reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witajcie :) dziękuje za mile przyjecie :)

Ania K. - ja również jestem ze Śląska. Konkretnie z Gliwic. Przyjechalam rok temu, z górką :) i tak mi się spodobało, że nie myślę o powrocie :) Chwile mieszkaliśmy w Oliwie, obecnie na Żabiance.
Piosenek nie piszę, wierszy również :) Trochę gram na nerwach - ostatnio hihi :) Jeszcze pracuję, w wydawnctwie medycznym, choc z dnia na dzień coraz mniej mi się chce :) I jak mi nie zarezerwuja stalego dostępu do toalety to chyba szybko przestanę :)
Póki co, spedzam czas na szperaniu w sieci, czytaniu wszystkiego co wpadnie w ręce o ciazy, porodzie i dzieciaczkach i.. przygotowaniach weselnych. :) Dzidziuś marzyl się już od jakiegos roku, od pól zaczelam lykać kwas foliowy a miesiac przed zrobieniem testu ciazowego dr Zinkiewicz zapisal dupchaston (regularność mojego miesiączkowania pozostawiała wiele do zyczenia). Radości bylo coniemiara :) I dalej jest. Najbardziej szaleje babcia i dziadek :)
Ja troche martwilam sie tym dupchastonem, ktorego dawkę po stwierdzeniu ciąży zwiekszyl mi doktor. Bylam nawet na konsultacjach u swojego starego ginka na Ślasku. Troche mnie uspokoił... ale jednak.. Ale obawy ma chyba każda przyszła mama prawda? :)

Tymczasem sciskam wszystkie Wasze bejbiski w dniu ich swięta :)

reklama
AbEjA ja brałam ten dupchaston jak tylkodr stwierdził ciążę , bo była zagrożona - dlatego chyba nie masz się co martwić, lepiej łykac.
Szkoda że mieszkasz na Żabiance - i znów nie mam mamy na spacerki z maluszkiem :(

Pogoda mnie też dobija, dzisiaj nawet wypusciłam się na spacerek i po 15 minutach wróciłam bo zaczęło padać :mad:

Abeja ja pochodzę z Żabianki i często tam jeżdżę do rodziców,wiec może kiedyś w letni dzień się spotkamy ??? :D Uważam że to super dzielnica,wszędzie blisko i miejsc na spacerki sporo.

Ikpi to szkoda, że nie podeszłaś... :-[ Może następnym razem? Ingusia ma katarek więc nie wiem czy znowu nie będę musiała odrabiać zajęć w czwartek.

Aniuk odezwij się pliz, czy dostałaś moją wiadomość o kostiumie? :-[

Witam szanowne grono ;)

Jestem wściekła, bo ostatnio napisałam do Was dłuugaśnego posta i wcięło :mad:
Witam nową ciężarną koleżankę- super, że znów będziemy to przechodzić.

Agula, czemu zrezygnowałaś z wieczornego mleczka????
Co do bucików- Kubus dostał 3 pary na roczek od babć- ale ja wybierałam. My kupiliśmy 2 pary bartka i jedne Marquity. Myślę, że w jedne porządne warto zainwestować. W domu Kubula chodzi w takich szmacianych z odkrytymi paluszkami, ale tez łądnie mu trzymają kostkę.

Kubus wczoraj na dzien dziecka zrobił mi niespodziankę. Zaczął chodzić.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj poszłam z nim na szczepienie poroczkowe (ale ze mnie wyrodna matka- w dzień dziecka) i wogóle nie mogłam się za nim naganiać. Cały czas chodzi. A jak się przewróci, to nie zniechęca się, tylko dalej wstaje i idzie. Dziś od rana miałam duzo radości - ide do kuchni, a nagle słysze tup-tup, a moje kochanie idzie za mną na dóch nózkach. Mówie wam ale super uczucie!!!!!

SPÓŹnIONE ŻYCZONKA Z OKAZJI DNIa DZIECKA DLA NASZYCH WSZYSTKICH SLICZNYCH SZKRABÓW!!!

Mnie też pogoda dobija, czasami robię parę podejść zanim uda mi się wyjść z małym na spacer.

Edytka nie smuć się!!!! Trzymam kciuki z atój egzamin to chyba już niedługo 8 czerwca????

Mam nadzieję, że już niedługo zaświeci porządne słoneczko i będziemy mogły spotkac się na spacerek na świeżym powietrzu!!!

