reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Qle, faaaajny ten zestaw z Meblomaku.
Jak ja bym chcialą mieć juz większe, a przede wszystkim swoje! mieszkanko. A nie wynajmowne, w któym nic większego zrobić nie moożna, bo po co inwestować kaskę w ulepszanie cudzej własności...
Eh... nasze szanse na TBS na super preferencyjnych warunkach są 100 %, ale.. jak się okazało... w III kwartale przyszłego roku.. Musimy się więc przemęczyć:eek:

W temacie meblowym - ja rownież poszukuję - szafy (najlepiej 2 drzwiowej z drzwiami przesuwnymi) tudzież bieliźniarki - z drewna sosnowego. Ceny w internecie są porażajace. W Ysk (kurde zapomniawszy jak się to pisze) nie ma nic, w praktikerze również..
Może wiecie, gdzie w Trojmieście jest jakiś sklep z meblami sosnowymi? albo jakiś fajny stolarz ktory zrobi na wymiar i nie zedrze:confused: Czas ucieka - musiałabym poprać powoli ciuszki dla Zuzy,a nie mam ich gdzie trzymać:zawstydzona/y:

Z newsow - byliśmy dziś na ostatnim (standardowo) badaniu USG. Nasza Kluseczka waży 2100 i niezadowolona z podgladania pokazala rodzicom "gest Kozakiewicza". Ma dziewucha charakterek :-D
Szczegółowa relacja i foto na blogu :-)

Abeja, dlaczego TBS? swojego czasu robiliśmy rozeznanie w tym temacie i też już byliśmy nakręceni jak gwizdki na wzięcie mieszkania, całe szczęście przyszło opamiętanie i nie skusiliśmy się. Wolicie TBS niż kredyt hipoteczny, tak? Ale będziecie przecież płacić ogromne rachunki za najem i do tego to mieszkanie nigdy nie będzie Wasze i co najgorsze to większość budynków budowana w tym systemie jest po prostu kiepskiej jakości.
Co do mebli sosnowych to wiem, że był na Chełmie taki salon zaraz przy pawilonach. Może chełmianki podpowiedzą dokładnie jaka to ulica.
A jeśli chciałabyś namiary do stolarza to mogę ci dać kontakt do tego, który nam robił zabudowę wnęki. Tylko nie wiem czy nie weźmie więcej niz za gotową szafę kupioną w sklepie.

No widzisz, Abeja, a mówiłam, że dzieciątko może się jeszcze przekręcić :-) super:-) Moja Paulinka przez ostatnie 2 dni dala mi popalić. Wczoraj byłam z nią na spacerku, ale co zdążyła zamknąć oko to ją a to śmieciara (nie cierpię ich, strasznie hałasują) a to szczekające psy wybudzały :-( efekt był taki, że nie pospała w ciągu dnia a potem zrobiła scenę ze zmęczenia - wrzask nie z tej ziemi :-( dziś pospała trochę więcej, ale i tak jak na możliwości dzieci w jej 'wieku' to wcale niedużo...odleciała zaraz po kąpieli, ale oczywiście po 30 min już się wybudziła z płaczem, bo babcia tłukła się po kuchni z garami, a że Paulinka śpi jak zając to taki efekt. Musiałam ją podkarmić i czekać aż zaśnie wtykając jej co chwilę smoka do buźki, którego uporczywie wypluwała... Ech...mam dość :/ a do tego mąż ma 2 zmianę i nijak nie może mnie wspomóc :-( pozdr.

Abeja ja też mogę dać namiar na gościa, który robił nam szafę wolnostojącą na wymiar. Troszkę ona kosztowała, więc chyba lepiej poszukać coś gotowego w sklepie. Taniej wyjdzie. Wiem, że w Pruszczu Gdańskim jest fajny i duży sklep meblowy, znajduje się naprzeciwko placu, na którym odbywa się giełda. Polecam! Nie raz tam byliśmy i jest w czym wybierać :-)

Abeja, dlaczego TBS? swojego czasu robiliśmy rozeznanie w tym temacie i też już byliśmy nakręceni jak gwizdki na wzięcie mieszkania, całe szczęście przyszło opamiętanie i nie skusiliśmy się. Wolicie TBS niż kredyt hipoteczny, tak? Ale będziecie przecież płacić ogromne rachunki za najem i do tego to mieszkanie nigdy nie będzie Wasze i co najgorsze to większość budynków budowana w tym systemie jest po prostu kiepskiej jakości.
Co do mebli sosnowych to wiem, że był na Chełmie taki salon zaraz przy pawilonach. Może chełmianki podpowiedzą dokładnie jaka to ulica.
A jeśli chciałabyś namiary do stolarza to mogę ci dać kontakt do tego, który nam robił zabudowę wnęki. Tylko nie wiem czy nie weźmie więcej niz za gotową szafę kupioną w sklepie.
my też się swego czasu interesowaliśy TBS-ami... podobno za jakiś czas mają zrobić tak, iż można wykupić to mieszkanie (minimum po 10 latach) ale pewna nie jestem...
poza tym, doszliśy do wniosku, że to tak super wcale nie jest i faktycznie bierzemy kredyt i jak dobrze pójdzie w marcu zaczniemy budowe własnego domku :tak:

