reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hello :)
Pozdrowionka dla Amelki z okazji jedenastomiesięcznicy :)

Ale fajnie, że nareszcie jest lato. Z wrażenia to normalnie chwilami nie wiem, jak Kinge i siebie na dwór ubierać ;)

Kingusi przebił się wreszcie, po dwóch miesiącach ostrego ślinotoku, ząbek na górze. Biedna, katarek ma od tego zeba i chyba ja tam strasznie boli, bo ciągle paluszkami grzebie - albo zgrzyta sobiwe dolnymi ząbkami o swój nowy górny ;)

ikpi pisze:
łTeraz Majka jest momentami taka zabawna, że wszyscy mają bekę jak podryguje do jakiś melodyjek albo z wielkim zapałem bawi się w a-kuku zarzucając sobie co chwilę pieluchę na głowę ;D Teraz to już taki malutki kumaty człowieczek z poczuciem humoru, zainteresowaniami i również co jakiś czas humorkami. Fajne jest to, jak się jej coś pokazuje i Majka próbuje to naśladować. Jak jeszcze zacznie gadać to w ogóle będzie śmiesznie ;D
To chyba taki fajny wiek naszych maliszków, jak się z dzidź takie małe ludzie robią. Kinga też lubi się pochwalic, jak ładnie tany tany robi ;). I spiewa nieraz, jak w sklepie w kolejce stoimy ;)
keterek - udanej wyprawy!

reklama
widzę, że w tak zwanym międzyczasie kilku maluchom stuknął kolejny miesiąc. Tak więc składamy gratulacje i życzymy beztroskiego dorastania m. in. Weronisi, Kingusi, Amelce i każdemu kto jeszcze miał mał urodzinki ;D
A jak tam przygotowania do urodzin Dawida, Tośki i Martynki?

Keterek, gratuluję wmontowania suwaczka ;D Opowiedz jak na rejsie. Chętnie też byśmy się wybrały, ale nie wiemy jak, gdzie i za ile ;)

ikpi, my nie wyprawiamy żadnych urodzinek. Tzn. nie będzie żadnej imprezy, bo oprócz siebie nie mamy tu nikogo. Rodzina jest hen hen, a znajomi to ino z forum 8) Więc Tośka dostała wczoraj paczki od babć, podwójny zestaw książeczek i telefonów gadających :D, zrobię serniczek z truskawkami i tyle.. Poza tym startujemy teraz w dwóch przetargach i mamy zaje.... dużo pracy i jakbym miała jeszcze coś szykować - bo na łosia to nie ma co liczyć (a propos - oddam łosia w jakieś ręce - nie muszą być dobre ;) ) to nie widzę tego jakoś.. I tak to wyszło własnie.

Hejka dziewczynki!
Amelka dziekuje wszystkim ciociom za życzonka.
My również życzymy wszystkiego najlepszego Kingusi i Weronisi z okazji skonczenia kolejnych miesięcy.

Rzeczywiście pustawo tu u nas ostatnio. Widać, że lato w koncu przyszło i wszystkie korzystamy.

Keterek, koniecznie czekamy na wrażenia z wyprawy na Hel. Prosimy też o szczegóły skąd ten tramwaj i w jakiej cenie.

Ikpi, rzeczywiście teraz fajny wiek naszych dzieciaczków nastał, jak nam wyrastają z okresu niemowlęcego i się robią z nich małe ludziki.

Ja ostatnio mam trochę doła z powodu wyników Amelki. Leczyliśmy ją przez trzy miesiące z anemii, a jak zrobiliśmy kontrolną morfologię, to okazało się że wyniki ma jeszcze gorsze niż były. Dodatkowo ciągle mamy kłopoty z przybieraniem na wadze (to znaczy Amelka ma, bo ja to zupełnie na odwrót ;))
Pediatra podejrzewa zaburzenia wchłaniania spowodowane alergią albo nawrót zakażenia układu moczowego. Dostaliśmy skierowanie na Akademię, żeby zrobić dodatkowe badania. Zobaczymy, co wyjdzie.

Hop hop ! Ja też się gdzieś zapodziałam ale się znalazłam.

AMELKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO<DLA CIEBIE PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO ZDRÓWKA.
Agula-ja niestety nie przyjmę łośka chociaż w czwartek jadę na koniec Polski w rodzinne strony i nie ma kto nosić walizek-he he ! Ale jakbyś znalazła kogoś chętnego to podaj dane może przyjmie większą ilość.

To i ja swojego losia oddam... a nawet doplace ;D

Dziewczynki, tramwaj wodny musimy przelozyc na weekend, bo jutro idziemy na szczepienie ::) Szczepicie swoje dzieci p/p ospie? To platna szczepionka (kolo 180 zl), ale wlasciwie jestesmy na nia zdecydowani. Tak tylko pytam, by poznac Wasze zdanie.

A co Wy o tramwaju wodnym nie slyszalyscie?????? Toc to nowa atrakcja Gdanska! Z tego co wiem, to stateczek (stoi przy Motlawie, tam przy Kubickim) startuje kolo 9.00 na Helu jest ok. 11.30 a potem ok. 17 powrot. Czyli caly dzionek mozna fajnie spedzic nie tluczac sie w skwarze autem a no i piwko mozna wypic do pysznej rybki ;D Ceny dla doroslego to 16 zl, a dla dziecka 8 zl, ale nie wiem jak patrza na dzieci w wieku naszych babli? Mam nadzieje, ze sie nie placi... Jest jeszcze takie cos jak "bilet rodzinnY" za 40 zl, ale nie wiem ile i jakie osoby obejmuje, nie wiem tez czy jest to cena od do" czy "tam i spowrotem"? Zaraz wejde na trojmiasto i wkleje odpowiedniego linka, a za przeklamania PRZEPRASZAM ;D

A dzisiaj bylismy na tym nowym placu zabaw na Dabrowszczakow. Naprawde super- szczegolnie dla dzieci, ktore same juz chodza i takich kilkulatkow. Ale i tak znalezlismy miejsca z ktorych mogl Mati skorzystac. Potem spacerek po molo, basen z kulkami, samochody na monety... a na koniec awantura w wykonaniu mojego pierworodnego, gdy go pakowalismy do wozka..... dzieci... ach....

No fajnie, ze sie odnalazlysmy!!!

reklama
Majeczko, wszystkiego najlepszego z okazji skończenia pierwszego roczku, dużo zdrówka, mnóstwa prezentów i samych radości życzy Amelka i ciocia Basia

Do góry