reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dziękujemy za komplementy  ;D
Tort ze zdjęciem zamawialiśmy u Pellowskiego. Pomyślałam, że mamy tam blisko i w ogóle, ale zapomniałam, że teraz są tam niesamowite korki... Trochę czasu straciłam na dojechanie i zamówienie ciacha. Ale efekt był ok  :D A z tym krojeniem to była beka, bo kroiłam wszędzie naokoło, a sama buźka została na koniec  ;D
Komarkowa - zdecydowanie jestem fanką siatkówki. W ogóle jestem kibicem i uwielbiam oglądać relacje sportowe - u nas w domu to ja przełączam na sport  :p ;)

reklama
Hahaha...u nas w sumie jest podział, mąż lubuje się w piłce nożnej, skokach narciarskich, wyścigach formuły i ewentualnie koszykówce, a ja siatkówka, lekkoatletyka, łyżwiarstwo figurowe i to chyba wszystko  :p ale ogólnie toleruję wszystkie dziedziny sportu  :D

Dawidowa nie chciałam Cię dołować, nie przejmuj się tak, ze mnie nikt się nie nabijał w przedszkolu. Zresztą Twój maluch ma jeszcze czas i zanim pójdzie do przedszkola może mu przejdzie to ssanie paluszka :)

Damayanti pisałam mgr u prof. Maćkiewicz z językoznawstwa ;D a Ty?

Gdzie macie tą fajną pogodę, bo w Gdyni padało  :(

Pozdr.

Komarkowa - ja lubię podobne dziedziny sportu co Ty, a oprócz tego pływanie, skoki do wody, gimnastyka sportowa, skoki narciarskie, biegi narciarskie, biathlon. Właściwie, to nie przepadam tylko za boksem, wrestlingiem (o ile to można nazwać sportem ;) ) itp. A na lokalnym podwórku jestem fanką Prokomu Trefl-a. W zeszłym roku Majka była malutka i nie udało mi się być na ich meczach w ramach Euroligii, ale liczę, że następnym razem to nadrobię ;D

witam serdecznie! spotkanie? - no ja niestety odpadam - Mikołaj zasypia jeszcze ciągle przy piersi :( wieczorne wyjścia odpadają- a i tzw. łosia nie ma w domu :(

no cóż znów nie jest mi dane się z wami zobaczyć :(

ale podziwiam was przez kabel - pięne zdfjęcia Mai

ikpi pisze:
ja głosuję za Gdańskiem ;D
Basia - tak, Majka zasypia ze smokiem i baaaaardzo ulatwia nam to zasypianie, po prostu Maja dostaje wieczorem smoka i po chwili śpi. Jak jej nie dam smoka, to awantura murowana i chyba będziemy musieli ją nosić żeby nie płakała i zasnęła... A może jeszcze poczekać z tym odzwyczajaniem i nieco starsze dziecko już tak się o smoka nie awanturuje?

Ikpi, to mnie pocieszyłaś. Też się zastanawiam, kiedy oduczyć Amelkę od tego smoka na noc i też myślę, że jeszcze trochę poczekam. Chyba nic się nie stanie, jak jeszcze trochę possie smoczka. Zwłaszcza, że jak nie dostej smoka, to wsadza kciuka do buzi. A dla zgryzu to chyba lepszy już smoczke niż kciuk???
Cudowne zdjęcie Majeczki. Dołączam też do zachwytów nad tortem. Był przepiekny. A powiedz, jak smakował?

tez bym sie chetnie z wami gdzies wybrala, ale po pierwsze na razie naleze do grona "staraczek" no i obecnie mieszkam juz w Manchester (U.K.) no ale oryginalnie pochodze z Gdanska ;D

Pozdrawiam i zycze milej zabawy i ladnej pogody

Pandorka-witamy Cię w naszym gronie.Jesteście poślubie 6 dni , jeszcze dacie radę postarać się o potomstwo.
Ikpi-Zdjęcia superowe.Majeczka to śliczna dziewczynka.
A tak swoją drogą to nasze dzidzie się tak zmieniają.Jak widziałam niektóre na spotkaniu to wyglądały troszę inaczej.Teraz wkraczają w wiek dzieciństwa.To już nie są maleńkie niemowlaczki.
Ja nie pomogę w temacie smoków bo Ada ich nigdy nie miała.Kidyś próbowałam ale nie miała ochoti go brać do buźki.Ale nie martwcie się, każda z nas ma inne probly.Ja muszę Adzie podawać jesze flachę tak przed 24.00.Jest to trochę męczące bo do tej godziny kibluję zamiast spać.

Cześć dziewczyny!! Piszę do Was z lutówek, ale lokalizacyjnie mogłabym się również zadomowić i tu (gdybyście mnie chciały przyjąć :)) jestem z Gdyni, a piszę do Was bo bezskutecznie poszukuję opiekunki dla mojego prawie 1,5 rocznego synka; gdybyście wiedziały o jakiejś odpowiedzialnej osobie to bardzo proszę o kontakt, można na priva, albo na gg 1136831. Warunkiem jest opieka u nas w domu; Bartek jest na diecie i przenoszenie całego naboju jest dość kłopotliwe; niania w zasadzie potrzebna jest od zaraz (wrzesień) na 8 godzin dziennie. Bardzo przepraszam, że zakłóciłam rytm forum swoim postem, ale mam nadzieję, że tą drogą uda mi się znaleźć odpowiedzialną osobę (doświadczenia mam niestety smutne...)
Pozdrawiam wszystkie trójmiejskie Mamy i ich Pociechy.

:) A wyszło jednak słonko u nas za oknem, ostatnie podrygi lata... Chwilę wcześniej padal deszcz i Kinga zadecydowała pójście spać.
U nas z kwestią smoczków jest podobnie, jak u Amelki i Majki - to najlepszy przyjaciel usypiającego człowieka ;) z tym, że do kompletu do smoczka Kinga musi mieć pieluchę do miętolenia w łapkach. Pociumka smoka, przytula się do pieluchy i śpi.
Komarkowa pisze:
Damayanti pisałam mgr u prof. Maćkiewicz z językoznawstwa ;D a Ty?
A ja u prof. Łuczyńskiego, z logopedii ;D a prof. Maćkiewicz była recenzentem mojej pracy ;)

Zaczynam się denerwowac przed powrotem do pracy, doba mi się króci o ładnych parę godzin, jesień przyjdzie, kurczę, leci ten czas jak dziki, zaraz po wakacjach... Coś dziś nerwowa jestem ogólnie, ale to chyba @ się zbliża ;)

reklama
Witam!

Damayanti to u mnie prof. Łuczyński był moim recenzentem :) domyślam się, że kończyłaś logopedię jako specjalizację ? :)

Mój maluszek dalej się ociąga z wychodzeniem na świat...Smutno mi z tego powodu :(

Pozdrawiam

Do góry