reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dzieńdoberek !
A ja dzisiaj dałam Adzie chlebek z masełkiem i szynką i cinała aż się uszka trzęsły.To był super pomysl.
Basia-biedne jesteście z Amelką,Ty pewnie już nie wiesz co jej podawać do jedzonka a ona chciałaby urozmaicenia.Ale ten czas szybko przeleci i niedługo zaczniecie szaleć z menu.Troszkę wytrwałości.
Monciapol-zgadzam się z bezsensem długich weekendów.

reklama
przedszkole do ktorego chodzi moj michal bedzie otwarte w piatek ale panie pytaja sie kto bedzie zeby orientacyjnie wiedziec ile grup i i le jedzenia zaplanowac - ale zawsze przy takich okazjach jest otwarte - nawet dla kilku dzieci tylko - czasami mi sie to przydawalo chociaz akurat tym razem maly zostanie z nami w domu :)

a jezeli chodzi o jedzenie to pamietam ze byl taki okres ze michal jadl parowki codziennie i nie moglam go odzwyczaic od tego - az w koncu mu sie znudzily i teraz je ich duuuuuzo mniej - wiec sie nie martwcie dziewczyny :)

Basiu łączę się z Tobą w bólu bo Julinka też ma uczulenie na nabiał :( a tak jej już chciałam urozmaicać jedzonko, trudno, trzeba poczekać...

widzę, że żadna z Was nie potrzebuje bebilonu2, szkoda  :(, spróbuję go pchnąć na allegro w takim razie...

miłego weekendu babki  :) :laugh:

my robimy wypad z 3M na podkarpacie  :)

hejka

dzięki za zrozumienie,na szczęście dzis lista z wpisami na piątek była już zapełniona i przedszkole otwarte,uffffffffff

jeżeli chodzi o alergie na nabiał, to ponoć po roczku dzieci najczęściej z tego wyrastają, faktycznie rozstałyśmy sie z bebilonem pepti w 14 miesiącu ;), teraz Martynka je wszystko co tylko "wpadnie" jej w rączki :)
etap parówkowego potworka również przerabiałyśmy ;D

Ale mamy piękną pogodę,aż chce sie tańczyć, uwielbiam lato i słońce i choć pot cieknie mi nie powiem gdzie to jestem rozchachana i nareszcie pełna energii. Może w sobotę uda nam sie wyrwać na półwysep..........

pozdrawiam

jajeczniczkę dla Martynki robię czasami z mleczkiem i kapką masełka w mikroweli, super wychodzi, choć zastanawiam sie dość często nad wpływem tej radosnej maszyny na żarełko i nasze zdrowie ??? ::)

Jeśli chodzi o chlebek to z tego co wiem,to dla małych dzieci lepsze jest białe pieczywo od razowego,pełnoziarnistego itp.Dawid najbardziej lubi jeść kanapki z serkiem śmietankowym,za wędlinami nie przepada szczególnie,a parówek mu nie daję i dawać nie będę. Hmmm Basiu, nie wiem czym ty masz posmarować Amelce ten chlebek.A może jakiś pasztet lub pieczeń?

Heh właśnie te patałachy znów zaczynają grać :p A ja znów zaraz się wezmę za prasowanie jak wtedy.

Widziałam właśnie reklamę w gazecie,że do fotelików Maxi Cosi dodają gratis pokrowiec na fotelik z frotte.Fajna sprawa na to pocenie,powinny inne firmy o tym pomyśleć i robić jakieś nawet takie uniwersalne,jak ochraniacz dla noworodków!!!

