reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Edytko, gratulowałam już raczkowi, ale pogratuluję jeszcze raz: SUUUPAAA!!

Ola, aszszz Ty pantero!! łałrrrrrrrr... ;) :D :D :D Świetnie wyglądasz, widać po kim majster odziedziczył wdzięki..

Ewcia, no w końcu! Ale nas tu nie ściemniaj, tylko pokazuj swe dziecię i powiesz, co ciekawego wyrabia ostatnio, bo braki mamy ogromne :)

Sylwiasta, nie krępuj się - wal fotkami na prawo i lewo :) Fajnego masz blondaska pod skrzydełkiem. Urodę po mamie czy tacie ma??

Keterek, teraz to zapomnij o reklamacji :laugh:

My przyłączamy się do urodzinowych fotek, choć ta nasza okazja to jak wspominałam mało uroczysta, ale i tak bywa. Nadrobimy kiedyś.. Jak będzie mnie stać na catering :p ;) :) Czekaliśmy z tortem (czyt. sernikiem) do 18.55, aby był dokładnie roczek. Mała zwykle o tej porze szykowana jest do snu, więc i sił nie przejawiała za wiele, na szczęście ożywiła się na jedzenie :)

Tutaj możemy zaobserwować lekkie zmieszanie z tytułu skaczących wokół ucieszonych rodziców.
IMG_0685.jpg

Po serniczku nastąpiła zdecydowana poprawa.
IMG_0707.jpg

Ale i tak hitem tego lata jest woda. Każda. Ta miniaturowa przed domkiem też :)
IMG_0791.jpg

reklama
Agula jaka Majka sie sliczna!!!!!! Kupe czasu jej nie widzialam.
U nas już wszystko w porządku. Wczoraj po pracy moj łoś normalnie sie przywital. Myslalam,ze bedzie mial jeszcze jakies muchy w nosie, ale chyba wszystko przemyslal i doszedl do wniosku ze to nie ma sensu. Bylam pewna, ze jak zawsze bedzie czekal na moj pierwszy ruch. ;)

sylwiasta - witaj :)

dziewczyny - sliczne macie dzieciaczki i jakie zdjecia kolorowe :)

zyczenia dla wszystkich bylych i przyszlych solenizantow :)

Hej hej! Ja jak zwkle o tej porze ;D

Ewka czemu szczepilam malego na ospe??? Nie wiem... ::) Chyba mnie pilelegniarka namowila.... Ta szczepionka jest jednorazowa i nie potrzeba "przypominjacej", a jak wspomne swoja ospe... brrrrrrr... wiem, ze nie ma 100 %, ze Mlody nie trafi na ospe, ale mam nadzieje, ze jak bedzie ja mial, to przejdzie lagodniej h :p

Ola przepiekne zdjecia!!!!!!!!!!! Ja nie mam cierpliwosci wklejac na"zabie", bo jedno pzrechodzi mi po 20 minut!

Kiedy spotkanko??????? No i gdzie????????? Ja osobiscie obstaje przy czyms nedalaeko Centrum- bo nie lubie i sie boje jechac autobusem, ale na plazy????????????? fajnie by bylo!!!!!!!!!! Wczoraj zaliczylismy Jelitkowo, maly byl zadowolony... ;) wiec moze plaza????????

ZKurka czemu zawsze jak jestem dostepna o tej (i tylko o tej porzre, bo wczesniej nie mam jak) to juz nikogo nie ma??????????????

heja 3M mamuśki :)

dziękujemy wszystkim za raczkowe gratulacje :):):)

co do spotkania to ja się nie wypowiadam, dlaczegóż, poniewóż jestem uzależniona od wolnego czasu łośka (podobnie jak keterek nie mam odwagi korzystać ze środków komunikacji miejskiej z naszym wielkim x-landerem i Julką na jego pokładzie), a że łoś ostatnio wolnego czasu nie przejawia to my z młodą kisimy się na naszym wygwizdowie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

objadłam się truskawek i zaraz chyba pęknę...

