reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dawidowa zycze udanego wypoczynku!!!!!!!!! Spotkanie chyba jednak bedziemy musialy przelozyc, bo jak Ty wrocisz- to ja akurat wyjezdzam :mad:

Jesli chodzi o plazowanie, to zawsze wychodzimy po 16 no i tylko na 2 godziny. A krem ochronny mamy 35.
W takie upaly to Mati prawie wcale nie chce jesc :mad: dopiero po 18 udaje mi sie mu cosik wcisnac... A jak Wasze dzieci jedza?

Dzis bylam caly dzien u kumpelki na Osowej i chyba przesadzilam, bo siedzilismy na dworze od 11 do 20.30, co prawda w cieniu, byly drzemki i basen z cieplutka woda... ale Mati tak niespokojnie spi, ze sie boje... co rusz sie przebudza i steka! Poparzony nie jest, troszke tylko opalony, na glowie mial caly czas kapelusik, odwodniony tez nie moze byc, bo pil duzo, goraczki nie ma... Cos czuje, ze mnie ciezka noc czeka, a maz o 2 wyjezdza....
Przeniose go chyba do nas.

Ja w sprawie odmiany imienia Maja nie pomoge, bon stanowczo nie uwazam sie za polonistke ;D Ale Damayanti na pewno jest kompetentna!

Co sie dzieje u _Basi, Ani_K? Jesli o kims zapomnialam to przepraszam! Odzywac sie babeczki!

reklama
Ciało pedagogiczno-polonistyczne wita wakacyjnie ;)
Agula - Mai , na bank. Jak "nadziei" ;)

Ostatnie dni mi zleciały, jak dzikie, bo przyjechała szwagierka z dzieciakami i Kinga bawiła się z kuzynami. Biorąc pod uwagę cztery rosnące zęby, gromadkę dzieci w domu (bo jeszcze pojawiały się inne kuzynki, kuzyni, dalsi, Kingi) i upał to cud, że ja jeszcze fuknconuję jako tako ;D

Na spotkanie bardzo chętnie bym się wybrała, o ile uda mi się zorganizowac transport - o ile autko bedę miała do dyspozycji... Tylko nie plaża, bo Kinga się plaży boi - boi się i tak dużej ilości piasku, i wody.

U nas z urodzinami podobnie jak u E-mamy - też mamy wspólną imprezę z Kingusią, i chyba zrobię dwa male torty i grilla - na szczęście zieleń jest. I plastikowe talerzyki ;). Ale swoją drogą tort lodowy to super sprawa, tylko u nas nie dostanę, a z Gdańska bym chyba nie dowiozła.

Gratuluję Mikołajkowi sukcesów nocniczkowych! Chyba pójdę za waszym przykładem i zacznę Kingę wysadzać - przy pierwszych próbach zapadała jej się pupka w nocniczku, może urosla już na tyle, żeby siedzieć?

keterek - Kinga też w dzień nie chce jeść, ale ogólnie sytuacja jedzeniowa nam sie poprawiła, bo mleko wieczorem całe wypija i kaszkę z owocami po południu zjada ładnie.

Sylwiasta - słodki synek :) Koniecznie foteczki z wycieczki wklej!

Kubusiowi zdrówka życzymy!

witam

ja również jestem z okolic Trójmiasta! Jak na razie jesteśmy na etapie starań o dzidziusia, ale jak na razie nic z tego :(
Mam pytanie czy miała któraś z Was styczność z Kliniką Invicta w Gdańsku????

kajunia Kliniką Invicta w Gdańsku - słyszałam ze maja bardzo dobrych specjalistów w sprawach związanych z zajściem w ciążę. Mojej kupelki kumpela starała się 4 lata - chodziła od specjalisty do specjalisty, a tam trafiła na jakiegos fajnego lekarza i po kilku miesiacach była juz w ciazy z powodzeniem urodziła maleństwo ( chociaż nie było łatwo dotrwac do końca) :)

kajunia, jedyne co słyszłam, to to, że mają tam USG 3D i niezłych specjalistów. Życzę powodzenia!!!

Ewcia, ucałuj małego chorowitka od nas! Musisz miec przechlapane w taką pogodę z chorym maluszkiem...

Dzięki za dywagacje polonistyczne ;)

No i liczyłam na więcej miejsc, w które można się wybrać w takie upały.. No, dziewuszki jakie macie jeszcze pomysły?