komarkowa trzymaj sie kobieto z tym spaniem - mam nadzieje ze malej erwszcie przejdzie i zakuma o co chodzi z tym spaniem nocnym i dziennym :)

a ja od jakiegos czasu przestawilam mala zeby nie spala na dworze - idziemy na spacer po spaniu; dzieki temu ze mala spi w domu mam wiecej czasu ktory moge wykorzystac dla siebie, syna lub na inne obowiazki domowe;

magdabial super ze bedziecie sie budowac - a gdzie ?

E-mama, kupilismy szafe,biurko pod kompa narozne i nazwijmy to mebloscianka-na tv i nie tylko.za calosc dalismy 1185 zl,bo od 2-8 listopada byla promocja i obnizyli ceny.biurko pod kompa dzis jest juz drozsze,ale ta reszta pozostala-szafa 450 i to drugie 550.a tez tam przy top meblach na Zaspie jest jakies alfa-costam czy aldi-costam i maja obledna przecene szaf-to do Abeji!!! wyhaczylam tam zarabista szafe z lustrem z przodu za 750zl :D i chce ja miec,tylko przez malowanie i cyklinowanie z kasa u nas cholernie krucho w tym miesiacu,a boje sie,zeby promocja nie skonczyla sie,zanim dostaniemy kolejne wyplaty.

e-mamo, myślimy o TBS, dlatego, że na chwile obecna nie mozemy planować kredytu hipotecznego. Tzn móc mozemy, ale trudno nam się na to zdecydować, dlatego, że mój mąż ma taki dziwny zawód jaki ma. Gra zawodowo w hokej na lodzie, a nie jest to ani w polowie tak dochodowa dyscyplina jak piłka. Jeśli uda mu się unijknać kontuzji to przy dobrych wiatrach zostało mu może 7 lat grania. Niestety trudno z tego odłożyć, więc trzeba myśleć co dalej. Ale póki co nie chcemy zaciagac tak długoterminowych kredytow. Kto wie, co bedzie za 7 lat.. Gdyby mial jeszcze skonczone studia - choc i w tej chwli nie jest to zadna gwarancją.
Natomiast mamy dostac TBS na dość korzystnych warunkach, na mocy porozumienia prezydenta miasta w klubem sportowym. Więc nawet z opłatami, jakie tam są wyjdzie nam taniej niz za wynajem.
Kaucja jaką mamy wnieśc jest bardzo nieska, można powiedziec preferencyjna i w naszym wypadku zwrotna, gdybyśmy chcieli sie wyprowadzić. A że oboje nie pochodzimy z Trojmiasta, no i mąż wciąż gra - to sie moze okazac ze np. za 5 lat bedziemy mieszkac w Krakowie, czy gdzieś...
Tak to więc wyglada..
Mieszkaja tam teraz w tych TBSach inni zawodnicy i te oplaty tak na dobra sprawę nie są aż tak wygórowane. Ja za mieszkanie wynajmowane, poza wynajmem placę czynsz, który na Żabiance jest niewiele niższy niż w tym TBS.
Jeśli za parę lat okaże sie, że zostajemy w Trojmiescie i mąż zdoła realizowac swoje plany zawodowe (poza sportowe) to wtedy pomyślimy o domku za miastem :tak:
W tej chwili wychodzimy z zalozenia ze : kredyt wziąc latwo, trudniej go splacać...

Za namiary na sklepy z meblami sosnowymi dziękuję :tak: rozejrze się najpierw po sklepach - gdyby się okazało, że nie ma nic interesujacego to zgłoszę się po numery do stolarzy :tak:

Tymczasem - dobranocka ;-)

reklama
zgadzam z Abeją. mieszkanie wynajmowane (tez mieszkam na Żabiance) to majatek. nam razem z oplatami wychodzi 900zl za kawalerke:baffled::baffled:
poza tym mysle ze w TBSie masz wieksze poczucie wlasnosci; jezeli placisz czynsz to nikt Cię nie wyrzuci, mozesz malowac itd.
Abeja, a gdzie się przeprowadzacie?slyszalam ze teraz budują coś w Kowalach?i ile w koncu wynosi ten czynsz?

Do góry