reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Miło mi, że zdjęcia Wam się spodobały ;D
E-mamo - przyłączam się do pytania _anny - z kim jedziesz na porodówkę??
Nathalie - Olsztyn wydaje mi się bardzo fajny, zwłaszcza latem - tyle jezior naokoło itp. Moja siostra mieszka w Olsztynie (kiedyś też mieszkała na Jarotach) i bywamy tam co jakiś czas. Ostatnio byliśmy parę dni jakiś miesiąc temu. Pojechaliśmy sobie m. in. do arboreum pod Olsztynem - super spacerek mieliśmy w duże upały - żabki kumkały, drzewa dawaly cień, bardzo fajnie było ;D
Ewka - mi też się wydaje, że znacznie mniejsze dzieci próbują manipulować rodzicami. Maja co jakiś czas jak jej się coś nie spodoba odstawia taki kabaret z histeriami, wyrywaniem się itp., że naprawdę nie wiem, co z nią wtedy robić :mad: No i zabranie czegoś czym nie powinna się bawić to murowane płacze i fochy... Na szczęście pamięć ma krótką ;)
Agula - z Oliwy to chyba będziesz miała w miarę blisko na basen do Aquaparku. Słyszałam, że tam też jest ok :)
Ania_K - a Ty wybierasz się na kolejny kurs do Dzidziusia? My się wybieramy :)
Jakoś dawno Basia się nie odzywała. Czyżby wybrała się na wakacje?

reklama
Ikpi na razie jeszcze nie miałam okazji się o tym przekonać. Wciąż trzeba załatwić milion spraw i ponieważ mam tu masę rodziny trzeba wszystkich na około odwiedzać zamiast spędzić czas z najbliższą rodziną - mężem i córeczką. W dodatku Tomek pomaga mojej babci w remoncie i zaraz po pracy jedzie tam. Nie wiem kiedy będę miała go w końcu na cały etat.  ::) A możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie jest to arboreum? Chętnie się tam wybierzemy.  ;D

Anna to osiedle za ładne nie jest, blokowisko na maxa, a wcześniej mieszkałam na Osowej czyli jakby na wsi.  ;) Z drugiej strony wszędzie mam blisko - pocztę, sklepy itp.

E-mamo ja też umieram z ciekawości!

Z okazji skończenia pierwszego roczku naj... naj... najlepsze życzenia zdrówka, radości, mnóstwa prezentów i miłych gości składają Juleczce Basia z Amelką

Sto lat zdrówka słonka i owocków,
Gładkiej skórki, mocnych kości,
mnóstwa prezentów i gości,
radości i szczęścia przez lata całe na pierwsze urodzinki małe
Julince życzy Maja i Agula.

A tak w ogóle to dzień dobry.

Ewka, Ikpi, dzięki za pamięć.

Mi ostatnio jakoś czasu brakuje, że nie miałam nawet chwili, żeby coś tu skrobnąć. A na wakacje wybieramy się niedługo i w związku z tym chciałam też pozałatwiać pewne sprawy. Między innymi byłam u siebie w pracy i dowiedziałam się, że dla mnie pracy już nie ma, jest redukcja etatów, a moje obowiązki zostały rozdane pomiędzy dwie osoby. Tak więc jestem bezrobotna a we wrześniu idę tylko po wypowiedzenie. Czas zacząć szukać nowej pracy. Myślę też o jakimś dodatkowym kursie, żeby podnieść swoje kwalifikacje.

Poza tym byłam z Amelką na badaniach w szpitalu, bo ciągle ma anemię pomimo leczenia. Wyszło to, co podejrzewała pediatra, czyli zaburzenia wchłaniania i dodatkowo jeszcze zaburzenia pracy trzustki. Dostała lek na trzustkę, Zyrtec na alergię i mnóstwo witamin. Kurcze, niby nic poważnego, ale przejmowałam się strasznie.

Ikpi, zdjęcia Majki przecudne, zwłaszcza to na piachu, gdzie mała jest wczerwonym polarku. Piekna panna ci wyrosła, a jaka już jest duża.

Damayanti,
super, że u was z jedzeniem juz lepiej. U nas w tym zakresie też nastąpiła zmiana, niestety na gorsze. Amelka je coraz mniej, zwłaszcza obiadki, to tak jak Kubuś Ewki - 4-5 łyżeczek i koniec. Już nie wiem, czym mam ją karmić, żeby zaczęła normalnie jesć.

Dobra, idę coś porobić, dopóki mały bąbel śpi. Ostatnio wstaje mi o 6, a potem zasypia przed 8, a matka ciągle niewyspana chodzi, bo o tej 8 to ja już nie umiem z powrotem zasnąć.

Agulka, Basiulka- dziękujemy :-* :-*

Basiu, przykro mi z powodu Amelki, może teraz jak zacznie brać te leki na trzustkę to zacznie lepiej jeść ? Strasznie to smutne jak coś dolega takim maluszkom... Dużo zdrówka dla małej :-* a dla ciebie udanych wakacji :)

reklama
Najlepsze życzonka, dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego, życia kolorowego i
wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń!
dla Juleczki od Martynki i Moniki

Do góry