Abeja jak na świeżej mokrej pieluszce, która wysycha (jak zwykłe pranie) mają się rozwijać jakiekolwiek grzyby i bakterie? Hm?? Ok filtry... a już Ci uwierzę, że je ktoś będzie regularnie zmieniał. A powieś sobie taki nawilżacz na kaloryfer i po tygodniu do niego zajżyj- co zobaczysz na ściankach-pleśń itp osady, a czego nie widać.........? Strach pomyśleć. Co do elektrycznych to nie znam się-mi by było szkoda prądu, bo kasą nie śmierdzimy, a opłaty itak są OGROMNE.Abeja a zdradź nam co takiego zrobiłaś, że dostaniesz zzo za friko)
reklama
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
asiuk wyraźnie napisałam, że nie chce nawilżacza wieszanego na kaloryfer. Mialam i dawno wyrzucilam - wlasnie ze wzgledu na to, co się w środku rozwija.
Co do wymiany filtrów, wierzyć mi nie musisz czy je bede zmieniać czy nie. Nawilżacz bierze prądu tyle co żarowka w lampce nocnej i mimo, że również "groszem nie śmierdzę" to ten argument do mnie nie trafia.
Pytałam czy orientujecie sie w róznicy miedzy ciepłą i zimną parą - jeśli nie to trudno. Bedę dalej szukać informacji. Albo poprostu zapytam lekarza.
Co do ZZO - nic nie zrobiłam by je dostac za friko. Ono po prostu JEST bezpłatne. Zarówno w szpitalu wojewodzkim jak i na zaspie.
Co do wymiany filtrów, wierzyć mi nie musisz czy je bede zmieniać czy nie. Nawilżacz bierze prądu tyle co żarowka w lampce nocnej i mimo, że również "groszem nie śmierdzę" to ten argument do mnie nie trafia.
Pytałam czy orientujecie sie w róznicy miedzy ciepłą i zimną parą - jeśli nie to trudno. Bedę dalej szukać informacji. Albo poprostu zapytam lekarza.
Co do ZZO - nic nie zrobiłam by je dostac za friko. Ono po prostu JEST bezpłatne. Zarówno w szpitalu wojewodzkim jak i na zaspie.
Kulka79 gratulacje ogroooooooooooooomniaste :-) Fajnie, że masz to już za sobą i dzidzię przy sobie...Abeja ja w sprawie nawilżacza nie pomogę :-( planowałam go kupić, ale jak zwykle nie starczyło kasy...:-( poszukaj na wcześniejszych stronach na forum, bo też się pytałam dziewczyn, jakie nawilżacze polecają i kilka dostałam odpowiedzi. Urwanie głowy z tymi świętami. Mała mniej mi śpi teraz w dzień i później zasypia, więc mam dosłownie chwile na to, by porobić porządki, ugotować obiad, zarobić zakupy, a i tak się nie wyrabiam ze wszystkim...Jutro przyjeżdża do nas rodzinka (siostra męża z mężem i z 2 dzieci), także będzie wesoło, bo zostają aż do sylwestra :-) Do tego chrzciny w 1 dzień świąt, a na dodatek 2 pogrzeby w rodzinie łosia :-( ech...jedni się rodzą, a inni... :-(
ja mam nawilzacz na kaloryferze plastykowy z takim tekturowym wkładem dwa lata i nic w nim sie nie dzieje!!! w jednym rogu naciek z kamienia...moze dla tego ze stoduje sie do zaleceń producenta i wlewam przegotowana wode.....