Majulka słodziulka na roczkowych fotkach :):):)

dzisiejszy dzień spędzamy z Julką pod szczytnym hasłem- "Łosie do lasu" :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

witam serdecznie skwar niesamowity i generalnie chowam się z malym do południa w domu, a po południu pędzę do mojej mamy do ogrodka. Zaczynam sadzanie rano na nocniczek, ale mam mieszane uczucia bo to chyba za szybko - narazie chcę żeby maluch się przyzwyczaił do rannego rytułału.
a ja jak juz pisałam plazy unikam - a szczególnie latem brrrrrrrrrrrr ::)

Plaża w taki upał to raczej nie... Ja namiętnie szukam zacienionych miejsc..
Drogie Koleżanki z Trójmiasta- jakie macie fajne miejscówki na gorące dni?????

Mi upały nie straszne,więc mogę się z Keterkiem umówić na plażę w przyszłym tygodniu i Jelitkowo mi bardzo odpowiada :) Ciekawe czy chłopaki by się pobawili razem ???

Co do reszty to hmmm jakoś nie przychodzi mi do głowy żadne konkretne miejsce,oprócz parku Oliwskiego,chociaż nie byłam w nim w te upały,więc ciężko mi powiedzieć czy jest przyjemnie.Na pewno przyjemnie by było w jakimś lesie,ale nie znam takiego miejsca,żeby np. ławeczki były i mogłybyśmy wszystkie spacerować. U mnie jest lasek i jest w nim przyjemnie,ale droga prosta jest dość krótka,no i gdzież byśmy się nagadały ???

Ja zgrywam twardzielkę i mimo wszystko woże się środkami ZKM,ale oczywiście zawsze muszę kogoś obcego poprosić o pomoc.Coż zrobić,takie życie,niektórzy nie mają wogóle auta i muszą też sobie radzić ;)

Anna ja zaczęłam wysadzać Dawida na nocnik jak skończył 7 m-cy,więc myślę,że to nie jest za wcześnie.Często coś zrobił,na początku z przypadku,potem normalnie.Teraz znów mu sie odwidziało i rzadko coś zrobi,ale go sadzam,jest to już nawyk higieniczny,potem jest ciężej dziecko przyzwyczaić,bo się boi.

Ależ Maja to modelka.Widzę że rożek na głowie wzbudził większy aplauż niż u Dawida,bał się go jak mu założyłam,co też widać na zdjęciu. A Dawid wczoraj 1 raz się kąpał w nowym baseniku,z początku był dystans,a potem już chalapał i wyrzucał wszystkie zabawki ;)

dawidowa pisze:
Co do reszty to hmmm jakoś nie przychodzi mi do głowy żadne konkretne miejsce,oprócz parku Oliwskiego,chociaż nie byłam w nim w te upały,więc ciężko mi powiedzieć czy jest przyjemnie.Na pewno przyjemnie by było w jakimś lesie,ale nie znam takiego miejsca,żeby np. ławeczki były i mogłybyśmy wszystkie spacerować. U mnie jest lasek i jest w nim przyjemnie,ale droga prosta jest dość krótka,no i gdzież byśmy się nagadały ???

jak jeszcze byłam bezdzietna to często latem chodzilismy do Teatru Leśnego na Jaskowej dolinie - przyjemnie tam jest bo mozna odpocząć na drewianych ławkach z bali, w poblizu jest tez altanka Gutenberga - ale z wózkiem to troszke cieżko po tych morenowych wzgórzach sie tarabanić - chociaz będę musiała wypróbowac w najbliższym czasie ;D

reklama
a ja kombinuję jakby tu zorganizować roczek Julki żeby nie wydać na to majątku...
zielonym placem na grill-party nie dysponuję, chorobcia sama nie wiem, muszę zaprosić teściów i jak do tego dopasować resztę gości ??
u nas jeszcze zbiegają się w jednym terminie 2 imprezy, moje okrągłe 18 urodziny i ten roczek i nie wiem czy zamówić jeden tort dla Julki czy 1 dla niej i 1 dla mnie, czy wspólny... ja nie jem ciasta i obawiam się, że goście wszystkiego nie zjedzą i co z tym potem zrobić...
ech same kłopoty z tymi urodzinami hehehhe

Do góry