reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Cześć dziewczyny !
To ja nowa !
Jeszcze raz pochwalę superowe zdjęcia !
Mam nadzieję, że następnym razem spotkam Was wszystkie.
Wyobrażam sobie jak ludziska byli zdziwieni widząc " mafię wózkową ".

Byłam kilka dni temu na szczepieniu i pediatra zwróciła mi uwagę, że mojej Adzie nie rośnie główka.Dała mi skierowanie do neurologa.
Czy miałyście też takie problemy?
Oczywiście umówiłam ją ale termin ma dopiero na 31 stycznia.
Jeżeli coś wiecie to proszę dajcie znać.
Moim zdaniem Ada rozwija się prawidłowo i nie zauuważyłam niczego niepokojącego.

reklama
agula pisze:
hmm .. o alergie na marchew to chyba trudno, także spokojnie dziewczyny.. Może to poprostu ostra reakcja i może nie na marchew ;)

Tu się zgadzam, dziewczyny, nie bójcie się zaraz alergii, może na początek dajcie jabluszko, a marchewkę potem? albo ziemniaczka? Ten mały brzuszek różnie może reagować...
E-mamo, fotki doszły, dzięki :)

Dziś, przejęta, że inne dzieci tle piją, dałam Kindze nektar bananowy ;). Smakował jej, a jakże, ona tylko szpinaku nie lubi ;). No a jutro może spróbuje herbatki miętowej trochę dać (sama bardzo lubię) - Magda, a słodzisz ją Mikołajkowi jakoś czy tylko taką słabiutką dajesz?

AniuK, poczekaj na spokojnie do wizyty u neurologa, znajomemu dziecku pediatra cuda wmawiała(tzn znerwicowanym rodzicom), że ma "syndrom zachodzącego słońca" - chodziło o zbyt duże oczy w stosunku do głowy - czy coś takiego...

A co do fotorelacji to ja jestem za, tylko taką nie za dużą mogłybysmy spreparować ;)

Pora spac, kolorowych snów :-* (ciekawe, co przyniesie dzisiejsza noc ::) ??? )

Ania K pisze:
Byłam kilka dni temu na szczepieniu i pediatra zwróciła mi uwagę, że mojej Adzie nie rośnie główka.Dała mi skierowanie do neurologa.
Czy miałyście też takie problemy?
Oczywiście umówiłam ją ale termin ma dopiero na 31 stycznia.
Jeżeli coś wiecie to proszę dajcie znać.
Moim zdaniem Ada rozwija się prawidłowo i nie zauuważyłam niczego niepokojącego.

Aniu a jakiej wielkości ma ciemiączko Twoja córa? Jeśli takie na 1,5-2 palce to wg mnie jest wszystko OK. Ale to moje zupełnie laickie zdanie. Być może pediatra wypatrzył coś niepokojącego, czego Ci z całego serca nie życzę !!!
Mam nadzieję, że Ada jest zdrowa od stóp do głów :) Może jeszcze mierz jej obwód główki powiedzmy raz w tygodniu i się zorientujesz czy rośnie i w jakim tempie.

damayanti pisze:
A co do fotorelacji to ja jestem za, tylko taką nie za dużą mogłybysmy spreparować ;)

Pora spac, kolorowych snów  :-* (ciekawe, co przyniesie dzisiejsza noc  ::) ??? )

dobranoc:):) i buzki w oczka Kingusi od ciotki klotki:)

Wiki ma w poniedzialek dostac skierowanie na posie moczu i dopiero jak beda wyniki rozpoczniemy leczenie. :(
DOBRANOC

dużo zdrówka dla wszystkich!

damayanti, herbatkę pierwszy raz dosłodzłam ale minimalnie... potem zapomninałam, bo ja sama nie używam cukru... ale też pił ;D ;D ;D
jest przyzwyczajony do niesłodkich smaków, bo ja nawet soczki rozcienczam i to tak ze wrecz wiecej jest wody niz soczku...

Kobitki !!!!!!!!

Julia przespała w nocy 11,5 godziny !!!!!!!!!!!!! pierwszy raz od urodzenia, bez pobudki na karmienie !!!!

O 1 w nocy musialam odciagac mleko bo myslalam ze mi cyc strzeli :)
To po tej wczorajszej mieszance marchewkowo-jablkowej z lyzeczka kleiku ryzowego:) Dalam jej jesc o 16:)

Normalnie jestem w szoku do tej pory:)

teraz dzielnie cwiczy na macie:)
Super opanowala przekrecanie z pleckow na brzuch :) i dzwiga dupcie jak do raczkowania :)

Boshhhh w koncu sie doczekalam jakichs postepow:):):)

dziewczyny zdjęcia ze spotkania macie cudne, tylko mam problem - jak to nowa- kto jest kto, szkoda że nie macie dołączonych opisów, ale dzieciaczki śliczne, i chyba wsztskie w podobnym wieku? ;D

reklama
Gratulacje dla Juleczki!!! :) Może to po spotkaniu stwierdziła,że trzeba dojrzeć i spać w nocy w końcu  :laugh: Pamiętam jak mi Didek zaczął tak spać,jak mi cycki rozsadzało...

Anna oj wcale nasze dzieciaczki nie są aż w tak zbliżonym wieku.Na spotkaniu najwięcej było lipcowych,a najstarszy był Kubulek z maja,choć nie największy ;)

Weekend jest i cisza na forum...

Do góry