padam na cyce, kuchnia lsni, drewno porąbane na jutro, plecy bola...a jeszcze choinki nie mam bo sił zabrakło...i net mi padł, i koles przyszedł naprawiać, najpierw nie wierzył jaqk gadalismy przez telefon bo miałam gg i nic wiecej....smiechu warte, ale poklikał cos i jest ok:-):-):-)
padam na cyce, kuchnia lsni, drewno porąbane na jutro, plecy bola...a jeszcze choinki nie mam bo sił zabrakło...i net mi padł, i koles przyszedł naprawiać, najpierw nie wierzył jaqk gadalismy przez telefon bo miałam gg i nic wiecej....smiechu warte, ale poklikał cos i jest ok:-):-):-)
Dziewczyny u mnie w domu już jest zamieszanie, full luda (rodzinka wczoraj przyjechała na 2 tygodnie), więc na święta sobie zafunduję rozłąkę z komputerem...także pędzę już dziś złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia szczęśliwych, pełnych miłości, wartych najlepszych wspomnień Świąt Bożego Narodzenia. Niech wszystkie dni w Nowym 2007 Roku będą tak piękne i szczęśliwe, jak ten wigilijny wieczór :-) P.S. - wczoraj o 18,05 moja kumpela ze studiów urodziła dziewczynkę :-):-):-) 3800 g, 56 cm. Zdąży na Wigilię z maluszkiem do domu:-) pozdr.
My życzonka złozymy jutro......
Ale teraz pokarzemy jak Michaska pomagała mamie stroić choinkę, mała i biedna ta choinka, wytargałam ja ze strychu, bo nie chciałam w tym roku prawdziwej ...igły i mała dzidzia to nie jest dobre połączenie, i szklane sliczne bąbki tez nie. Taka bedzie w przyszłym roku....
łańcuchy jej sie najbardziej podobały.............:-)
bąbki też są cool.......................:-)
a zdjecia przy ustrojonej choince za chiny nie dało sie zrobić.......tylko takie.......bo uciekała od niej strasznie.......
a tu Michaska ze swoim pierwszym prezentem od Mikołaja...
Ale teraz pokarzemy jak Michaska pomagała mamie stroić choinkę, mała i biedna ta choinka, wytargałam ja ze strychu, bo nie chciałam w tym roku prawdziwej ...igły i mała dzidzia to nie jest dobre połączenie, i szklane sliczne bąbki tez nie. Taka bedzie w przyszłym roku....
łańcuchy jej sie najbardziej podobały.............:-)
bąbki też są cool.......................:-)
a zdjecia przy ustrojonej choince za chiny nie dało sie zrobić.......tylko takie.......bo uciekała od niej strasznie.......
a tu Michaska ze swoim pierwszym prezentem od Mikołaja...
życzą Marta i Darek z Michaśką
reklama
Abeja nie nerwuj się na mnie Piszę co wiem na temat nawilżaczy, a widocznie nie przyuważyłam jak "wyraźnie napisałaś" że nie interesują Cię wieszane na kaloryferach od kilku miesięcy mam duży niedobór snu i czasu (sama zobaczysz) i żeby choć mieć z Wami kontakt szybko "przelatuję" Wasze posty, więc coś mogło mi umknąć. Co do elektrycznych to kiedyś szukałam infa na stronach inter. i producentów i na forach i stąd moja wyrobiona opinia- zasłyszana że głośne, że ciągną dużo prądu...ale sama nie znam się.Z innej beczki- dziś w gazecie wyborczej jest podsumowanie z akcji Rodzić po ludzku. PUCK zdobył pierwsze miejsce!!!!! To dla Was kulki dobre info, bo mamy w miarę blisko- z mojego porodu wiem że zdązyłabym do szpitala spokojnie nawet z Oruni Teraz trochę żałuję, że byłam w Wejherowie. Część opisów w tym przewodniku jednak się nie zgadza z mojego doświadczenia, nie wiem co Ty Komarkowa na to? myśmy zapłącili 250 zł (a nie 200 zł jak piszą w gazecie) i mimo że byliśmy "znajomymi" ordynatora to mąż na cięcie cesar. nie mógł wejść ze mną-a pisszą że może być, no i co do znieczulenia ZO piszą że jest dostępne za opłatą a to nie prawda-więc chyba trzeba ich trochę z przymrużenieniem potraktować, no ale itak coby tam w szczegóły nie wchodzić to PUCK nr 1 w Polsce.
Podziel się: