reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

My raczej też zostajemy w domu:(((( A ja bym się chętnie wyszalała i odreagowała te ostatnie miesiące. No ale cóż mały jest za mały, żebym go miała zostawić z kimś na całą noc, a u kogoś to zawsze trochę problem, pewnie by płakał bo tak malutkie dzieci nie lubią tylu bodźców na raz a imprezka to i dużo luda i różnorodności a przy cycu to nawet drinka sie nie łyknie...ech chyba bedzie nuda domowa...

reklama
dziewczyny, nie wiem czy Was pytałam... chodzi mi o nawilzacze powietrza. Macie jakieś rady co do zakupu? Bo są takie z ciepla i zimna parą i... nie wiem Qrcze jaki model kupic.

AbEjA ja to mam taki zwykły plastikowy na kaloryferze!!! hehe taki nam wystarcza, a co do tych na prąd, to wiem tyle że te tanie sa do dupy, bo
sama je sprzedawałam i bardzo często "nawilżają" tylko w nazwie, po prostu pluja wodą, lub parą jak z czajnika, a to za mało aby skutecznie nawilzyc jakąś konkretna przestrzeń!!!

Może tu jakieś rady znajdziesz:

Wentylacja, Klimatyzacja, Ch

www.klimatyzacja.iso.pl/publikacje/publikacje.asp?ID=833

Witam
Jestem tu nowa, trafiłam na to forum szukając porady w sprawie dodatkowej spacerówki i zauważyłam hasło Trójmiasto !!!
Jestem z Gdańska, mam 13,5 miesięczną córeczkę - czy moge się przyłączyć ?
I jeszcze jedno pytanie - czy zdarza się Wam spotykac tak aby dzieciaki mogły się pobawić. My mamy tylko jedną rówieśniczkę ( zresztą poznana przez allegro gdzie nabywam dla mojej księzniczki sporo ciuchów - takie małe uzaleznienie ) ale ponieważ jej mama wróciła do pracy to spotkania dziewczynek są coraz rzadziej, nad czym bardzo boleję, bo moją Małą bardzo ciągnie do dzieci.
Pozdrawiam

anka33 witaj!!!:-):-):-)

Ja mam z Michaską podobny problem , ona wcale nie ma na mojej zakichanej wsi rówiesników!!! My jeżdzimu od czasu do czasu do Gdyni na Witawę do kids Landu żeby sie oswoiła z dzieciaczkami!!! Ja sie nie spotykam z nikim bo nie mieszkam juz w trójmiescie (tylko pod Puckiem), nie wiem jak reszta:confused:

Ja nie mam zaufania do nawilżaczy, czy aby nie rozprzestrzeniąją też grzybków itp.;) Ponieważ itak codziennie leci jedna pralka to pranie robię wieczorkiem i wywieszam je na suszareczce (takiej składanej) w sypialni- nawilża powietrze znakomicie:)))))) Niektórzy polecają też zawiesić mokra pieluszkę na łóżeczko dzidziuli.

Ja nie mam zaufania do nawilżaczy, czy aby nie rozprzestrzeniąją też grzybków itp.;) Ponieważ itak codziennie leci jedna pralka to pranie robię wieczorkiem i wywieszam je na suszareczce (takiej składanej) w sypialni- nawilża powietrze znakomicie:)))))) Niektórzy polecają też zawiesić mokra pieluszkę na łóżeczko dzidziuli.

No na mój maly rozumek, to wlasnie pieluszki na lozeczkach, kaloryferach i pojemniki na wodę zawieszane na kaloryferachh to siedliska bakterii. Większośc z nawilazaczy elektrycznych (ultradźwiękowych) posiada przeciwbakteryjne filtry i nakładki.
W zasadzie ja na nawilzacz jestem zdecydowana (nie mam miejsca w sypialni zeby tam wstawic pranko :baffled: ) tylko wciaz nie wiem czy na cieplą czy na zminą parę...
:dry:

P.S kulka79 urodzila córe z tego co wiem, przez cc. Żadnych innych informacji nie mam
Ja dostałam dziś kwalifikacje na zzo. Dr Zalewski z Zaspy powiedział mi tez po usg ze dzidzia nie jest wielkoludem (po mamie) wiec moze nie będzie az tak cieżko :tak:

Ogólnie jest super. Upieklam 6 blach pierników :-D

AbEjA podrzuc jedna blache bo ja piec nie umiem!!! Widzę że ty jak ja w zeszłym roku z wielkim brzuchem przez święta i sylwestra!!! tyle że ja robiłam ogórki kiszone a nie pierniki.....i strasznie sie bałam że urodzę w starym roku, nie chciałam:no:, i ci Michalinka zrobiła psikusa i " sie przenosiła"!!!

Nawilżacze sa ok, o wiele lepsze niż pieluszki mokre, czy ręczniki i te zwykłe ma kaloryfer......a grzyb nie jest zależny od tego czy wilgoć pochodzi z elektrycznego, czy z pieluszki, po prostu nie mozna przesadzać, i wentylować pomieszczenie codziennie a z tym nie problem bo dziecku wietrzymy pokoik przecierz codziennie, i wte4dy o grzybie nie ma mowy:-)!!!

reklama
dzieci6.gif

wielgachne gratulacje dla kulki79 !!! Niech wam córcia rośnie zdrowo!!!!

I szybkiego powrotu do formy!!!!

czekamy na wieści i fotki!!!
dzieci7.gif

Do góry