No mi się Bebilon nie przyda,ale kiedyś kupiłam smoczek Nuk First Choice i też jest mi nie potrzebny,a jest nowy.Już kiedyś go proponowałam,naprawdę nikt go nie chce ??? Nie chcę za niego kasy,bo to 6 zł,ale po co ma mi tu leżeć.

witam dzisiaj, bo jutro pewnie nie będę miała czasu,
w piątek wyjeżdżamy na tydzień w górki do Szczyrku ;D , to jest nasz cały urlop :(
maluszek już nie chce siedzieć, tylko chce żeby z nim spacerować ( synek na rękach), zabiera sie nawet do stania, ale napewno nie ma zamiaru raczować : :(
Pozdrawiam serdecznie, zycze udanego długiego weekendu, do usłyszenia po powrocie ;D

dawidowa pisze:
Jeśli chodzi o chlebek to z tego co wiem,to dla małych dzieci lepsze jest białe pieczywo od razowego,pełnoziarnistego itp.[..] A może jakiś pasztet lub pieczeń?
Ola, a czemuż to uważasz, że biały chleb lepszy dla dzieci? Ciemny ma więcej błonnika, mąka z pełnego przemiału na więcej wartości.. Choćby rzuć okien tutaj: http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54930,2210748.html
No i pasztety?? Chyba, że sama robisz, bo te kupne to chyba większa pomyłka od parówek. Toż to same odpadki są mielone. Jak to się obrazowo mówi: pies zmielony razem z budą ;) blehhhhh ::)

Ładny meczyk wczoraj był.. Do dziś mi smutno.. :-[

Acha, no i dostałam taką wiadomość ze szkółki pływania, gdyby ktoś nie miał co robić w łikend. My się chyba wybieramy..

w dniach 16-18 czerwca w godzinach 10.00-19.00 na Hipodromie w Sopocie. Festyn rodzinny będzie
towarzyszył Międzynarodowym Zawodom Konnym w Skokach przez Przeszkody CSI***

Poniżej ramowy program

WIELKIEGO BAJKOWEGO PIKNIKU RYCERSKIEGO:

- Rycerskie komnaty bajkowe z konkursami, w których można będzie zdobyć: karnety na basen
i kursy pływania dla małych dzieci , bilety do Multikina, Zoo,
zabawki, słodycze, książki, żetony na karuzele, bony na przejażdżki kucykami, bony na balony,
watę cukrową, gofry i do małej gastronomii na terenie festynu, gadżety firmowe (w sobotę i
niedzielę 10:00 - 17:00):
- Bajkowe przedstawienia Teatru Niewielkiego (w sobotę o godzinie 15:30 i niedzielę o
godzinie 12:30)
- Popisy iluzjonisty - Wielkiego Nadwornego Magika (w sobotę o godzinie 12:30)
- Bajkowe karuzele i nie tylko (dmuchane pałace, autodrom, eurobungee) (od czwartku do
niedzieli 10:00-20:00)
- Autoriada - bajecznie kolorowe miasteczko drogowe (w sobotę i niedzielę 10:00
- 17:00)
- Występy zespołów dziecięcych
- Pokazy strażaków, ratowników z psami, ratowników medycznych
- Przejażdżki na kucykach (od piątku do niedzieli)
- Stoisko Szkoły pływania dla niemowląt,
- Stoisko fundacji "Pegasus" ratującej konie z konkursami rysunkowymi
- Malowanie buzi dzieciom, zdjęcia w strojach bajkowych, na konikach
- Ścianka wspinaczkowa
- Wata cukrowa, gofry, słodycze, \"rycerskie żarło\", balony, słodycze

WSTĘP na hipodrom oraz udział w konkursach festynowych, pokazach i Autoriadzie jest WOLNY.
Atrakcje lunaparkowe i przejażdżki na kucykach płatne - żetony do nabycia na terenie festynu lub
do wygrania w rycerskich konkursach.

reklama
oj smutno, smutno........... :(
ale w czasie meczu ogarnęła mnie prawdziwa duma, szczególnie z naszego bramkarza, naprawde pokazał wczoraj klasę.......... a i kibice zachowali się cudownie........... w przeciwieństwie do niemieckich kibiców, którzy wystąpili w koszulkach"w 39 roku pokonaliśmy was w 28 dni, teraz zrobimy to 90 minut" ??? :o :o dziwny to jednak naród

Do góry