reklama
Martka_79 ja tu z samego rańca pędzę odpalić kompa, włączyć forum, by napisać Ci życzenia urodzinowe, myślę sobie: będę na pewno pierwsza, bo jak nic na pewno nikt z foremek nie pamięta;-), a tu proszę już życzenia się posypaływięc ode mnie:
STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT NIECHAJ ŻYJE NAM;-)Zdrówka, siły i uśmiechu na co dzień, zrozumienia i pomocy ze strony najbliższych i wygranej w LOTTO (jeśli grasz):-) Uściski
To sobie dzisiaj razem wirtualnie świętujemy, bo ja dziś 26 lat kończę
STO LAT, STO LAT, STO LAT, STO LAT NIECHAJ ŻYJE NAM;-)Zdrówka, siły i uśmiechu na co dzień, zrozumienia i pomocy ze strony najbliższych i wygranej w LOTTO (jeśli grasz):-) Uściski
To sobie dzisiaj razem wirtualnie świętujemy, bo ja dziś 26 lat kończę
Betka słyszałaś o Euvax B?!
nie chce mi się pisac to wklejam co napisałam na październikówkach:
19 maja 2007 asiuk:
dziewczyny ja jestem przerażona. w czwartek Kuba miał szczepienie na wzwB EUVAX B-tą szczepionką a w piątek została wycofana z obrotu przez inspektora farmaceutycznego (kilka jej serii) ze względu na jakieś działania niepożadane "włącznie ze śmiercią" które wystąpiły u osów którym ją podano w Wietnamie, a to zdaje się koreańska produkcja szczepionki!!! doniosła WHO!!! I wycofali ją do czasu "wyjaśnienia".
Jestem farmaceutką i wiem że to moze nic wielkiego ,często się wycofuje chwilowo jakieś partie leków, potem wracają na rynek, bo wszystko OK, ale jak dotyczy to mojego dziecka to mam zupełnie inne odczucia-trudno być spokojnym. A dziś sobota jutro niedziela i nie mam kontaktuz przychodnią-nie wiem jaką serię dostąał, a zresztą chyba itak to już nic nie zmieniło by. tak to jest z tymi szczepionkami k...m...
człowiek chce dobrze dla dziecka a może być źle. Cała się trzęsę. Już nigdy spokojnie nie pójdę na szczepienie.
24 maja 2007 asiuk
Może pamiętacie co pisałam o tym naszym nieszczęsnym szczepieniu w czwartek (zeszły). No więc k... dopiero wczoraj w sanepidzie cokolwiek nam powiedzieli na temat wycofania Euvaxu B. A najgorsze jest wiecie co?! Że dzwonimy do przychodni a te kretynki nam dziekują że ich poinformowalismy, bo one nic o tym nie wiedziały. K..mać ja już nie mam na nich siły. Dopiero co była afera z corhydronem to niczego się nie nauczyli. Sory ale mi się cisną najgorsze słowa w tym przypadku. Tydzień przeżywalismy niezły stres, wszystko właściwie dowiedzieliśmy się z internetu. Na nieszczęście zdarzyła się w ciagu tego tygodnia noc koszmarna, Kuba miał straszny atak alergii( tzn. tak myslałam, ale teraz to już głowy nie dam czy to nie ta szczepionka), bo powiedzieli nam wczoraj że do 7 dni jakieś działania niepożądane mogą wystąpić. W zeszły piątek wycofali kilka serii, a wczoraj już całość Euvaxu. przyczyną była smierć trójki noworodków w trzech różnych województwach, ale podejrzewają że to śmierć łóżeczkowa, ale nie mają pewności czy nie szczepionka dlatego ją wycofali. Na szczęście z Kubą jest wszystko OK. Ale co mysmy przeżyli:sick:
nie chce mi się pisac to wklejam co napisałam na październikówkach:
19 maja 2007 asiuk:
dziewczyny ja jestem przerażona. w czwartek Kuba miał szczepienie na wzwB EUVAX B-tą szczepionką a w piątek została wycofana z obrotu przez inspektora farmaceutycznego (kilka jej serii) ze względu na jakieś działania niepożadane "włącznie ze śmiercią" które wystąpiły u osów którym ją podano w Wietnamie, a to zdaje się koreańska produkcja szczepionki!!! doniosła WHO!!! I wycofali ją do czasu "wyjaśnienia".
Jestem farmaceutką i wiem że to moze nic wielkiego ,często się wycofuje chwilowo jakieś partie leków, potem wracają na rynek, bo wszystko OK, ale jak dotyczy to mojego dziecka to mam zupełnie inne odczucia-trudno być spokojnym. A dziś sobota jutro niedziela i nie mam kontaktuz przychodnią-nie wiem jaką serię dostąał, a zresztą chyba itak to już nic nie zmieniło by. tak to jest z tymi szczepionkami k...m...
