reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

i ja jestem absolutnie przeciwna chodzikowi ... w wielu krajach eutopy sa one wycofane ze sprzedazy;
a jezeli chodzi o buciki to u nas mala bardzo dlugo biegala na boso lub w skarpetkach z abs'em ; a ostatnio ortopeda powiedzial mi ze jak sa miekkie podloza (trawa, dywany) to dziecko moze biegac na bosaka a jak jest twardo (panele, plytki) to lepiej w bucikach; a butki oczywiscie takie z baaaardzo usztywniona pieta ... zeby nuszka nie latala
anulka ale jezeli zrezygnujesz jednak z chodzika to na butki jescze za wczesnie :)

reklama
Cześć idzia ja juz całkiem zgłupiałam:no: też zawsze słyszałam ,że bez butków tylko po trawie, dywanie, piachu-a ten zajebisty ortopeda z kanapkami, powiedział, że boso " tylko jak są warunki" tzn." nie po szkle i nie po śniegu":no: a po podłodze kafelkach tak:wściekła/y:,

Po domu może też latać w takich sandałkach a la turystyczne - wtedy noga w nich nie lata a jest max swobody dla stopy - nie ma nigdzie usztywnień, jakby się boso latało.

Ja na razie kupuję takie ocieplacze na nogi do wózka - mały jeszcze nie chodzi. No ale coś mi nie idzie, bo max rozmiar to 18-19 a nogę to on ma rozmiaru 20... Ma zestaw lekko przyciasnych ocieplaczy i pożyczone butki od koleżanki :-D

kasia teraz w lato powinny wystarczyc tylko skarpetki ... moze takie grubsze , a co to sa te ocieplacze ?
agnieszka i zonwu potwierdza sie teza ze co lekarz to inna opinia ...

To takie "butki-skarpetki" z polaru, mamy takie z grzechotkami. Generalnie wystarczają, ale czasem ma zimne stópki to mu wkładam - np u dziadków, gdzie jest zimniej w domu, czasem na spacerze jak śpi, bo jak zimno to się wybudza.

Fakt, że co lekarz to inna opinia :tak: Trzeba sobie wybrać lekarza, w zależności od tego co się chce, żeby mówił ;-)

kasia widze ze Twoj rozbojnik lubie miec cieple nozki :)
zawsze mozesz nalozyc ze dwie pary skarpetek albo takie buciki-kapciuszki niezbyt sztywne skoro jesczze nie chodzi - widzialam troche takich rzeczyw w sklepach

Jak Kuba jeszcze nie chodził zawsze zakładałam mu tylko skarpetki a w zimie czy jesienią rajstopki+skarpetki.o ocieplaczach też nie słyszałam :-D ale fakt że nózie muszą być ciepłe bo od zimnych nóżek katar się zaczyna.
A co do tego lekarza ortopedy to chyba wybiorę się prywatnie gdzieś po konsultację :eek:

se wstane.... co będę leżeć,.,,
p7253499mx2.jpg

próbuje opluć mamę
p7253519rd3.jpg

o jaaaaaaa.... jestem kierowcą!!!!!
p7253522ep9.jpg

bujam się.... bujam....
p7253556qy1.jpg

dobre piwko nie jest złe...
p7253589ay5.jpg

reklama
Abeja-Zuzanka prześliczna :tak: super zdjęcia:-) JA TEŻ TAKĄ KSIĘŻNICZKĘ CHCĘ MIEĆ!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-) marzy mi się jeszcze córeczka fajnie by było.....:tak::tak::tak::tak:

Do góry