reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dzieńdoberek !
A ja dzisiaj dałam Adzie chlebek z masełkiem i szynką i cinała aż się uszka trzęsły.To był super pomysl.
Basia-biedne jesteście z Amelką,Ty pewnie już nie wiesz co jej podawać do jedzonka a ona chciałaby urozmaicenia.Ale ten czas szybko przeleci i niedługo zaczniecie szaleć z menu.Troszkę wytrwałości.
Monciapol-zgadzam się z bezsensem długich weekendów.

reklama
przedszkole do ktorego chodzi moj michal bedzie otwarte w piatek ale panie pytaja sie kto bedzie zeby orientacyjnie wiedziec ile grup i i le jedzenia zaplanowac - ale zawsze przy takich okazjach jest otwarte - nawet dla kilku dzieci tylko - czasami mi sie to przydawalo chociaz akurat tym razem maly zostanie z nami w domu :)

a jezeli chodzi o jedzenie to pamietam ze byl taki okres ze michal jadl parowki codziennie i nie moglam go odzwyczaic od tego - az w koncu mu sie znudzily i teraz je ich duuuuuzo mniej - wiec sie nie martwcie dziewczyny :)

Basiu łączę się z Tobą w bólu bo Julinka też ma uczulenie na nabiał :( a tak jej już chciałam urozmaicać jedzonko, trudno, trzeba poczekać...

widzę, że żadna z Was nie potrzebuje bebilonu2, szkoda  :(, spróbuję go pchnąć na allegro w takim razie...

miłego weekendu babki  :) :laugh:

my robimy wypad z 3M na podkarpacie  :)

hejka

dzięki za zrozumienie,na szczęście dzis lista z wpisami na piątek była już zapełniona i przedszkole otwarte,uffffffffff

jeżeli chodzi o alergie na nabiał, to ponoć po roczku dzieci najczęściej z tego wyrastają, faktycznie rozstałyśmy sie z bebilonem pepti w 14 miesiącu ;), teraz Martynka je wszystko co tylko "wpadnie" jej w rączki :)
etap parówkowego potworka również przerabiałyśmy ;D

Ale mamy piękną pogodę,aż chce sie tańczyć, uwielbiam lato i słońce i choć pot cieknie mi nie powiem gdzie to jestem rozchachana i nareszcie pełna energii. Może w sobotę uda nam sie wyrwać na półwysep..........

pozdrawiam

jajeczniczkę dla Martynki robię czasami z mleczkiem i kapką masełka w mikroweli, super wychodzi, choć zastanawiam sie dość często nad wpływem tej radosnej maszyny na żarełko i nasze zdrowie ??? ::)

Jeśli chodzi o chlebek to z tego co wiem,to dla małych dzieci lepsze jest białe pieczywo od razowego,pełnoziarnistego itp.Dawid najbardziej lubi jeść kanapki z serkiem śmietankowym,za wędlinami nie przepada szczególnie,a parówek mu nie daję i dawać nie będę. Hmmm Basiu, nie wiem czym ty masz posmarować Amelce ten chlebek.A może jakiś pasztet lub pieczeń?

Heh właśnie te patałachy znów zaczynają grać :p A ja znów zaraz się wezmę za prasowanie jak wtedy.

Widziałam właśnie reklamę w gazecie,że do fotelików Maxi Cosi dodają gratis pokrowiec na fotelik z frotte.Fajna sprawa na to pocenie,powinny inne firmy o tym pomyśleć i robić jakieś nawet takie uniwersalne,jak ochraniacz dla noworodków!!!

