reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej dziewczynki!

AniuK wspolczuje wypadku... My tez zaliczylismy maly w poniedzialek (maly przechylil sie na przewijaku- w ostatnim momenci go zlapalam, ale i tak mial czolo czerwone). Trzeba sie przyzwyczaic, oby bylo jak najmniej takich sytuacji, ale przeciez sie bez nich nie obejdzie.

Basiu gratuluje! Sie musialas ostro wziac za siebie, ze tak szybko zgubilas 6 kiloskow! Ja sie nie odchudzam a i tak waze duuuzo mniej niz przed ciaza. Ostatnio kupilam sobie spodnie 38, ktore sa dla mnie za duze, natomiast 36 byly opiete na tylku no i musze dac do poprawki, bo chodzic sie w nich nie da. Szczegolnie do pracy ::) Uczennicom zabraniamy golych brzuchow itp., a co dopiero nauczyciel ;)

No i musze sie pochwalic, ze moj Mati dzisiaj zaczal na calego raczkowac ;D Myslalam juz, ze nie bedzie raczkowal w ogole, ze od razu zacznie chodzic, a tu niespodzianka! I to na koniec 11 miesiaca ;D Moze pozniej niz wiekszosc dzieci, ale przeciez kazde rozwija sie w swoim tempie ;D

Jesli chodzi o spotkanko to my chetnie, wszystko jednak zalezy od terminu i godziny, bo wiadomo praca ::) Na szczescie jeszcze tylko miesiac!

reklama
Jeśli będzie ładnie ciepło, to my tez piszemy się na spotkanko.
Witam nowe nałogowe towarzyszki :)
Nie mam zbyt wiele do powiedzenia, więc tylko podczytuję czasem. Maja już chodzi, gania królika i w dodatku dziś w nocy złapała katar i gile wiszą jej do ramion.. Nici z basenu.. buuu...

Ania K pisze:
A co studiujesz i na którym jesteś roku.Współczuję, ja nie daję rady i magisterkę przekładam na grudzień.RATUNKU!!!

Studiuje matematyke stosowana (specjalnosc matematyka finansowa) na Polibudzie. Jestem na 4 roku. Nie jest latwo :( No ale sama chcialam dzidzie na studiach ;)

Dawno do was nie zagladalam!! Brak czasu. Tesciowa ma złamaną nogę i teraz częśc domowych obowiązków spadła na mnie. Mam troszkę wiecej do roboty, ale za to mogę liczyc na to ze spokojnie mogę iśc sama po zakupy czy do kosmetyczki.
Nie tylko Elwis popsuł się aparat! Ja nasz dałam do serwisu tydzień temu i muszę sie teraz dowiedzie co i jak.
W zeszły poniedizałek byłam z Wikunia u gastroentorologa. Lekarka powiedziała, że Wiki jest zdrowa. Teraz tylko musimy zrobi usg brzuszka. Tak na wszelki wypadek. Wiki ostatnio przytyła 950 g i lekarka powiedziała, że to niewiarygodne, ze dziecko w tym wieku przytyło tyle!!!!!! w ciągu 1,5 miesiaca. Mam jej tylko da czas na to aby zaczęla nabiera ciałka po przejciu na sztuczne mleko.
Mamy juz na koncie 3 ząbki, a 4 juz jest w drodze.
Wiki na roczek zamiast iśc samej na nóżki zaczęła raczkowac. Ale słuchajcie Wiki raczkuje do tyłu!!! Rączkami odpucha sie i przesuwa do tyłu!!!!
Na razie to tyle jak coś mi sie przypomni to zaraz wam napisze!!
Na spotkaniu bede!!!! Dwa juz przeszly mi kolo nosa i teraz juz musze byc, bo dawno was nie widziałam

Isska - wszystkiego najlepszego dla Wiki z okazji ukończenia roczku!!! No i gratulujemy nowych osiągnięć :)
Ania K - współczuję przeżyć... Dobrze, że wszystko skończyło się tylko na potłuczeniu i strachu, bo upadek z dużej wysokości mógł być naprawdę groźny.
a+t+? - wow, ambitny kierunek ;D Ja też po polibudzie, ale po innym kierunku. Jeśli u Was jest tyle roboty co było u nas, to naprawdę podziwiam.
Keterek - gratulujemy nowych osiągnięć! Mati postanowił zrobić Ci niespodziankę :laugh:
Basia - no, no, 6 kg to naprawdę świetny wynik. Osiągnęłaś już wagę idealną?