Witam serdecznie!
na początku składam WSZYSTKIM MALUCHOM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA Z OKAZJI ICH WCZORAJSZEGO ŚWIĘTA!!!! :)
Gratulacje dla Kubusia, który wczoraj zrobił niespodziankę rodzicom i zaczął już sam tuptac! Ja byłam wczoraj z okazji dnia dziecka z moją fasolką pierwszy raz na basenie :laugh:! troszkę się obawiałam ale było super. Co prawda pozwoliłam sobie tylko na godzinkę pływania, ale zawsze to coś. Czuję się świetnie, oby tak dalej!
Opowiem Wam troszkę jak to było w zeszłym tygodniu, kiedy powiedzieliśmy naszym rodzicom o naszym szczęściu ;). Oczywiście kupiliśmy dla mam piękne bukiety kwiatów i do każdego dołączyliśmy zdjęcie USG z naszą kruszyną. Od razu wiedziały o co chodzi! Potem były łzy ogromnego szczęścia i wielkie gratulacje. Super przeżycie! :) :)
Bardzo się cieszę, że AbEjA dołączyła do TRÓJMIEJSKIEGO grona! Teraz jesteśmy już dwie ;).
Troszkę się rozpisałam. Chyba się nie gniewacie ;).
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo, bardzo serdecznie!!!!!!!

Gratulujemy Kubusiowi nowych osiągnięć, super niespodzianka dla rodziców.

Aruna, fajowo,że jesteś taką aktywną ciężarówką ;). Ja to tylko lezałam na kanapie :laugh:

pozdrawiami

Aruna wiesz, że szkoła pływania dla niemowląt "Dzidziuś" prowadzi gimnastykę dla babek w ciąży? podaję linka http://www.dzidzius.info/przyszle_mamy

Bardzo ładnie powiedzieliście rodzicom o fasolkowym wnusiu! :laugh:

Ewka to rewelacja! Ucałuj Kubusia od nas i pogratuluj mu sukcesów!!! Teraz się cieszysz, ale potem pewnie będziesz przeklinać ten dzień. ;) :laugh: :laugh: :laugh:

Wiecie jaki ten świat mały jest. Umówiłam się z koleżanką (też z forum zresztą, z grudniówek) na spacerek. Idziemy sobie ulicą, patrzę - Dawidowa z psiorkami posuwa! :laugh: Ale numer!

Nathalie pisze:
Wiecie jaki ten świat mały jest. Umówiłam się z koleżanką (też z forum zresztą, z grudniówek) na spacerek. Idziemy sobie ulicą, patrzę - Dawidowa z psiorkami posuwa! :laugh: Ale numer!

A no dokładnie tak było :p Ale Ziemzia ma fajnego męża  ::)  :p

No tak weekend jest i cisza!

Gratulacje dla Kubusia!!!Dawid już też coraz śmielej chodzi,szczególnie w gościach,bo w domu to tylko od telewizora do komputera,dziś go wyłączył  ;D A telewizor to już ma do perfekcji opanowany,ostatnio włączył sobie Fox Kids i jakaś piszcząca bajka była,to i on zaczął piszczeć. Kurcze czemu te dzieci się matki nie boją,jak mój tata mu powie nu nu,to się boi,a ja se mogę gadać i krzyczeć i nic!!!

Jutro jadę na roczek chrześniaka,ciekawe jaka różnica teraz między nimi ;)

Edytka a jak tam Julka ze swoim rozwojem motorycznym ??? Jakieś sukcesy?No napisz coś więcej do nas!!!!!!!!!

Aruna
naprawdę piękne powiadomienie!!!A jak przeżyłaś badanie usg?

A tak ogólnie rzecz biorąc to ja już wszystkiego mam dość,bo ostatnio mi się wali na głowę...

reklama
Cześć dziewczynki :)
Dawno mnie tu niebyło, bo po powrocie do pracy nie mam kiedy zajrzec na forum :p szczególnie że jak juz znajdę wolna chwilkę to moja siosrka okupuje kompa i musze z nia walczyc o kazda minutę ;D ;D
Wrócic do pracy było cięzko, ale jakos sie przystosowałam i juz jest ok ;)
Na dzień dzisiejszy jestem przeziebiona i katara cholerny mnie męczy :p a najgorsze z tego jest że dzis w nocy mała mi cały czas płakała i miała temp 38,1, ale niekicha i nie ma katarku, także nie wiem od czego ta temp. :p może to na ząbki? co myslicie? Zasypiała i nagle budziła się z płaczem, to tak jakby cos ja bolało :-[
Na spotkanko nieudało mi sie wyrwac i mam nadzieję, że na kolejne uda mi się załapac i was poznać :)
GRATULUJE KUBUSIOWI PIERWSZYCH KROCZKÓW

Do góry