reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

dziuba, arytmia to pikus przy tym co moze miec moj syn.. nie martwie sie tak bardzo tym,ze moze sie urodzic z wada..najgorsze jest teraz to, by caly czas sie ruszal-by moje lozysko wytrzymalo jeszcze te pare tygodni.. lekarz mi przed chwila oznajmil,ze mam liczne złogi i ze lozysko naprawde szybko sie zestarzalo.. teraz zeby tylko malutki kopal..
ale gdyby miał jakąkolwiek wadę serduszka to przecież miałaś robione USG nie raz napewno by coś wyszło.Najlepsze Aniu na dzień dzisiejszy dla małego Antosia to to abyś miała spokój i nie denerwuj się bo małemu to wszystko się udziela:tak:

reklama
no łatwo sie tak mówi ale według mnie zrozumie tylko ten kto ma dwoje dzieci ,a nie wysuwa tezy czysto teoretycznie ,bo nie ukrywam ze takie gadanie puste mnie wkuza .HE,HE ,HE ,no to tyle;-)
oj racja Anulka..:tak::tak:coprawda między moimi szkarzbami nie ma takiej różnicy, ale czasem jest bardzo cięzko, jedy ne co jest dobre, to to , że nie ma między nimi dużej zazdrości:-)mała jest pozytywnie nastawiona a czasem nic nie pozwala przy małym zrobić:eek:no, al e zobaczymy jak będzie dalej
wild wind: napewno jest Tobie ciężko, ale staraj się odpoczywać, i nie gonic myślami w nieznana przyszłość... może starj sie spać, bo wtedy człowiek oddala sie od problemów i czarnych mysli

miłego wieczorka wszystkim uciekam sie położyc bo jesten ztyrana...pranie, sprzątanie, upiekłam drożddżówkę z truskawkami, bułeczki z dżemem i gniocchi-czyli kopytka po włosku:tak:ale dostałam dziś najnowsze żelazko tefala:-):-)i podobno się jeszcze dla mnie komórka nowa "kroi":tak::tak:ale nagrody....
no, dobra kłade się, jutro mężuś na dzień, i moja przyjaciółka na pogaduchy przychodzi:-D
dobrej nocki:tak::tak:

Hej, ja też mam nadzieję że dziś będzie lepszy dla nas dzień. Już mnie dzisiaj nic nie boli na szczęście,zaraz o 8.30 mam klientkę na pazurki, potem dzień jak codzień, pranie, sprzątanie, zakupy gotowanie i jak dziewczynki przyjdą ze szkoły to mam jechać na zakupy z Nimi, także w sumie to może być fajnie dzisiaj.
Miłego dnia.

:-Dwitajcie:-D

pogoda dziś okropna, ale ja świetnie się czuję dzieci przespały całą noc od 20 do 7.30...szok:szok::szok::szok::szok::szok::szok:pierwszy raz od 2 lat przespałam cała noc:-Daż mi się różne rzeczy chce robić:laugh2:dobra uciekam, bo mam duuuuużo prasowania, zaraz wypróbuje mój nowy nabytek:tak::tak:
miłego dnia kobitki:-)

witam!

No Anulka..moze i masz racje..ale nie trzeba mieć dwójki, aby wiedziec co to znaczy...ja mam 2 dzieci prawie w kazdy weekend hihihihih:)
uważam jedynie że łatwiej przy dwujce takiej jak Twoja, niz takiej z mała róznicą wieku. Sebastian potrafi sie już soba zająć, i jest duzym chłopcem, nawet pewnie nie raz pomaga cio?..za to nie zazdroszcze mamie w boju...musisz mieć kongo czasami ze swoimi:)... Ale nie ma co współczuc, ja uwazam ze to sama radośc, a kobitki potrafia duzo znieśc i tylko podziwiać:)))

mama w boju
i jak z wózkiem?..juz dotarł???

WildWind
trzymaj sie kochana...Antoś już jest duży i będzie ok.... teraz tylko sie modlic, abyście oboje byli zdrowi. ja trzymam kciuki i wierzę że bedzie ok:).. duzo leż i sie nie nie forsuj a pociagniesz jeszcze jakiś czas:)

Agnieszka
dawaj przepis na racuchy z jabłkami;)

250 g maki pszennej
3 dag drożdży
1/4 szkl.cukru
cukier waniliowy
2 jajka
szklanka mleka
2 łyżeczki oleju
2 jabłka
olej do smażenia

drożdże rozetrzeć z łyżeczka cukru, zalać ciepłym mlekiem.przykryć ściereczka i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
w oddzielnej misce utrzeć całe jaja z cukrem,do wyrosnietego rozczynu drożdżowego wsypać makę, utarte jaja, olej i wszystko dokładnie wymieszać.dodać pokrojone jabłka, i pozostawić do wyrosnięcia na 3 kwadranse.
smazyć w sporej ilosci oleju-(1-1,5 cm na patelni)ale nie moze być za gorący bo nie wyrosną.posypać cukrem pudrem.

reklama
Do góry