reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

to prawda - kazda ciaz jest inna :) nigdy nic nie wiadomo a wiec asiuk - cierpliwosci :)

a jeszcze niedawno to moja kamilka byla najmlodszym dzieckiem na tym watku a tu prosze ...

reklama
Witajcie dziewczyny :)
dzis od rana jestem w centrum zainteresowania-najpierw dzwonil koordynator i pytal,czy moze chociaz bym kilka dyzurow wziela...nie skomentuje tego_On ma nadzieje,ze w tym pazdzierniku wroce do pracy.No,ja tez ;) ale w tamtym,2007 :p potem dzwonila moja kierowniczka i juz bez emocji rozmawiala,jakos to przetrawila.Ta z kolei wykazala sie przytomnoscia umyslu,bo stwierdzila,ze ona zdaje sobie sprawe,ze ja juz nie wroce do pracy i ze bede miala kontynuacje zwolnienia.A ja Wam tak szczerze napisze,ze ja rzeczywiscie chce teraz sie odstresowac i posiedziec w domu.Nawet jak po macierzynskim mnie zwolnia,to mam to gdzies.Pracy jest pelno,jesli chodzi o moj zawod.Poszukam posady kierownika apteki i to mi do szczescia wystarczy.Bo musze powiedziec,ze ja cala prace zawsze zabieram do domu i przezywam na nowo:kto co zrobil,kto co powiedzial,a ze pacjent sie awanturowal,a ze przyszlo jakies pismo z dyrekcji i jest ono bzdurne poniewaz i wiele innych.I ja to wszystko zabieram do domu i od nowa przezywam,bo ja sie pracy w pelni oddaje.Nie jestem biedna emocjonalnie,tylko po prostu lubie swoja prace.Ale jak tak bede nadal,to ta ciaza rzeczywiscie moze przez to wszystko nie wytrzymac.A poniewaz tak zapieprzalam w sumie 8 lat,wiec teraz dam sobie troche odpoczynku.I czuje sie rozgrzeszona.
A moj maz uwaza,ze maz kobiety ciezarnej,nawet jesli ta kobieta ma zwolnienie,tez powinien dostac chorobowe,zeby sie mogl zona opiekowac!Dziewczyny,moj chlop powinien isc do rzadu i forsowac ustawy prorodzinne :D jakby co,to caly portal zachecam serdecznie do glosowania,tylko najpierw go wypromuje na tego ministra :D

betka - dobry ten twoj maz :)
a z praca masz racje - lepiej sie odstresuj :) nadrob wszelkie mozliwe zaleglosci (ksiazki, filmy, przyjaciele ... ) bo za kilka miesiecy bedziesz miala troche mniej czasu :)

Agula Idzia Komarkowa-dzięki za wsparcie.Z Adą jest lepiej,szaleje cały dzień.Tylko ten kaszel mnie martwi.Jak ją złapie to się dusi.
Agula-słońce Ty moje-napisałaś czy możesz jakoś pomóć.Jasne-mam okna do wymycia-hi hi hi !
Betka17-wypoczywaj z nóżami u góry i miej wszystkich w poszanowaniu (oprócz męża-troskliwy ).Czs dla Ciebie się teraz zatrzymał-jest taki piękny.Możesz się teraz zastanawiać jak nazwać dzidzię? CZy chłopczyk czy dziewczynka?
Asiuk-wszystko się da przeżyć.Kobiety decydują się na drugie dziecko a mają świadomoś co to jest poród .A koarkowa jak rodziła-położna nie dała rady wypalić papieroska.

Ania_K - mam pytanko o basen - o co chodzi z tym punktem, że osoba towarzysząca może 3 razy wejść na basen, a poza tym nie może być na basenie, w szatni itp. To nie bedzie możliwości, żeby we dwójkę ubrać dziecko itp.? Druga osoba nie będzie mogła nawet być w szatni? Pytałaś się o to? Kurcze, nie podoba mi się to...
A - ktoś się kiedyś pytał, gdzie chodzimy na basen - chodzimy na Chełm, tam, gdzie ten nowy basen. Szkoła dzidziuś (www.dzidzius.info)

A Maja na katar :( To jej pierwsza infekcja w życiu, do tej pory nigdy nie chorowała... Biedactwo moje. W poniedziałek byłyśmy na szczepieniu. Maja waży już 10,5 kg, 76cm wzrostu ;D

Ania K-dzieki :)
Twoja mala ma ze 3-4 latka?to daj jej na ten kaszel albo homeopatyczne syropy typu STODAL lub DROSETUX,albo czysto chemiczny,typowo przeciwkaszlowy SUPREMIN. Chlopu to kiedys podalam i zyje mi do dzis :D
Ikipi tez ma wybor,miedzy homeopatycznym EUPHORBIUM COMPOSITUM,a chemicznym NASIVINem 0,01%,no i moze jeszcze posmarowac pod noskiem masc majerankowa.
Nie mam jeszcze dzieci,dopiero ktosik w drodze,ale jestem taka madra,bo sie na cudzych dzieciach wprawilam :D sprzedaje to wszystko w duzych ilosciach w pracy.
A! Aniu K,juz mam imie dla chlopca-Stas :) moj maz nazywa sie Leszczynski,wiec imie samo mi przyszlo do glowy :) ja zostalam przy panienskim (za duzo dokumentow do wymiany,marka na nazwisku wyrobiona :D ,podpis dopracowany i tak wyszlo),a nie jest ono az tak slawne.Ale nie mam jeszcze dla dziewczynki.Tzn.ja mam-Karolina,bo byla Maria Karolina Leszczynska,ale nie wiem,jak maz sie na to zapatruje.

ikipi - zdrowka dla Majeczki :)

to ja sie pytalam o ten basen - dzieki za info - rozumiem ze juz drugi sezon tam chodzicie i jest ok :) tylko jakies ograniczenia wprowadzili ?

betka - chcesz miec dziecko o slawnym nazwisku - niezly pomysl :)

betka17 z nieba mi spadłaś :) to widzę że my z jednej branży jesteśmy i jak czytam miałaś też takie "fajne" przeżycia w pracy jak ja, no niestety ja na kierownika nie mogę z powodów "braku odpowiedniego wykształcenia" ale itak w aptece zastępowałam (na lewo) kierowniczke, za co mi "podziękowała" jak zaszłam w ciążę- rozwiązują ze mną umowę z "dniem porodu". Ale ja mam ich gdzieś, a pracę po macierzyńskim itak jakoś znajdę (mam nadzieję). A nóż widelec gdzieś się w świecie zawodu spotkamy- ale fajnie :)

Ikpi Katarek może być reakcją na szczepienie:( W temacie noska zdecydowanie lepsze Euphorbium comp., jakby ktoś potrzebował pediatrę-homeopatę to polecam panią dr Radtke,(świetna, mądra babka) przyjmuje w Evi-Med w Gdyni.

mam straszne balony zamiast stóp, ale ciśnienie w normie, więc tylko poleguję....

reklama
Asiuk,to trzeba by sie kiedy spotkac :D ja juz bylam kierownikiem,wiec nie jest to dla mnie nic nowego :D ale teraz mam to w dalszych planach.my obecnie mieszkamy w Wejherowie,ale ja jezdze do Gdanska do lekarza, tesciowa mieszka w Gdyni,czasem spotykamy sie ze znajomymi gdzies w Trojmiescie,wiec okazji bedzie wiele :)

Do góry