24 maja 2007 asiuk
Może pamiętacie co pisałam o tym naszym nieszczęsnym szczepieniu w czwartek (zeszły). No więc k... dopiero wczoraj w sanepidzie cokolwiek nam powiedzieli na temat wycofania Euvaxu B. A najgorsze jest wiecie co?! Że dzwonimy do przychodni a te kretynki nam dziekują że ich poinformowalismy, bo one nic o tym nie wiedziały. K..mać ja już nie mam na nich siły. Dopiero co była afera z corhydronem to niczego się nie nauczyli. Sory ale mi się cisną najgorsze słowa w tym przypadku. Tydzień przeżywalismy niezły stres, wszystko właściwie dowiedzieliśmy się z internetu. Na nieszczęście zdarzyła się w ciagu tego tygodnia noc koszmarna, Kuba miał straszny atak alergii( tzn. tak myslałam, ale teraz to już głowy nie dam czy to nie ta szczepionka), bo powiedzieli nam wczoraj że do 7 dni jakieś działania niepożądane mogą wystąpić. W zeszły piątek wycofali kilka serii, a wczoraj już całość Euvaxu. przyczyną była smierć trójki noworodków w trzech różnych województwach, ale podejrzewają że to śmierć łóżeczkowa, ale nie mają pewności czy nie szczepionka dlatego ją wycofali. Na szczęście z Kubą jest wszystko OK. Ale co mysmy przeżyli:sick:
Pociągnę dalej temat, bo jestem roztrzęsiona tą sytuacją i mam stracha przed jakimikolwiek szczepieniami i lekami teraz. A jak zaczęłam czytać te wszystkie informacje na temat szczepionek różnego rodzaju i wypowiedzi ludzi na forach to włos się jeży na głowie (związki rtęci w szczepionkach, skojarzone wywołują autyzm i in. etc.) i zaczynam żałować że szczepiłam na cokolwiek Kubusia. Teraz to już nie wiem co robić.
w necie znaleźliśmy taki artykuł!!!!!!!!: Zobaczcie na DATĘ.
"[FONT="]16 sierpnia 2001[/FONT][FONT="]Policzkiewicz: szczepionka Euvax B jest bezpieczna[/FONT]
w necie znaleźliśmy taki artykuł!!!!!!!!: Zobaczcie na DATĘ.
"[FONT="]16 sierpnia 2001[/FONT][FONT="]Policzkiewicz: szczepionka Euvax B jest bezpieczna[/FONT]
[FONT="]http://www.dzieci.org.pl/pap/nauka/20010815211405.html[/FONT]
[FONT="]I też znaleźliśmy wycofanie dwóch serii tej szczepionki w marcu tego roku. A nikt nam o tym nie powiedział. Po prostu wszyscy mają nas w dupie tylko by strajkowali i chcieli kasę. Ja się pytam za co?! Dokładnie znam procedury przekazywania takich alertów o wycofaniu leku, ta wiadomość powinna była się rozejść błyskawicznie wśród lekarzy, pielęgniarek, aptek i in. a tu po tygodniu w mojej przychodni nikt nic nie wie i struga wariata. Szczepionka wycofana a Ci sobie dalej serwują niemowlakom.[/FONT]
Jestem w szoku![FONT="]Szczepionka wycofana a Ci sobie dalej serwują niemowlakom.[/FONT]
PS numer serii masz w książeczke wbity wszystkich szczepionek.
A skąd wiedzieć o szczepionkach, które wycofali?
Mój dostał Euwax B 14 lutego i tydzień potem marudził. Teraz było bez B i dziecko nie zauważyło że było szczepione... Jako noworodek dostał EngerixB i nic nie było.
Ciekawe bardzo. A jaki nr serii Euwaxa wycofali?
Jak jest alternatywna (Engerix) to ja pieprzę darmowego Euwaxa.
Normalnie szczepię Pentaximem i dzieciak ostatnio zero reakcji, nie zauważył że był szczepiony
nosz ***** mac!!!
tak sobie patrze w ksiazeczke i Julka byla szczepiona wlasnie euwaxem w styczniu. i co ja mam teraz powiedziec jak pojde do przychodni w czerwcu?ze nie chce Euwaxa?
ja pierdole...
moze wezme w takim razie tą 6w1? bo i tak miał byc Infarix + zoltaczka
dlaczego ***** w polsce nie mozna ufac sluzbie zdrowia??
tak sobie patrze w ksiazeczke i Julka byla szczepiona wlasnie euwaxem w styczniu. i co ja mam teraz powiedziec jak pojde do przychodni w czerwcu?ze nie chce Euwaxa?
ja pierdole...
moze wezme w takim razie tą 6w1? bo i tak miał byc Infarix + zoltaczka
dlaczego ***** w polsce nie mozna ufac sluzbie zdrowia??
reklama
ALUSIA I MAMUSIA ASIA
GRUDNIOWE MAMY 2006
jesio zakrecilam sie tymi szczepionkami
dziwwczyny powiedzcie czy ta szczepionka WZW na zoltaczke jest bezpieczna
moja konczy pol roku i trza szczepic a po tym co czytam to juz sie boje
dziwwczyny powiedzcie czy ta szczepionka WZW na zoltaczke jest bezpieczna
moja konczy pol roku i trza szczepic a po tym co czytam to juz sie boje
Podziel się: