reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

martka i komarkowa wszystkiego naj,naj, naj, swoją droą fajny prezent zrobiłyście mamusiom tuz przed ich świętem:-D

reklama
Dziewczyny nie panikujcie, ta szczepionka została juz wycofana, od dzis uzywana jest juz inna, a pozatym przypadki smierci niemowlat ( 6 dzidziusiów) odnotowano tylko w ....(Chiny, Japonia.....jakis kraj Azjatycki)..z kąd ta szczepionka jest sprowadzana, u nas zmarło jedno dziecko po dobie od podania szczepionki, ale nikt nie powiedział że to od tej..nie ma sie co martwic na zapas i robic paniki.....u nas tych serii zagrozonych wcale nie było....a jak beda wam szczepic maluchy to mozecie odmówic jak beda podawac ta.9chodż juz jest wycofana)

martka ja nie panikuję-moje dziecko dostało trzecią dawkę Euvaxa w czwartek a w piątek wycofali kilka serii, w marcu wycofali kilka innych serii a wczoraj wszystkie.
przeczytaj mój post z cytatem poniżej a zrozumiesz w jaki sposób szczepionka jest stosowana u nas w kraju właśnie ta koreańska. to co przeczytałaś to napisał jakiś marny dziennikarzyna nie mający pojęcia o tym co pisze do końca, mi powiedzieli w sanepidzie że były 3 smiertelne przypadki w Polsce.
Poza tym Martka nie doczytałaś uważnie: wycofali a w mojej przychodni podawali nadal bo nie mieli bladego pojęcia o tym, my dopiero ich uświadomilismy.
ja nie mam wpisanych serii w ksiażeczce!

Podobno od dzisiaj jest zakaz podawania....dziwie sie ze jeszcze u Ciebie ja podaja...ja wiem, sama pewnie bym sie martwiła strasznie na Twoim miejscu...
Nic nam innego nie zostaje jak kontrolowanie dokładnie tego co daja naszym maluszką!

Wiecie co ja juz nie wiem w co wierzyc, wszystko jest niebezpieczne i zadna szczepionka nie daje 100% pewności...wiecznie zyjemy w zagrozeniu, i nigdy sie to nie zmieni, najgorzej tylko że nie ma bezpiecznych w 100% sposobów aby nasze dzieci przed tym uchronic, a wszyscy chcemy jak najlepiej !!!

chodzi mi o niepopadanie w taka ogólna panikę, po kazdej tego typu informacji w mediach wiekszosc ludzi strasznie sie stresuje i dodaje swoje do tego, tworzy sie ogólny popłoch, strach i panika...a to tez szkodzi ....Mi łatwo gadac mala była szczepiona juz dawno, ale nie mozna obwiniac za wszystko lekarzy ja sie juz nauczyłam ze nie wolno im ufac i zanim cos małej podam 10 razy czytam ulotke i sprawdzam wszystko w necie......

Wazne ze z Kubusiem juz ok, ale wyobrazam sobie co przezyłaś i współczuje tego stresu....

ja nie mam wpisanych serii w ksiażeczce!
z tego co ja słyszałam wczoraj w Faktach w Polsce wcale nie było felernych serii......
ale to rzecz jasna nie gwarantuje ze inne były ok

Podobno od dzisiaj jest zakaz podawania....dziwie sie ze jeszcze u Ciebie ja podaja...

najpierw wycofali dwie serie, po kilku m-cach kolejne a teraz całość......daje to do wyobraźni jak bezpieczna jest nasza służba zdrowia. Ja tez się zdziwiłam że nic nie wiedziała "moja" przychodnia. Z racji zawodu znam procedury jakie się wykonuje w takim przypadku, ale nie mam już siły robić awantury:sick:. Bo i u mnie to już "po ptakach" moge tylko mieć nadzieję że wszystko będzie OK i że ja się czegoś z tego nauczyłam. Choć jestem zagubiona teraz i nie mam ochoty iść więcej na szczepienie.............

Wiem jedno, że nie jest w życiu tak że nieszczęścia które oglądamy w tv i czytamy w prasie iże to "zdarza się innym" a mnie to nie dotyczy. Pewnie że łatwiej jest tak żyć i się nie zamartwiać, ale to kwestia charakteru. Ty Martka jesteś nadwyraz silna i optymistka:tak:-zazdroszczę Ci.
Wiecie w szpitalu jak leżeliśmy z Kubusiem to przy każdym zastrzyku drżałam co ona wciska mojemu dziecku, bo przychodziła z tacą ze strzykawkami napełnionymi już w zabiegowym. Wiem że powinna sprawdzić trzy razy co podaje i komu, ale też wiem że to czysta teoria i nikt tak nie postępuje. Patrzyłam na pracę pielęgniarki i byłam przerażona-przecież tak łatwo wsadzić strzykawkę z lekiem do papierka z opisanym innym nazwiskiem..................

tja.. skad ja to znam... niejaki dr Kowalski ma parcie, żeby rodzić naturalnie. Najlepiej dać pacjentce jak najwięcej oksy i zabrać dupe na kawkę. U mnie tak właśnie było.
ekhm ekhm,mnie cial wlasnie Kowalski i ja go akurat moge pochwalic.ale moze nie bede wychodzic przed szeger-wiesz dlaczego.

Asiuk,my tez mialysmy pierwsze szczepienie Euvaxem.mam tylko nadzieje,ze do 11 czerwca wszystko sie unormuje.ja tez nie mam serii szczepionki w ksiazeczce.fajnie powiedzieli w Radio Gdansk-ze tej szczepionki nie ma w obrocie aptecznym,ze jest ona dostepna tylko w szpitalach.hmm... wprawdzie od polowy wrzesnia mam "wakacje",ale jak to nie jest dostepna w obrocie aptecznym?ja jej nigdy nie zamawialam,ale to wcale nie znaczy,ze nie mozna,a przynajmniej tak mi sie wydaje.a to,ze jest uzywana w szpitalach o niczym nie swiadczy.
wlasnie przegladalam strone funduszu i inspekcji farmaceutycznej w gdansku-tam zero informacji na ten temat.

reklama
Do góry