reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hello :)
Pozdrowionka dla Amelki z okazji jedenastomiesięcznicy :)

Ale fajnie, że nareszcie jest lato. Z wrażenia to normalnie chwilami nie wiem, jak Kinge i siebie na dwór ubierać ;)

Kingusi przebił się wreszcie, po dwóch miesiącach ostrego ślinotoku, ząbek na górze. Biedna, katarek ma od tego zeba i chyba ja tam strasznie boli, bo ciągle paluszkami grzebie - albo zgrzyta sobiwe dolnymi ząbkami o swój nowy górny ;)

ikpi pisze:
łTeraz Majka jest momentami taka zabawna, że wszyscy mają bekę jak podryguje do jakiś melodyjek albo z wielkim zapałem bawi się w a-kuku zarzucając sobie co chwilę pieluchę na głowę ;D Teraz to już taki malutki kumaty człowieczek z poczuciem humoru, zainteresowaniami i również co jakiś czas humorkami. Fajne jest to, jak się jej coś pokazuje i Majka próbuje to naśladować. Jak jeszcze zacznie gadać to w ogóle będzie śmiesznie ;D
To chyba taki fajny wiek naszych maliszków, jak się z dzidź takie małe ludzie robią. Kinga też lubi się pochwalic, jak ładnie tany tany robi ;). I spiewa nieraz, jak w sklepie w kolejce stoimy ;)
keterek - udanej wyprawy!

reklama
widzę, że w tak zwanym międzyczasie kilku maluchom stuknął kolejny miesiąc. Tak więc składamy gratulacje i życzymy beztroskiego dorastania m. in. Weronisi, Kingusi, Amelce i każdemu kto jeszcze miał mał urodzinki ;D
A jak tam przygotowania do urodzin Dawida, Tośki i Martynki?

Keterek, gratuluję wmontowania suwaczka ;D Opowiedz jak na rejsie. Chętnie też byśmy się wybrały, ale nie wiemy jak, gdzie i za ile ;)

ikpi, my nie wyprawiamy żadnych urodzinek. Tzn. nie będzie żadnej imprezy, bo oprócz siebie nie mamy tu nikogo. Rodzina jest hen hen, a znajomi to ino z forum 8) Więc Tośka dostała wczoraj paczki od babć, podwójny zestaw książeczek i telefonów gadających :D, zrobię serniczek z truskawkami i tyle.. Poza tym startujemy teraz w dwóch przetargach i mamy zaje.... dużo pracy i jakbym miała jeszcze coś szykować - bo na łosia to nie ma co liczyć (a propos - oddam łosia w jakieś ręce - nie muszą być dobre ;) ) to nie widzę tego jakoś.. I tak to wyszło własnie.

Hejka dziewczynki!
Amelka dziekuje wszystkim ciociom za życzonka.
My również życzymy wszystkiego najlepszego Kingusi i Weronisi z okazji skonczenia kolejnych miesięcy.

Rzeczywiście pustawo tu u nas ostatnio. Widać, że lato w koncu przyszło i wszystkie korzystamy.

Keterek, koniecznie czekamy na wrażenia z wyprawy na Hel. Prosimy też o szczegóły skąd ten tramwaj i w jakiej cenie.

Ikpi, rzeczywiście teraz fajny wiek naszych dzieciaczków nastał, jak nam wyrastają z okresu niemowlęcego i się robią z nich małe ludziki.

Ja ostatnio mam trochę doła z powodu wyników Amelki. Leczyliśmy ją przez trzy miesiące z anemii, a jak zrobiliśmy kontrolną morfologię, to okazało się że wyniki ma jeszcze gorsze niż były. Dodatkowo ciągle mamy kłopoty z przybieraniem na wadze (to znaczy Amelka ma, bo ja to zupełnie na odwrót ;))
Pediatra podejrzewa zaburzenia wchłaniania spowodowane alergią albo nawrót zakażenia układu moczowego. Dostaliśmy skierowanie na Akademię, żeby zrobić dodatkowe badania. Zobaczymy, co wyjdzie.

Hop hop ! Ja też się gdzieś zapodziałam ale się znalazłam.

AMELKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO<DLA CIEBIE PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO ZDRÓWKA.
Agula-ja niestety nie przyjmę łośka chociaż w czwartek jadę na koniec Polski w rodzinne strony i nie ma kto nosić walizek-he he ! Ale jakbyś znalazła kogoś chętnego to podaj dane może przyjmie większą ilość.

To i ja swojego losia oddam... a nawet doplace ;D

Dziewczynki, tramwaj wodny musimy przelozyc na weekend, bo jutro idziemy na szczepienie ::) Szczepicie swoje dzieci p/p ospie? To platna szczepionka (kolo 180 zl), ale wlasciwie jestesmy na nia zdecydowani. Tak tylko pytam, by poznac Wasze zdanie.

A co Wy o tramwaju wodnym nie slyszalyscie?????? Toc to nowa atrakcja Gdanska! Z tego co wiem, to stateczek (stoi przy Motlawie, tam przy Kubickim) startuje kolo 9.00 na Helu jest ok. 11.30 a potem ok. 17 powrot. Czyli caly dzionek mozna fajnie spedzic nie tluczac sie w skwarze autem a no i piwko mozna wypic do pysznej rybki ;D Ceny dla doroslego to 16 zl, a dla dziecka 8 zl, ale nie wiem jak patrza na dzieci w wieku naszych babli? Mam nadzieje, ze sie nie placi... Jest jeszcze takie cos jak "bilet rodzinnY" za 40 zl, ale nie wiem ile i jakie osoby obejmuje, nie wiem tez czy jest to cena od do" czy "tam i spowrotem"? Zaraz wejde na trojmiasto i wkleje odpowiedniego linka, a za przeklamania PRZEPRASZAM ;D

A dzisiaj bylismy na tym nowym placu zabaw na Dabrowszczakow. Naprawde super- szczegolnie dla dzieci, ktore same juz chodza i takich kilkulatkow. Ale i tak znalezlismy miejsca z ktorych mogl Mati skorzystac. Potem spacerek po molo, basen z kulkami, samochody na monety... a na koniec awantura w wykonaniu mojego pierworodnego, gdy go pakowalismy do wozka..... dzieci... ach....

No fajnie, ze sie odnalazlysmy!!!

reklama
Majeczko, wszystkiego najlepszego z okazji skończenia pierwszego roczku, dużo zdrówka, mnóstwa prezentów i samych radości życzy Amelka i ciocia Basia

Do góry