reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Anulka z tego ca ja wiem nie...mozna sobie dorabiac chałupnictwem...ale nie mozesz podjac takiej pracy, podczas której nie bedziesz sprawowac osobostej opieki nad dzieckiem.....

"Podjęcie pracy zarobkowej.
Nie ma przeszkód, aby pracownik w trakcie urlopu wychowawczego podjął pracę zarobkową (u dotychczasowego bądź innego pracodawcy) albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, pod warunkiem że nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. Pracownik nie ma obowiązku informowania o tym fakcie pracodawcy."

ale poczytaj jeszcze

Urlop wychowawczy

Co to jest urlop wychowawczy, kiedy i komu przys

reklama
Anulka mnie tez wczoraj tak nawalała głowa, a właściwie czółko i kompletnie ostatnio nic mi się nie chce- pomijam ostatnie stresy, ale to chyba jednak już przedwiośnie- z czego chyba jednak trzeba się cieszyć bo to znak że niedługo wiosna:)

Wiecie co ja mam takie jedno własne słuszne założenie, że Jakubek słodycza dostanie jak najpóźniej się da. Wychodzę z założenia, że im później pozna ten smak tym lepiej dla niego, a dopóki nie wie co to lizak czy chips to nie będzie go chciał (chyba:);) ) Najbardziej to wnerwiaja mnie te takie dodatki np do chipsów, żeby dzieciaki je zbierały właściwie "wnerwia" to lekko powiedziałam, ale nie chcę się przy dzieciach wyrażać;-).

Kurcze już mam dość siedzenia w domu, wyszłabym sobie na świeże powietrze z małym- Komarkowa czy Tobie też kazali siedzieć z małą 2 tygodnie po antybiotykach po tym zap. płuc???? Jak termometr walnie 18 stopni to nie wytrzymam:dry:. Na "kontrolę" dopiero idziemy w przyszły czwartek (nie w ten, w przyszły:szok:).

Asiuk, jeżeli będzie 18 stopni to chyba możesz wyjść, bo to temperatura jak w domu(tzn u mnie tyle jest).Tylko uważaj na wiatr:happy:
idziemy dziś na cholerną szczepionkę 5w1.pierwszy raz.boję się.

Anulka z tego ca ja wiem nie...mozna sobie dorabiac chałupnictwem...ale nie mozesz podjac takiej pracy, podczas której nie bedziesz sprawowac osobostej opieki nad dzieckiem.....

"Podjęcie pracy zarobkowej.
Nie ma przeszkód, aby pracownik w trakcie urlopu wychowawczego podjął pracę zarobkową (u dotychczasowego bądź innego pracodawcy) albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, pod warunkiem że nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem. Pracownik nie ma obowiązku informowania o tym fakcie pracodawcy."

ale poczytaj jeszcze

Urlop wychowawczy

Co to jest urlop wychowawczy, kiedy i komu przys

a mnie sie wydaje,ze nalezaloby pracodawce o tym poinformowac,ze gdzies pracujesz na pol etatu (jesli Anulka nie chce wrocic do swojego poprzedniego miejsca pracy,tylko np.znalazla cos tuz obok domu),bo jak sie pracodawca dowie,to moze zwrocic sie do pracownika z pismem,ze ma sie noezwlocznie stawic w pracy-skoro moze gdzies indziej pracowac,to czemu nie tam,gdzie dotychczas,prada?dlatego najlepiej byloby sie dowiedziec w inspekcji pracy.jest takowa w Wejherowie przy Kauflandzie i polecam to miejsce :tak:

asiuk pozno ta kontrole macie, moze idz jednak wczesniej ...
pogoda piekna aczkolwiek zdradliwa ... nie wiadomo jak sie ubierac ... a jak wiatr zawieje to w szyje zimno ...

Komarkowa czy Tobie też kazali siedzieć z małą 2 tygodnie po antybiotykach po tym zap. płuc????

Asiuk nam nic takiego nie kazali...fakt ze nie od razu wychodzilam z mala na dwor, ale wtedy akurat padal snieg i byly mrozy. W każdym bądź razie 2 tyg. to na pewno nie czekałam, żeby wyjść na spacer. Na Twoim miejscu, tak jak Idzia mowi, poszlabym z malym szybciej na kontrole i dopytala sie o spacerki, bo rzeczywiscie szkoda, zebyscie z malym dusili się w domu, kiedy takie słoneczko na dworze. Ubierz go tylko cieplo, bo mimo iz świeci, to i tak jest dosc chlodno:-( Ja nie znosze takiej przejsciowej pory roku:no: , poza tym mam juz dosc tych grubych kurtek i kombinezonów. Niby cieplo, ale na wiosenne rzeczy jeszcze za wcześnie. No i się zastanawiam, czemu w tych autobusach jeszcze tak grzeją:confused: :wściekła/y:

Kulka79 jak po szczepieniu:confused:

Martka_79 puszczałam małej kołysanki, z uwagą słuchała i chyba jej się podobają:tak: , ale zasnąć przy nich nie chce ;-) Rzadko masz tego męża w domku, cio:confused: ale cóż jak mus to mus...Ja nie chciałam, by mój mąż robił sobie prawko kat. C+E, a rozważaliśmy taką opcję, ale wtedy to ani mała, ani ja byśmy go nie widziały tygodniami...Wolę, by mniej zarabiał, ale by siedział w domu, choć teraz też czasem przychodzi tylko na noc:-(
A propos jedzenia...tabliczka czekolady to zdecydowanie za duuuużo dla tekiego malucha:tak: choć ja od czasu do czasu na jakąś kosteczkę lub pół batonika pozwolę. Trochę się boję, żeby mi teście nie rozpuścili małej...Wiem, że oboje lubią kupować dzieciom niekoniecznie zdrową żywność :-( a jak pójdę do pracy i mała zostanie z nimi, to mały wpływ będę miała na to, co mała je gdy mnie nie będzie w domku...No ale póki co na to się nie zanosi, więc nie będę się tym teraz martwić:-)

Anulka33 ostatnio widziałam "Oszukać przeznaczenie 3" i mimo iż rzaaaaaadko chodzę na solarium (wolę naturalną opaleniznę albo wcale:-) ) to stwierdziłam, że nigdy więcej nie położę się tam na łóżku:no: obejrzyj, żeby się przekonać, o czym mówię:-D

miłego poniedziałku!

Aja jestem zdychajaca:wściekła/y:mąż chory ,ja chora ,aby tyko dzieci sie nie pozarazały bo klops.:szok:Gały mnie tak nasuwają ze nie mogę patrzec ale z dziećmi i tak po dworze łaziłam ,myślałam że padnę przy tym wózku ,tak mną rzucało jak g....m po polu.:wściekła/y:komarkowa dzięki zq radę i bardzo chętnie obejrzę ten film o ile uda mi się go zdobyć.spadam juz bo nie widzę co piszę.:no:

reklama
My też dzisiaj spacerowalismy...

"piekne" błoto zamiast naszej ulicy...i jak tu spacerowac?

2znzgns.jpg

i spacerujemy sobie Polna ulicą...

2irkkdf.jpg

30c86q9.jpg

futerał od aparatu...hmmm.moja torebka?....

2dskac6.jpg

Do góry