reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Miło mi, że zdjęcia Wam się spodobały ;D
E-mamo - przyłączam się do pytania _anny - z kim jedziesz na porodówkę??
Nathalie - Olsztyn wydaje mi się bardzo fajny, zwłaszcza latem - tyle jezior naokoło itp. Moja siostra mieszka w Olsztynie (kiedyś też mieszkała na Jarotach) i bywamy tam co jakiś czas. Ostatnio byliśmy parę dni jakiś miesiąc temu. Pojechaliśmy sobie m. in. do arboreum pod Olsztynem - super spacerek mieliśmy w duże upały - żabki kumkały, drzewa dawaly cień, bardzo fajnie było ;D
Ewka - mi też się wydaje, że znacznie mniejsze dzieci próbują manipulować rodzicami. Maja co jakiś czas jak jej się coś nie spodoba odstawia taki kabaret z histeriami, wyrywaniem się itp., że naprawdę nie wiem, co z nią wtedy robić :mad: No i zabranie czegoś czym nie powinna się bawić to murowane płacze i fochy... Na szczęście pamięć ma krótką ;)
Agula - z Oliwy to chyba będziesz miała w miarę blisko na basen do Aquaparku. Słyszałam, że tam też jest ok :)
Ania_K - a Ty wybierasz się na kolejny kurs do Dzidziusia? My się wybieramy :)
Jakoś dawno Basia się nie odzywała. Czyżby wybrała się na wakacje?

reklama
Ikpi na razie jeszcze nie miałam okazji się o tym przekonać. Wciąż trzeba załatwić milion spraw i ponieważ mam tu masę rodziny trzeba wszystkich na około odwiedzać zamiast spędzić czas z najbliższą rodziną - mężem i córeczką. W dodatku Tomek pomaga mojej babci w remoncie i zaraz po pracy jedzie tam. Nie wiem kiedy będę miała go w końcu na cały etat.  ::) A możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie jest to arboreum? Chętnie się tam wybierzemy.  ;D

Anna to osiedle za ładne nie jest, blokowisko na maxa, a wcześniej mieszkałam na Osowej czyli jakby na wsi.  ;) Z drugiej strony wszędzie mam blisko - pocztę, sklepy itp.

E-mamo ja też umieram z ciekawości!

Z okazji skończenia pierwszego roczku naj... naj... najlepsze życzenia zdrówka, radości, mnóstwa prezentów i miłych gości składają Juleczce Basia z Amelką

Sto lat zdrówka słonka i owocków,
Gładkiej skórki, mocnych kości,
mnóstwa prezentów i gości,
radości i szczęścia przez lata całe na pierwsze urodzinki małe
Julince życzy Maja i Agula.

A tak w ogóle to dzień dobry.

Ewka, Ikpi, dzięki za pamięć.

Mi ostatnio jakoś czasu brakuje, że nie miałam nawet chwili, żeby coś tu skrobnąć. A na wakacje wybieramy się niedługo i w związku z tym chciałam też pozałatwiać pewne sprawy. Między innymi byłam u siebie w pracy i dowiedziałam się, że dla mnie pracy już nie ma, jest redukcja etatów, a moje obowiązki zostały rozdane pomiędzy dwie osoby. Tak więc jestem bezrobotna a we wrześniu idę tylko po wypowiedzenie. Czas zacząć szukać nowej pracy. Myślę też o jakimś dodatkowym kursie, żeby podnieść swoje kwalifikacje.

Poza tym byłam z Amelką na badaniach w szpitalu, bo ciągle ma anemię pomimo leczenia. Wyszło to, co podejrzewała pediatra, czyli zaburzenia wchłaniania i dodatkowo jeszcze zaburzenia pracy trzustki. Dostała lek na trzustkę, Zyrtec na alergię i mnóstwo witamin. Kurcze, niby nic poważnego, ale przejmowałam się strasznie.

Ikpi, zdjęcia Majki przecudne, zwłaszcza to na piachu, gdzie mała jest wczerwonym polarku. Piekna panna ci wyrosła, a jaka już jest duża.

Damayanti,
super, że u was z jedzeniem juz lepiej. U nas w tym zakresie też nastąpiła zmiana, niestety na gorsze. Amelka je coraz mniej, zwłaszcza obiadki, to tak jak Kubuś Ewki - 4-5 łyżeczek i koniec. Już nie wiem, czym mam ją karmić, żeby zaczęła normalnie jesć.

Dobra, idę coś porobić, dopóki mały bąbel śpi. Ostatnio wstaje mi o 6, a potem zasypia przed 8, a matka ciągle niewyspana chodzi, bo o tej 8 to ja już nie umiem z powrotem zasnąć.

Agulka, Basiulka- dziękujemy :-* :-*

Basiu, przykro mi z powodu Amelki, może teraz jak zacznie brać te leki na trzustkę to zacznie lepiej jeść ? Strasznie to smutne jak coś dolega takim maluszkom... Dużo zdrówka dla małej :-* a dla ciebie udanych wakacji :)

reklama
Najlepsze życzonka, dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego, życia kolorowego i
wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń!
dla Juleczki od Martynki i Moniki

Do góry