Ale się rozpisałyście o mieszkankach :-) Betka współczuję i 3mam kciuki, żeby się wszystko sprawnie i szybko rozwiązało w kwestii domku :-) ja też marzę o własnym mieszkaniu, bo póki co mieszkamy z teściami, nie jest źle, ale wiadomo, że nie to samo, co na swoim...niestety jak na razie mogę sobie pomarzyć, bo priorytetem jest teraz praca, chcę iść na wiosnę do pracy, niestety muszę... Małą zajmą się teście, mają doświadczenie :-) Abeja mnie też porażają ceny trójmiejskim mieszkań, zdecydowanie taniej lub za taką samą cenę kupić ziemię poza 3miastem i się wybudować, a dojeżdżać np. do pracy. Moja siostra kupiła super mieszkanko 3pokojowe, ok. 65 m kwadratowych za chyba 100-110 tys. zł, ale poza 3miastem, w 3miescie dostaloby sie za tyle może kawalerkę...Idzia no tak Ty kobieta doświadczona jesteś :-), ja się uczę na małej, bo wszystko jest dla mnie nowe, ale nie narzekam, wiadomo raz lepiej, raz gorzej...pozdr.
reklama
W sprawie mieszkań i domków to się pochwalę, że zakończyliśmy już prace związane z domkiem w tym sezonie i obecnie mamy stan surowy w dachem. Kolejne prace zaczynamy prawdopodobnie na wiosnę, no chyba że będzie bardzo łagodna zima, to wcześniej coś porobimy. A z tym kupowaniem działki w Trójmieście i okolicach nie jest tak łatwo. I ceny teraz też szaleją. My działki dla siebie szukaliśmy ok. 2 lat. Kupiliśmy w grudniu zeszłego roku, a gdybyśmy kupowali teraz musielibyśmy za nią zapłacić mniej więcej dwa razy tyle. A z cenami materiałów też teraz jest nieciekawie, a co najbardziej wkurzające popyt jest tak duży na wszystko, że jest problem żeby niektóre rzeczy w ogóle dostać. No i w hurtowniach nie muszą dbać o klientów, bo mają znacznie więcej chętnych, niż towaru który są w stanie dostarczyć w danym okresie. Ale tak czy siak myślę, że lepiej zainwestować w dom niż w niezbyt duże mieszkanie w centrum
a ja tez mam pytanko; slyszalam ze 1 becikowe to 1000zl dal kazdego, a oprocz tego mozna dostac kolejne tyle (albo okolo), jezeli dochod na czlonka rodziny nie przekracza 359zl. czy ktoras z Was wie cos na ten temat? na razie nie chce mi sie dzwonic do urzedu, zwlaszcza ze maluch jeszcze nie wylazl;-);-)
uleeczka
Wrześniowe mamy'07 Wrześniowe mamy'06
ja sie staram o drugie becikowe i powinnam je dostac musialam dac zaswiadczenie ze nie posiadam zarobkow albo jesli zarobki nie przekraczaja na jedna osobe 504 zl jak sie nie myle:]a drugie becikowe to 1000zl czyli powinnam dostac 2000zl :]
Uleczka my złożyliśmy papiery w połowie września, ale niestety ok. miesiąca czekaliśmy na pesel małej (bez tego ani rusz w urzędzie), więc wypłacili nam becikowe dopiero w listopadzie. Wypłacają między 10 a 15tym każdego miesiąca. Kulka79 podwójne becikowe dostaje się, jeśli w rodzinie na osobę dochód nie przekracza 504 zł na osobę. Do tego dochodzi dodatek rodzinny, na pierwsze dziecko miesięcznie dostaje się 48 zł. Pozdr.:-)
ciaza wplywa na mnie sklerotycznie ktoras z Was pytala,gdzie sa meble sosnowe.a ja jestem ciele do kwadratu przeciez ostatnio codziennie jezdze z Wejherowa do Gdanska i dosk nale wiem,gdzie jest cos takiego-w Gdyni na glownej przelotowej,to jest chyba Aleja Zwyciestwa.na Wzgorzu sw.Maksymiliana,jak sie jedzie w kierunku Gdyni,to po lewej stronie.ale nie wiem,jaka jest jakosc i uroda tych mebli.
reklama
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
Podziel się: