reklama
Anulka ja jestem na wychowawczym do czerwca 2008...i nie bede go przerywac......potem mała do pszedszkola a ja do pracy, ale juz nie do tej samej:-).......Jak mówiłam o pomocy mamy to w moim wypadku chodził mi tylko o siedzenie z mała jak ja bede balowała......a mała pójdzie do pszedszkola, bo chodz moja mama na pewno by sie nia zajeła , to chce aby przebywała z dziecmi...
ale super pogoda;-) siedziałyśmy nad morzem prawie 3 godzmaluch głodny jak wilk wrócił
tak sobie myślę, że może udałoby mi się tak wszystko ustawić, żeby mój facet pracował rano, a ja po południu. będziemy się mijać, a jak coś to na 2-3 godz wpadnie babcia. mogę jej zapłacić. jak zacznę gadać o żłobku to pewnie się zdecyduje:-)sama już nie wiem...
dlaczego w tym głupim kraju 1 wypłata nie może starczyć na utrzymanie rodziny?
tak sobie myślę, że może udałoby mi się tak wszystko ustawić, żeby mój facet pracował rano, a ja po południu. będziemy się mijać, a jak coś to na 2-3 godz wpadnie babcia. mogę jej zapłacić. jak zacznę gadać o żłobku to pewnie się zdecyduje:-)sama już nie wiem...
Powiedzcie jeszcze coś miłego o spacerkach i dzisiejszej pogodzie, bo my z Kuba musimy siedzieć w domu jeszcze z tydzień. Taki mamy nakaz pani doktor.
Idzia ja tez miałam babcię w Olsztynie Ja to bym nawet może i teraz wróciła do pracy tylko nie mam do jakiej, a nowej szukać to mi się nie chce, bo to trzeba się zaangazować a ja nie mam do tego teraz głowy, chyba wraz z porodem straciłam rozum czy co? Albo to siedzenie w domu tak działa. kulka zgadzam się z Toba że to skandal żeby jedna osoba nie zarobiła nawet na 3 osobowa rodzinę, ja to nie zarobie nawet na siebie - taki kraj
Idzia ja tez miałam babcię w Olsztynie Ja to bym nawet może i teraz wróciła do pracy tylko nie mam do jakiej, a nowej szukać to mi się nie chce, bo to trzeba się zaangazować a ja nie mam do tego teraz głowy, chyba wraz z porodem straciłam rozum czy co? Albo to siedzenie w domu tak działa. kulka zgadzam się z Toba że to skandal żeby jedna osoba nie zarobiła nawet na 3 osobowa rodzinę, ja to nie zarobie nawet na siebie - taki kraj
betka17[/B] mógł ci ginek cos na to pzreziebienie przepisac, ja zawsze szłam najpierw dfo ogólnego, ona zapisywał leki, potem do mojej ginekolog i ona to sprawdzała i czesto zamieniała je na słabsze i bezpieczniejsze...zreszta tak mi ogólny za pierwszym razem kazał robic.....ale syropek tez pomaga....
ale to nie byl moj gin,a do ogolnej nie chcialo mi sie pojsc.wygrzebalam z szuflady bioparox i sobie psikam do gardla i nawet ogien sie zmniejsza.za jakies 3-4 dni powinno przejsc.zaluje,ze mnie wczesniej nie olsnilo.a poza tym kupilam 2kg cebuli na syrop
gdybym zaraziala ciagle tyle,ile przed ciaza,to moja pensja by starczyla.ale nie pensja mojego meza,ktora nawet na wszystkie oplaty moze nie starczyc,dlatego musze isc do pracy.mysle o dwoch rozwiazaniach:
1) ide na wychowawczy i na 1/2 etatu do pracy;
2) wracam na caly etat,a Piotr idzie na wychowawczy-mamy pieniadze na rachunki i inne rzeczy,a ja jestem spokojna,ze dziecko ma dobra opieke.ale nie wiadomo,co bedzie,jak on bedzie chcial wrocic do swojej pracy.i tu kuzwa zonk...
reklama
Asiuk cały pzryszły tydzień ma byc piekny..u nas do 18 stopni...bosko..juz nie moge sie doczekc....
betka17 pij syropek........i zdrówka....
Anulka ja pracowałam w sklepie w Gdyni na Płycie Redłowskiej..sprzedawałma art. budowlane, hydraulikę i takie tam gówna smierdzące.....miałam tam pracowac tylko chwilke a zasiedziałam sie już prawie 7 lat.....ach, ale dobre to bo od 12 tyg ciazy miałam zwolnienie i siedziałam w domku, bo to nie sa warunki pracy dla ciezarnej....tak wiec od poczatku lipca 2005r siedze w domku i juz nie pamietam co to praca.....Mam zamiar skaczyć moje cholerne studia (dwa semestry zostały:-(, przerwałam w 2005r), i poszukac cos w mojej profesji......ale narazie to tylko zamiary bo nic mi sie nie chce...tak to jest jak sie człowiek zasiedzi w domku .....
Mam tylko szcescie ze u nas Darka zarobki starczaja na nasza trojke i odkładamy na nowe autko.......ale ja i tak pojde do pracy, bo inaczej zaczna mi piorka rosnac, i duzy kuperek i stane sie kura domowa........bleeeeeeeeeee
betka17 pij syropek........i zdrówka....
Anulka ja pracowałam w sklepie w Gdyni na Płycie Redłowskiej..sprzedawałma art. budowlane, hydraulikę i takie tam gówna smierdzące.....miałam tam pracowac tylko chwilke a zasiedziałam sie już prawie 7 lat.....ach, ale dobre to bo od 12 tyg ciazy miałam zwolnienie i siedziałam w domku, bo to nie sa warunki pracy dla ciezarnej....tak wiec od poczatku lipca 2005r siedze w domku i juz nie pamietam co to praca.....Mam zamiar skaczyć moje cholerne studia (dwa semestry zostały:-(, przerwałam w 2005r), i poszukac cos w mojej profesji......ale narazie to tylko zamiary bo nic mi sie nie chce...tak to jest jak sie człowiek zasiedzi w domku .....
Mam tylko szcescie ze u nas Darka zarobki starczaja na nasza trojke i odkładamy na nowe autko.......ale ja i tak pojde do pracy, bo inaczej zaczna mi piorka rosnac, i duzy kuperek i stane sie kura domowa........bleeeeeeeeeee
Podziel się: