reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

e-mamo, stawiam na seler. Druga w kolejności pietruszka.. A wysypka, jak to wysypka - jak zejdzie, to znaczy, ze jej nie ma :)) A tek serio to do tygodnia może sobie być.. Za to brak kupki moze być podszyty sokiem z winogoron, ale oczywiście mogę się mylić i moze to byc zupełnie coś innego.. No i zyczę więcej takich dłuuugich nocek przespanych ciurkiem.. Dobranoc  8)

reklama
Uffff... dopiero mam chwile dla siebie i na poczytanie tego co nastukalyscie od wczoraj. Znajomi siedzieli wczoraj, a wlasciwie dzisiaj do 5 rano...  ::) Jak wychodzili mlody sie obudzil i nie chcial spac, to musialam go zabrac do nas do wyrka, a nie lubie tego robic, zeby go nie przyzyczaic. Spalismy tylko do 9.30, pozniej pojechalismy z mezem na obiadek do knajpy i spacer po parku oliwskim. Wrocilismy, to maly zjadl zupke (zrobilam pierwszy raz z indykiem) i nie chcac powtorzyc bledu ze wczoraj, kiedy wykapalismy go o 18 i po 20 mial oczy wielkie (zabawial gosci do 23  ::)), odlozylam go na drzemke. Obudzil sie, zjadl i dopiero teraz zasnal... A ja mam oczy na zapalki po wczorajszej balandze. Kawa nie pomogla, Red Bull tez nie, dopiero teraz otworzylam sobie piwko i jakos sie lepiej czuje...  ;) A maz z moim Tata znowu sie na kregle wypuscili...  ::)

Dostalam zdjecia od Edytki i Ani- wielkie dzieki. A reszte sobie z forum posciagalam. Najbardziej podobaja mi sie te na fotelu. Tylko czemu Kubus i Dawidek ciagneli Mateusza za uszy  ;D :mad: ::) ???

Acha! e_mamo daj Julci jabluszko tarte- Mateusza przeczyszcza po nim w mig :D A marchewka niestety ma dzialanie ze tak powiem zbijajace ;D
Gratualacje dla Julci pierwszej przespanej nocki. U nas jest roznie, ale wiecej jest tych przespanych. Wlasciwie ciezkie noce zdazaja sie sporadycznie i to nigdy pod rzad, wiec jakos mozna funkcjonowac...

Kurde Mati znowu kaszle. Zapodalam mu Eurespal, ktory zostal po osatnim przeziebieniu- mam nadzieje, ze pomoze.Ale dalam go bez konsultacji z lekarzem  :-[

Ej mialam tyle napisac, a juz nic nie pamietam... Jaka cisza w domu :D Az dziwnie.

Damayanti dzięki za wsparcie.

E-mamo pediatra tylko zauważyla, że od ostatniego szczepienia Adzie się nie powiekszylaglówka a reszta jest ok.

Czytałam o Waszych dzieciaczkach jak często piją.Okazuje się, że Ada prawie nic nie pije.Więc dzisiaj sie zdenerwowałam i podałam jej soczek marchewkowy taką pipetką od kropel ( bo z flachy nie chce). Spodobało jej sie tylko 40 ml piła przez pół godziny.Może mamy " niepijków " też wypróbują- no i życze powodzenia i wytrwałości.

Luleczka to kochana córeczka, dba o mamusię, moja to chba mnie lubi z worami pod oczami.

nasz komp uległ prawie całkowitej reaktywacji ;D Mąż dłubał przy nim przez ostatnie 2 dni, więc mu nie przeszkadzałam i nie korzystałam za bardzo z internetu. W związku z tym jak na razie nie wysłałam jeszcze nikomu zdjęc, ale obiecuję to nadrobić wkrótce. Dziękuję za zdjęcia Damayanti, E_mamie i Dawidowej - doszły :laugh:

Edyta, z tego składu zupki, który wymieniłaś, też stawiam na seler, jest podobno najbardziej uczuleniowy.
Ja na razie podaję tylko marchew i myślałam, że jak się Amelka naje tej marchwi, to wypadnie nam jeden posiłek mleczny, ale gdzie tam, mleczko musiało być jak zwykle. Chyba ta marchew to za cienka jest, żeby się dziecko najadło. Muszę rozszerzyć repertuar i zrobić jakąś porządną zupkę.

A w ogóle, to chciałam się pochwalić, że Amelce dziś w nocy przebił się drugi ząbek. I spała pięknie, nie budziła się z tego powodu, dopiero o 6 rano na mleczko.

Ania K., czy twoja Ada w ogóle nie pije z butelki? I gratuluję olbrzymiej cierpliwości, bo ja raczej należę do osób niecierpliwych.

Dziewczyny, czy możecie mi polecić na terenie Trójmiasta jakieś hurtownie z dobrymi cenami i największym wyborem akcesoriów dla dzieci tzn. łóżeczek, wózków itp.

I jeszcze z tego co się orientujecie, to Preis ma to usg dopplerowskie? Bo ja jakoś nie mogę się zrozumieć z tymi paniami z rejestracji i nadal mam dylemat do którego lekarza iść, czy do Doeringa czy do Preisa ::)

Z tego co się dowiedziałam, to Doering od stycznia ma usg 4D, ale trochę mnie martwi, że wiele dziewczyn pisze, że robi usg trochę za szybko.

Przepraszam, że Wam zawracam głowę tym usg, ale chciałąbym, żeby ktoś dobrze zbadał mojego malucha (pewnie jak większość z Was przed kilkoma miesiącami).

Pozdrawiam!

Basiu- Ada chce tylko cyca , zupki i jabłko tarte.Z butelki je tylko moje mleko ( kiedy jestem w budzie). Więc się męczę ale mam nadzieję, że posmakuje i zacznie normalnie pić bo na dłuższą metę to będzie nie do wytrzymania.

Ewelina jak my byłyśmy w ciąży to nigdzie w trójmieście nie było usg 3D,tylko dopller.Widzisz,każda ma inne odczucia.Ja byłam z Doeringa zadowolona i nie uważam iż wizyta była szybka.Wiadomo,ze na swoje dziecko w łonie to można by i godzinę patrzeć.A komu innemu Doering nie przypadł.Także to już Twoja decyzja,tak jak ze szpitalami jest.Jedna jest zadowolona z tego,a inna ma złe wspomnienia...Co do hurtowni to największa i najbardziej popularna to Akpol na ul.Jaśkowa Dolina we Wrzeszczu; Mama i Ja na ul.Grunwaldzkiej koło Hali Olivii,sklep z wózkami Pinokio na ul.Hynka na Zaspie.Pozdrowienia dla brzusia :D Jak już pójdziesz na usg to zdaj relacje!!!

E- mamo dzięki za zdjęcia!!!

Ale dziś była ładna pogoda,na spacerek super!Tylko Dawid się obudził i stękał,więc niestety za długo nie pospacerowałam :(

reklama
Witam, witam :)

bardzo żałuję, że nie byłam na spotkaniu z wami bo wygląda na to, że było super udane.

Ja od 02 stycznia chodzę do pracy i teraz mam tak mało czasu :( :( buuuu

oj Lenka się obudziła........

Do góry