reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

cześć dziewczyny .Chyba będe żyła ;-)bo dziś jakby tak troszku lepiej się czuję ,ale byłam u lekarza i za moją sugestią pozapisywała mi różne pompki ,trąbki i takie tam gówna do inchalacji i znowu 50 zł.poszło sie je..ć:wściekła/y:pozyjemy ,zobaczymy ,a narazie spadam na krzaki bo nić mi się nie chce .:-)

reklama
No i już jesteśmy po wszystkim:-) Nie było tak źle jak ostatnio, tzn. bez płaczu się oczywiście nie obyło:-p , ale mała nie wyła od samego wejścia do lekarza, jak 2 miechy temu:-p Paulinka 'troszkę' urosła: waży 8 kg, obwód główki 43 cm, klaty ;-) 46 cm, długość tułowia 46 centyli/ centylów:confused: :-p czyli nie jest tak źle...raczej zalicza się do tych większych, ale nie spasionych, bo jest dość wysoka jak na moje oko;-) Na te suche plamki pani pediatra przepisała krem specjalny emolium. Oby pomógł, dopiero na jutro mi go sprowadzą do apteki, więc jutro wypróbujemy...

Anulka33 fajnie, że już dobrzejesz, ale uważaj jeszcze z tym wychodzeniem na dwór, porządnie się wygrzej, bo jak się okazuje (przypadek kuzyna mojego męża:-( ) grypa to nie są przelewki...

Jeszcze 3 fotki:-D

Choć rodzice jeszcze nie pozwalają słuchać w ten sposób muzyki, to sobie chociaż ponoszę słuchawki;-)
3zar0ia.jpg

Odcisk dłoni w glince zrobiony w dzień ukończenia 6 m-cy:-)
2nhzryc.jpg

Paulinka:-)
2w32nf9.jpg

No zmykam kończyć zupkę, dzisiaj kartoflanka:-)
pozdr.

Komarkowa współczuję kuzynowi i rodzinie- trzymam kciuki za rychłe wyzdrowienie!!!!!!!Mocno!!!!!!!!!

Idzia gratulacje i całuski dla małej, jaaaaaaaaaaaaCieeeeeeeeeeeeee już 11 mcy- ja też pamiętam jak zaczynałam z Wami swą przygodę to Twoja córcia miała 5 mcy, i mówiłaś wtedy mi i KOmarkowej (a byłyśmy jeszcze brzuchatkami, że zobaczycie jak to zleci..oj zleciało............

Kuba robi się niezły zawadiaka, O!Matko! już się boję jak zacznie się przemieszczać samodzielnie, wiem że jest coś takiego do kupienia jak szelki i "smycz" dla dziecka, żeby np na spacerze czy zakupach nie wyrwało się z ręki;)-słyszałyście o czymś takim? Chyba będę tego potrzebować:)

my ze szczepieniem mamy niezły problem, najpierw choroba Kubusia, a teraz miałam termin na jutro a tu lekarka zachorowała-kuźwa! A planowo miał być szczepiony 21 lutego!!! Niezły poślizg, mam nadzieję, że to nie wpłynie na skuteczność szczepionki, no i że mi do przyszłego tygodnia nie zachoruje:( Tfu, tfu....:unsure:.

Martka witaj w klubie kobiet wiecznie sprzątających;-). Nie ma bata żaden kłaczek i bakteria się nie utrzyma:unibrow:, A brudasom mężom ścierę w łapę jak napaćkają:errr:! Ja tak też mam, dopiero co odkurzałam i zmyłam podłogi a ten sobie ubrał buciory i na wycieczkę po mieszkaniu się wybiera!, bo niby czegoś tam zapomniał psia mać:wściekła/y:. My tez mamy psiurkę seterkę-bardzo długi włos i kocurka- wszędzie kłaczek i kołtunik po jednym dniu-nie ma rady trzeba sprzątać, a jak Kubula zacznie raczkować, :szok: to dopiero metoda Miltona wejdzie w ruch:rofl:. Trudno dziewczyny ten typ tak ma.

Zamówiliśmy wózek spacerówkę, ma być jutro!!!Bo oczywista wybraliśmy taki rodzaj i kolor że nigdzie nie mogliśmy zdobyć:ninja:, a niektóre sklepy robią łachę że sprowadzą, mam niby kupować to co oni mi proponują i aktualnie mają a nie to co ja chcę. Psiiiiiiiiiiii nie z Asiuk takie numery!

czesc dziewczyny ?co poczynacie w ten brzydki wiosenny dzionek ?bo ja gniję razem z dziecmi w domću .udało nam sie wyjść na dwór na godzinkę ale pogoda taka pochmurna więc wrócilismy do domu ,chociaż pozniej mój starszy synek wyszedłponownie bo koledzy wołali .:-):-)A ja dziś znowu wybieram się do kościółka bo mamy dziś ostatni dzień rekolekcji i pójdę na 19 jak misio wróci z pracy i mu dzieci podrzucę .;-)dobra idę posprzątać kuchnię bo cosik sie nabrudziła od szykowania obiadku .:-)

Cześć Trójmiastki:-D

Dziś naszła mnie taka refleksja i chciałam zapytać nasze Panie farmaceutki.
Chyba Asiuk albo Abeja albo Betka17:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:? jesteście po farmacji tak?
Czy strzeliłam?
Zastanawiam się czy na studiach są jakieś specjalne zajęcia z odczytywania hieroglifów?? Jak aptekarki to robią, że potrafią odczytać recepty?
One są jakimś specjalnym kodem pisane czy co?
Z góry dzięki za odpowiedź:-D;-);-);-).

Pozdrawiam:-p:tak::tak::-D:-D:-D

reklama
Mnie się ostatnio spodobala bardzo inglesina w Mama i ja.. kosztowała Qrde trroche ponad 6 stówek...:baffled: ale wypasik, i taka leciutka...

Mam tez trochę zagwózdkę.. za kilka dni wybieramy się z małą na śląsk i zostaniemy już do swiąt (w niedziele wielkanocną wyprawiamy chrzciny naszemu smykowi!) i w związku z tą podróża mamy problem z wózkiem. Wiadomo, że na tak dlugi czas musimy ze sobą wózek zabrać, ale o ile do bagażnika wejdzie stelaz o tyle z gondolą bedzie problem, już nie mówie gdzie natenczas spakujemy jakieś torby podrózne...

W związku z tym rozważam mozliwość zamontowania na stelaż już wersji spacerowej naszego bolidu :-D O ile dobrze pamiętam to rozkłada się całkiem na płasko, do tego mamy oczywiscie spiwór na nózki, zamontujemy tam budkę... myślicie że moge tak zrobić?
Odpadnie nam roblem transportu gondoli, ktory normalnie spędza mi sen z powiek... Jak myslicie?

Do góry