reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Komarkowa Altacet faktycznie chyba dla maluchów się nie nadaje. Zamiast niego można użyć np. soku z cytryny lub lekko rozcieńczonego octu spożywczego. Chodzi o to żeby było działanie zakwaszjące. Rumianek tu nic nie pomoże. Spróbuj może cytryny, bo jest chyba łagodniejsza dla delikatnej skórki. A najlepiej to daj spokój w ogóle. Pewnie to niewiele pomoże, a możesz tylko podrażnić to miejsce po ukłuciu.

reklama
komarkowa - z niektorymi lekarstwami jest tak ze jedno pisza na ulotkach (producenci nie zawsze robia odpowiednie badania wic nie chca ponosic odpowiedzialnosci) a co innego mowia lekarze - zazwyczaj wiedzeni wieloletnim doswiadczeniem ... musisz chyba sama zdecydowac a moze zadzwon do lekarza zeby rozwiac watpliwosci ... a tak poza tym ja nie robilam malej zadnych okladow - nikt mi o tym nie powiedzial

Asiuk najserdeczniejsze gratulacje od nas.
Najważniejsze,że chłopczyk urodził się zdrowy.Zobaczysz z czasem jakie to jest ważne.Mój poród też nie należał do najlepszych ale już dawno zapomniałam o wszystkim.Odpoczywaj i ciesz się szczęściem.

Asiuk gratulacje!!!

Komarkowa ja nie pomoge, bo nigdy niczego Mateuszowi nie podawalam... baaaa... nawet mu Emla nie smarowalam przed szczepieniem. Teraz idziemy na ostatnie szczepienie, bo nastepne dopiero w wieku 6 lat. Szkoda mi malucha, bo juz duzo rozumie i pewnie bedzie plakal...

Co u Damayanti ? Nie odzywa sie od dawna...

A ja ciagle nie mam czasu w zwiazku z tym awansem... Czas zapitala jak szalony... jak ja bym chciala nie pracowac a zarabiac :-) :tak:

Asiuk wielkie gratulacje mamusi zdrowego synusia!!!!
Dobrze że masz juz czekanie za sobą. Jak dojdziesz do siebie napisz wiecej o porodzie i połoznych. I czy faktycznie warto do wejherowa trafić;-).
Jeszcze raz gratuluję:-D

No i nie zrobiłam żadnego okładu małej, nie chcę ryzykować z tym altacetem, niestety mała popłakiwała sobie cały dzień :-( okropne są te szczepionki i pomyśleć, że jeszcze tyle ich przed nami...spokojnej nocy!

mi mówili też że altacetem mam robić, ale tylko wtedy kiedy będzie widoczna opuchlizna! u nas nic nie było... nie przykładałąm...

Asiuk! gratulacje wielkie!!!!!!!!

Witam o poranku :-) mam taki dobry humor, ponieważ Paulinka jak zasnęła przed 20, tak na następne karmienie obudziła się dopiero po 2, tzn. że przespała ciągiem ponad 6h :-) :-) :-) Myślałam, że zegarek nam się zepsuł, bo nie mogłam w to uwierzyć ;-) Mogłaby już tak co noc, nie obraziłabym się ;-) potem było karmienie ok. 5 i zwykle już trudno jej o tej godzinie było zasnąć, ale dzisiejszej nocy pospała do 7, także i ja jestem w miarę wyspana :-) NARESZCIE! Nie zmieniałam jej pieluszki w nocy, rano jak zobaczyłam jej zawartość, to się zdziwiłam, ile pampersy są w stanie pomieścić :p Pozdrawiam i życzę udanego dnia!

reklama
Magdabial Paulinka opuchliznę lekką ma, bo nie wydaje mi się, żeby jej ta udka przytyły w ciągu doby ;-), ale postanowiłam na razie się wstrzymać z okładami, a przy następnym szczepieniu dopytam się babki. Numeru tel. do pediatry niestety nie posiadam, bo chodzę z dzieckiem normalnie na fundusz zdrowia do zwykłej przychodni. Pozdr.

Do góry