No mi się Bebilon nie przyda,ale kiedyś kupiłam smoczek Nuk First Choice i też jest mi nie potrzebny,a jest nowy.Już kiedyś go proponowałam,naprawdę nikt go nie chce ??? Nie chcę za niego kasy,bo to 6 zł,ale po co ma mi tu leżeć.

witam dzisiaj, bo jutro pewnie nie będę miała czasu,
w piątek wyjeżdżamy na tydzień w górki do Szczyrku ;D , to jest nasz cały urlop :(
maluszek już nie chce siedzieć, tylko chce żeby z nim spacerować ( synek na rękach), zabiera sie nawet do stania, ale napewno nie ma zamiaru raczować : :(
Pozdrawiam serdecznie, zycze udanego długiego weekendu, do usłyszenia po powrocie ;D

dawidowa pisze:
Jeśli chodzi o chlebek to z tego co wiem,to dla małych dzieci lepsze jest białe pieczywo od razowego,pełnoziarnistego itp.[..] A może jakiś pasztet lub pieczeń?
Ola, a czemuż to uważasz, że biały chleb lepszy dla dzieci? Ciemny ma więcej błonnika, mąka z pełnego przemiału na więcej wartości.. Choćby rzuć okien tutaj: http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54930,2210748.html
No i pasztety?? Chyba, że sama robisz, bo te kupne to chyba większa pomyłka od parówek. Toż to same odpadki są mielone. Jak to się obrazowo mówi: pies zmielony razem z budą ;) blehhhhh ::)

Ładny meczyk wczoraj był.. Do dziś mi smutno.. :-[

Acha, no i dostałam taką wiadomość ze szkółki pływania, gdyby ktoś nie miał co robić w łikend. My się chyba wybieramy..

w dniach 16-18 czerwca w godzinach 10.00-19.00 na Hipodromie w Sopocie. Festyn rodzinny będzie
towarzyszył Międzynarodowym Zawodom Konnym w Skokach przez Przeszkody CSI***

Poniżej ramowy program

WIELKIEGO BAJKOWEGO PIKNIKU RYCERSKIEGO:

- Rycerskie komnaty bajkowe z konkursami, w których można będzie zdobyć: karnety na basen
i kursy pływania dla małych dzieci , bilety do Multikina, Zoo,
zabawki, słodycze, książki, żetony na karuzele, bony na przejażdżki kucykami, bony na balony,
watę cukrową, gofry i do małej gastronomii na terenie festynu, gadżety firmowe (w sobotę i
niedzielę 10:00 - 17:00):
- Bajkowe przedstawienia Teatru Niewielkiego (w sobotę o godzinie 15:30 i niedzielę o
godzinie 12:30)
- Popisy iluzjonisty - Wielkiego Nadwornego Magika (w sobotę o godzinie 12:30)
- Bajkowe karuzele i nie tylko (dmuchane pałace, autodrom, eurobungee) (od czwartku do
niedzieli 10:00-20:00)
- Autoriada - bajecznie kolorowe miasteczko drogowe (w sobotę i niedzielę 10:00
- 17:00)
- Występy zespołów dziecięcych
- Pokazy strażaków, ratowników z psami, ratowników medycznych
- Przejażdżki na kucykach (od piątku do niedzieli)
- Stoisko Szkoły pływania dla niemowląt,
- Stoisko fundacji "Pegasus" ratującej konie z konkursami rysunkowymi
- Malowanie buzi dzieciom, zdjęcia w strojach bajkowych, na konikach
- Ścianka wspinaczkowa
- Wata cukrowa, gofry, słodycze, \"rycerskie żarło\", balony, słodycze

WSTĘP na hipodrom oraz udział w konkursach festynowych, pokazach i Autoriadzie jest WOLNY.
Atrakcje lunaparkowe i przejażdżki na kucykach płatne - żetony do nabycia na terenie festynu lub
do wygrania w rycerskich konkursach.

reklama
oj smutno, smutno........... :(
ale w czasie meczu ogarnęła mnie prawdziwa duma, szczególnie z naszego bramkarza, naprawde pokazał wczoraj klasę.......... a i kibice zachowali się cudownie........... w przeciwieństwie do niemieckich kibiców, którzy wystąpili w koszulkach"w 39 roku pokonaliśmy was w 28 dni, teraz zrobimy to 90 minut" ??? :o :o dziwny to jednak naród

Do góry