Keterek, coś kiedyś wspominałaś o jakimś placu zabaw. Jakiś extra wypas? Gdzie to??
Tośka tez czasem nie je zupełnie i doprowadza mnie tym do paniki, choć łapki ma takie pulchne, ze wydaje się, że zapasu starczy jej na kilka tygodni ;) Kurczę, wysokie macie te filtry. Ja używam 20 i Maja się opaliła nawet. Nie wiem, czy to aby dobrze?
No i spóźnione życzenia z tytułu pożycia rocznicy ;) :laugh:
Ja chyba nie dobrnę do takiego stażu, bo wcześniej ubiję łosia drewnianą łyżką. Albo metalową..

agula pisze:
Keterek, coś kiedyś wspominałaś o jakimś placu zabaw. Jakiś extra wypas? Gdzie to??
[/color]

ja znam plac zabaw w parku Oruńskim - fajny drewniany i w cieniu, miło można pospacerowac alejkami w cieniu i jeszcze jedno ... to jest park stary - duuużo dtrzew które daja ..... cień!

Agula ten plac zabaw jest na Dabrowszczakow, za tym nowym molem w kierunku Sopotu. Ale nasze dziatki chyba jeszcze za male...To idealne miejsce dla 3-5 latkow. No ale warto sprawdzic!

Maly stekal mi przez pol nocy, ale rano wstal wesolutki, wiec chyba nic mu nie jest ::) W kazdym razie zapobiegawczo zrezygnowlam dzis ze slonca i bylismy na spacerku od 9.30-11.00 i potem wyszlismy z mezem dopiero o 20...

JA CHCE DESZCZU!!! Zdechnac mozna przy tej pogodzie...

Agula ja czekam na Was w Redzie:)

Dziś zaliczyliśy Haineken Opener Festival - ale nic straconego dla tych , co nie byli ;D koleżanka zalatwiła nam vipowskie bilety za 800 zł 8), ale za 15 piw gratis nic innego nnie serwowali- nic straconego

Kubulek już dzisiaj lepiej- śpi u babci więć cały uradowany:) za dnia tylko z mopem latał- umył mi wszystkie kąty:)

Buziaczki dla Julek,. Majej, Mateuszków, Dawidków, Amelke i Wiktorii :))))

Kajunia ja chodziłam do Invivty w ciąży.Bardzo polecam,super personel i lekarze,jedyny minus,za punktualność,czasem godzine w kolejce czekałam,a na ostatnkach nie było to już zbyt miłe ;) Niestety usg 3D się nie doczekałam,bo mają go od niedawna.Ja chodziłam do dr. Brzóski,tak delikatnego ginekologa jeszcze nie miałam,a testowałam ich wielu w czasie ciąży,bo miałam swoje oczekiwania.

reklama
Witajcie po wiekach :laugh:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH TRÓJMIEJSKICH MALUSZKÓW Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIŃ życzą Monika z Martynką

Czytanie zaległości zajeło mi tyle czasu,że nie mam już siły nic pisać. Jakoś ostatnio jestem taka zabiegana i prawie codziennie późno lądujemy w domciu. Staramy sie korzystać na maksa z pogody i spędzamy dużo czasu powietrzu. Mam za sobą poważne przewałki z mężem. 12 lat bycia ze sobą wymaga wiele wspólnej pracy, a ostatnio jakos oboje sie poddaliśmy, praca, wymagająca Martynka, zmęczenie i różniste stresy spowodowały, że sie od siebie oddalilismy i musieliśmy sięgnąć dna. Teraz jest już dobrze, udało nam sie odbić i przeżywamy fantastyczne odrodzenie ;) 8).

Zdjęcia z imprez super, rośnie w siłe następne pokolenie ;D. Jak tak dalej pójdzie i nie obejrzymy się a będziemy zasypywać sie pytaniami czy znacie tę knajpę bo moje dziecko poszło sie tam bawić :D :D :D
Póki co to może uda nam sie umówic i spotkać na to piwko, winko, kto co tam lubi :p

ocho, mężuś wrócił, znikam do swojego mena....

jeszcze tylko wspomne,że od tych upałów siadła nam lodówka...........ciężko sie bez niej żyje od 4 dni, nie da sie jej naprawić, więc planuję napad na bank.Może ktoś sie chce dołączyć?? :D :D :D

Pozdrawiam

Do góry