reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
No to faktycznie a+t+? ciężki poród miałaś,ale całe szczęście,że z Alunią wszystko wporządku było!!!A ona przed terminem się urodzila,że tak się jej nie spodziewałaś? Ile ważyla i mierzyła?Karmisz cycem?

Idzia
fajnie,że Michał tak ci pomaga :) Ja też bym chciala,żeby Dawid miał gdzieś 4, 5 lat jak by mu się rodzeństwo urodziło i mam nadzieję,ze też będzie taki kochany i będzie dbał o nie.Takiemu dziecku zawsze już coś można wytlumaczyć.No ale wyobrażam sobie twoje zmęczenie,skoro teraz musisz poświęcic czas Michałowi. A jaki Michał był jak się urodził? Bo słyszalam,że jedno dziecko jest problemowe,a drugie nie.Ja z Dawidem mialam super,wszystko mogłam zrobić,jakby dziecka nie było,ale mam nadzieję,ze to nieprawda i drugie też takie będzie ;D

Dziś chłodniej się już zrobiła,do południa zmarźliśmy z Dawidem.No ale co się dziwić w końcu zimna Zośka idzie...

Dawidowa, Alusia urodzila sie 4 dni po terminie, a najgorsze bylo to, ze juz 2 tyg przed terminem moje cialo bylo gotowe - szyjka odpowiednio skrocona, skurcze, glowka znizona w kanal i w ogole wszystko. Tak czekalam z dnia na dzien, z dnia na dzien i oprocz ciaglych skurczow nieregularnych nic sie nie dzialo. Dlatego pojechalismy tak po prostu sprawdzic tylko czy z nia wszystko ok przy takich bolach dziwnych,
Wazyla 3320 i mierzyla 54 cm. Karmie cycem, ale jeszcze nie sprawdzalam ile malutka przybrala. Lece karmic :) papa

a+t+? gratuluje córeczki !!
Co do kolek bardzo dobra jest woda koperkowa Gripe Water wystarczą 2-3 łyżeczki i u nas jak ręka odjął polecam !

karolla - a gdzie taka wode  mozna kupic ???
dawidowa - to nie prawda ze dzieci sa rozne - michal byl bardzo absorbujacym dzieckiem - nic nie szlo zrobic w domu - z kamila jest to samo - po 5 minutch lezenia samej zaczyna wlaczac syrene ... wiec mam nadzieje ze i u ciebie drugie malenstwo bedzie podobne do pierwszego - czyli takie grzeczne :)

a pogoda dzisiaj faktycznie do luftu - i caly tydzien ma byc taki przechlapany ...

Idzia w każdej aptece jest butelka ok 16-18 zł kosztuje moja Olcia pluła jak jej podawałam z łyżeczki
bo zapaszek ma taki sobie to ja 3 łyżeczki do buteleczki daje i z butelki pociągnie po 5-10 min są bączki
i brzusio nie boli!

karolla - dzieki :) ale skoro zapaszek jest tak sobie to ciekawe czy moja mala bedzie to pila ... zobaczymy ... ale moze najpierw sama wyprobuje na sobie jakis specyfik - jakas herbatke koperkowa - moze to pomoze :)

Emih - ja też jestem w szoku, że Twoja malutka ma już pół roku. Ale ten czas leci  :D A swoją drogą, to Twoja mała jest baaardzo samodzielna. Moja Maja jest 3 miesiące starsza i też jest od jakiegoś czasu na etapie stania i przyznam, że jeszcze z miesiąc temu miałam opory, czy nóżki i kręgosłup są już na tyle silne żeby sama stała. Jakby mi zaczęła stawać 3 miesiące temu, to byłabym zupełnie zakręcona, czy to jej przypadkiem nie zaszkodzi itp. No, ale podobno dzieci wiedzą same co jest dla nich dobre  ;D

to prawda ikipi - dzieci sa rozne ... znam takie co chodzily juz w wieku 10 miesiecy jak i takie co po skonczeniu roczku mialy z tym jeszcze problemy :)

reklama
a+t+? pisze:
Witajcie dziewczyny,
chcialam sie pochwalic, ze juz jestem mamusia :D
i mam ogromny problem.
Mala meczy kolka. Pamietam, ze pisalyscie o jakims leku importowanym skads ze wschodu chyba. Plis pomozcie mi to zdobyc, bo moja corunia sie wykonczy :(
Aha, i kogo mozecie polecic by zrobic u niego usg bioderek prywatnie?

A+t ja mam ten lek. Sprowadzałam go z Czech i zostało mi 7 buteleczek. Jeśli chcesz to mogę Ci odsprzedać (16zł za sztukę).

Co do bioderek to polecam dr Sieliwończyka. Przyjmuje na Miszewskiego, wizyta kosztuje 50 zł. Jeśli chcesz to wezmę namiary od koleżanki, bo ja gdzieś posiałam. Pamiętaj, żeby pierwsze usg zrobić gdzieś w 3-4 tygodniu.

No i najważniejsze - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cieszę się bardzo, że masz już córeczkę. Pamiętam jak o nią walczyłaś... Prosimy o więcej zdjęć.

Do góry