reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Anno, póki mieliśmy fajny aparat, który nagrywał filmiki z dźwiękiem, to nagrywaliśmy. Teraz jakiś badziew nastał, ale nic to, bo nagrywamy na mikrofon komputerowy. Narazie co prawda tylko jej śmiech, ale przypomniałaś mi to tym, żeby resztę też. Dzięki zatem! :-*
Basiu, trzymaj się dziewczyno i pamiętaj, że każda z nas albo ma już to za sobą, albo przed sobą. Nie uchronisz dziecka przed grawitacją ;)

reklama
Witam Was po dluuuuuugiej przerwie!

Caly czas czytam co piszecie i na szczescie troche ten nasz watek ruszyl z miejsca, bo ostatnio nie bardzo bylo z checiami ;)

Witam cieplutko nowe formuowiczki!!! Fajnie miec znowu nierozdowojone kolezanki ;D

Nie pisze, bo mam taki zapiernicz w pracy, ze hej! Tylko Damayanti moze mnie zrozumiec ;) Ale na szczescie WAKACJE blisko....

U nas wszystko po staremu ;D Chwalilam sie juz chyba, ze Mati w koncu zaczal raczkowac (pozno, bo pozno- starcilam juz nadzieje, ze w ogole ;)), ale zapiernicza na calego po calym mieszkaniu i bawi sie z mama w "a kuku". Jest przy tym tak zadowolony no i ja tez, bo moge wiecej zrobic ;) poza tym wspina sie namietnie na wszelakie meble, a ostanio stanal sobie ot tak przy szafie z lustrami ;D Robi sam do siebie "baran buc", a mamusie notorycznie podgryza- czego dowody nosze na swoim ciele w postaci siniakow... :( Mowi ciagle "baba, tata, papa, lala, dziadzi, da..." tylko mu z "mama" cieZko idzie ::) Pewnie dlatego, ze inne slowa z nim trenuje, a jak mnie nie ma to nikt nie mowi o "mamie" (tesciowa, tesciowa... 8) No, ale w wakacje sie za niego "wezme" , a jak!

Spadam na watek mam czerwcowych- sprawdzic co u nich :p Jeszcze sie odezwe!

Agula co dzisiaj serwujesz ;D? Bo ja Sobieskiego Cranberry z pomaranczem- a jutro do pracy... buuuuuuu....

Keterek :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Obśmiałam się jak norka :D :D Wyobraź sobie, że dziś podejmowałam się ważnego wyboru pomiedzy właśnie owym Sobieskim a Bolsem Leśne owoce. No i padło na Bolsa. Ale żałuję, bo czuć trochę spirytem, czego nie lubię ;) Na szczęcie nektar porzeczkowy neutralizuje większość niesmaków :p A i po drugim jakby mniej przeszkadza ;) Zdrówko zatem 8)

Basiu dorze ze córci nic się nie stało - u mojego malucha szczęśliwe ladaowanie odbyło się jakie1.5 tygodnia temu :( ::)
keterek masz racje - teściowa nie poćwiczy mama tylko baba - dlatego małemu to 2 słowo tak dobrze wychodzi , u mnie tez jak tylko przyjdę do niej w gości to jest baba

Oj Agula Ty to jestes swietna babka ;D Tak czuje przez skorke, ze bysmy sie dogadaly... co do Bolsa itd... ;) Buziaki ogrommiaste! Mam nadzieje na jakies babaskie (bezdzietne) spotkanko w realu!!!

_anna widzisz jak to jest... Tesciowa dobra rzecz, ale... to tylko tesciowa... ech...
Strasznie ciesze sie, ze niebawem wakacje!!! 2 miesiacie tylko dla mnie i Mateuszka!!!!!!!!!! Pozdrawiam Was serdecznie!

Witam!
Widzę, że nasz wątek nareszcie trochę się ruszył  ;D
Ja wprawdzie w szkole nie pracuję, ale też mam ostatnio kupę roboty. Poza tym niedługo zaczynamy budować swój domek, więc w związku z tym też jest wciąż coś do pozałatwiania. Tak więc wieczorami padam na ryjek i ogólnie nic mi się nie chce... Mai chyba wkrótce wyjdzie dolna dwójka, bo dziąsełko ma rozpulchnione i marudna jest okrutnie. Siedzi i się bawimy, a po chwili ni stąd ni zowąd wybucha płaczem. I tak co kilka - kilkanaście minut. Normalnie już mnie to denerwuje  ::) :(
A poza tym od prawie 3 tygodni trenujemy nocne spanie. Do niedawna Majka jadła w nocy co najmniej 3 razy, czasem nawet 5 albo i więcej. Taka sytuacja trwała od mniej więcej 2-3 miesięcy, bo wcześniej Maja sypiała znacznie lepiej. No i stwierdziłam, że dość tego. Majka to już nie malutki bobasek, który może jeść co godzinę... No i obecnie Maja już nie je w nocy  :) Nie powiem, że się w ogóle nie budzi, ale czasem pierwszą pobudkę mamy dopiero przed 4 i z reguły usypianie po pobudce trwa minutkę i śpimy dalej  :) No i najważniejsze, że umiemy ją właśnie tak szybko uśpić bez jedzenia - a na początku nie było prosto. A tak poza tym, to Maja coraz śmielej przesuwa się przy meblach. No i sciąga mi wszystko ze stolu itp. Niedługo trudno będzie znaleźć jakieś miejsce, które będzie poza jej zasięgiem  :laugh:

Nathalie - na basenie się nie odezwałam, bo widziałam Cię do tej pory na jednym zdjęciu i trochę się bałam wygłupić, gdyby okazało się, że Ty to nie Ty :p

No Agula i jeszcze aktywna jestes... Heh.... bym sobie posiedziala, ale na 8 mam kurde- Dzien Sportu  ;D hehehehe.... musze isc spacku! Ale jutro moge posiedziec (jesli mnie tabun ludzi na Dzien dzoecka nie zmeczy  ;D), wiec moze sie stukniemy z wieczora  ::) ;D :laugh: ;) Papapapappapaapa

reklama
Jeszcze jedno mi się przypomniało - E_mamo, Dawidowa - jak tam Wasze odstawianie maluchów od cyca? Poszło gładko? Powolutku też o tym myślę. Na razie wyeliminowaliśmy nocne karmienia  :p

Do góry