Dziewczynki ja tak z innej beczki... ile czasu zajęlo wam osiągnięcie wagi sprzed ciaży ja niestety dużo przytyłam bo 25kg i zostały mi jeszcze 4kg do wagi
przedciążowej nie wiem czy mam szanse do lata to zgubić najgorszy jest brzusio taki miękki i mało sprężysty ;) może macie jakieś rady wiem że dietka odpada
bo cyc jest w użyciu cos tam ćwicze teraz chce rolki założyć i sobie z wózeczkiem śmigac po ścieżkach rowerowych nad morzem może się uda ;)

A jeszcze zapomniałam - Agula, gratulacje dla Majeczki! Naprawdę szybciutko zaczęła chodzić! Szkoda, że Wam przepadnie basen, no ale nie ma rady, trzeba wyleczyć choróbsko.

ISSKA, najlepsze życzenia dla Wiki z okazji skończenia roczku. :-* :-* :-*

Ikpi, do wagi idealnej jeszcze mi trochę brakuje, na razie osiągnęłam wagę sprzed ciąży, a ponieważ przed ciążą ni z gruchy ni z pietruchy przytyłam pare kilo, to jeszcze muszę to zrzucić. Ale jestem dobrej myśli.

Karolla
, to już wiesz, ile zajęło mi osiągnięcie wagi przedciążowej - 9,5 miesiąca (stanowczo za długo). Ale zimą człowiek jakoś ma mniejszą mobilizację. Co innego teraz na wiosnę. Ja jakichś specjalnych diet głodowych nie stosuję. Jestem im przeciwna, bo najpierw człowiek chodzi głodny, a potem, jak się skończy dietę i zaczyna jeść, to kilogramki wracają. Postanowiłam trwale zmienić nawyki żywieniowe - po pierwsze zero słodyczy, po drugie wyeliminowałam wysokokaloryczne obiadki, często teraz gotuję zupki, albo jakieś inne lekkie potrawy, jem dużo warzyw i owoców, nie jem w ogóle białego pieczywa i nie smaruję kanapek żadnym tłuszczem. A poza tym jem tyle, żeby się czuć najedzoną. To tyle jeśli chodzi o dietę, więc mysle, że karmienie piersią tu nie przeszkadza. No i oczywiście ćwiczenia.

A+t+?, rzeczywiście ambitny kierunek. Podziwiam. Ja też chciałam mieć dziecko jeszcze na studiach, ale jakoś nie wyszło.

Keterek, gratulujemy Matiemu nowych umiejętności. Zaskoczył cię, co?

Wikuniu Wszystkiego Najlepszego z okazjii roczku!!!Rośnij nam zdrowo w tłuszczyk  :laugh:

Ja już nie pamiętam,kiedy doszłam do wagi sprzed ciąży,ale teraz jest ona niższa i to jest najfajniejsze :D Tyle,że ja nic nie ćwiczę,więc flaka na brzuchu i tak mam :p

Gratulacje dla Mateuszka no i Wiki też,że zaczęli raczkować!!!

Aga,a coś ty taka tajemnicza,obraziłaś się na nas ??? Napisz coś więcej!!! A tymczasem zdrówka dla Tośki!!! No i Ewuniu jeśli nas czytasz to też do nas skrobnij wreszcie!!! Czekamy...

reklama
Wikuniu sto latek,rośnij zdrowo!!!
Agula-jak Ada miała wielki katar to byłam z nią u lekarza-a on,że z katarem mamy iść na basen.No i poszliśmy.
Keterek-super to wygląda jak dzidzia raczkuje co ?

Do góry