reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Magda wpółczuję Ci, że nie masz jeszcze pracy, ale się nie przejmuj w ogóle. Trochę etatów zwalnia się we wrześniu, albo jeszcze w wakacje. Wiesz, a to ktoś zajdzie w ciążę, a to ktoś przejdzie na urlop zdrowotny.

Dziewczyny która z Was będzie chodziła na basen do "Dzidziusia" od 1 kwietnia?

reklama
Ej no to ja bez kawy tu nie pasuję...

Nathalie
,ja na basen się nie wybieram.Skorzystałaś z dr?

Za to na spotkanie jestem otwarta,mam tylko nadzieję,że ta pogoda nie jest przejściowa i będzie tylko coraz cieplej!!!Ja nie wierzę już wogóle w te prognozy,bo oni codziennie pokazują,że u nas pada  ;D  Dziś było pięknie,ale ten wiatr trochę głowę rozwiał  ::)

Aga dobrze,że jesteś zadowolona z fryzury.Dla sprostowania dodam,że ja z usług Filipa nie korzystałam,słyszałam tylko o nim,ale wiadomo,że jednemu podpasi,innemu nie.Ja się dziś zapisałam na 08.04. do fryzjera,muszę odświerzyć moją fryzurkę.Dziś jak umyłam i ułożyłam włoski,spojrzałam z tylu i... wreszcie robią się dłuuuugie :D Bo ja cały czas zapuszczam,ale w ciąży mi prawie nie rosły!No ale końcówki trzeba podciąć. Magda ja chodzę na Żabiance do fryca to nie miałabyś daleko.Kasują 35 pln.Jak chcesz to mogę ci podać namiaty.

Did mi w końcu lepiej spał dziś,kochany synek!

Agula - wprawdzie to nie ja pytałam o fryzjera, ale dzieki za namiary :D Tez planuje zrobić coś w końcu z włosami, a tego Twojego fryzjera mam całkiem blisko, wiec chyba się wybiorę :)
Dziewczyny, a jak tam u Was z włosami? Jeszcze Wam tak wypadają? U mnie już się zdecydowanie poprawiło ;D Wprawdzie dalejmam beznadziejne włosy, ale przed ciążą też były kiepskie, więc cieszę się, że przynajmniej ich nie ubywa.
Nathalie - my zaczynamy zajęcia na basenie 5 IV. Wczoraj kupiłam już karnet, mam nadzieję, że Mai się spodoba.
E_mamo - jak tam udała się pierwsza jazda?
Maja czasem też ma takie dni, że musi mieć mnie na oku, ale następnego dnia jest już normalnie. Gorzej, że Majka zaczęła bać się wszystkich poza mężem, mną i nianią. Ostatnio jak tylko ktoś ze znajomych albo rodzinki chce ją wziąść na ręce, to po minucie jest płacz i Maja uspokaja się dopiero u mojego męża albo u mnie. Fajnie, że tatuś też ją umie uspokoić. No ale niezbyt fajnie, że każda inna osoba (poza nianią, u której też jest ok) nie może zająć się dłużej Majką. W zeszły weekend była u nas moja siostra i mieliśmy z mężem nadzieję, że uda nam się pójść po raz pierwszy od porodu do kina we dwójkę bez dziecka. No i niestety dupa blada. Majka u cioci płakała i nie dało się jej zostawić, nawet nie próbowaliśmy...

ikpi, cholerka.. coś musiało mi się popaćkać w główce :) Ale może też skorzystasz ;)

Dziewczyny, dziś po raz kolejny zdałam sobie sprawę, ze jestem trzepnięta ::) Otóż wybrałam się - zupełnie przypadkiem do hurtowni "Mama i Ja" w Oliwie. Wcześniej tam nie byłam.. No kurde.. Raj! hehe.. i maskara dla portfela. Ale morał z tego jest taki, ze po co ja jeździłam do Akpolu do Wrzeszcza, skoro tu mam blizej, jest ładniej, większy wybór towaru i nie ma problemu z parkowaniem? No?? hmhm? Ech.. tak czy siak widziałm m.in. przecudnej urody fotelik samochodowy: szaro - różowy, z elemantami kwiatowymi, no full wypas kompres.. Za jedyne 900 zł z hakiem.. ::) Ale oprócz tego to takie zabawki, że muszka nie siada. Nawet nie wiedziałam, że Chicco robi tyle fajnych rzeczy! Naprawdę dla zwiedzających o mocnych nerwach ;) :laugh:

Agula, ja byłam raz w "Mama i Ja", ale stwierdziłam, że ceny są zabójcze i nawet wydawało mi się, że wyższe niż w Akpolu. Chociaż to pewnie zależy, co się chce kupić. Dlatego potem już nie odwiedzałam tego sklepu. Tam naprawdę trzeba mieć portfel wypchany banknotami.

A ja siedzę sobie sama, mąż wybył na jakąś firmową imprezę, Amelka padła po kąpieli, a ja otworzyłam piwko i się relaksuję.

Zrobiłam dziś w końcu tę zupkę z buraczkiem, do której się zabierałam przez kilka dni. Amelce bardzo smakowała, chociaż na początku zdziwiła się, co ja jej do buzi wkładam.

Witam Was foremki !
Ja też jutro idę do fryzjera i zobaczymy czy mnie mąż po powrocie pozna.
Nathalie-my się chyba wybieramy w kwietniu na basen na Chełmie.
[bKeterek Basiu][/b]-dzięki, że chcecie przygarnąć mnie na spacerek ale przybłęda może tylko we wtorki i środy.
Ikpi-nie pytaj mnie o włosy.Ja mam ciemne więc super widać prześwity na głowie.Ale powodem nie jest tylko karmienie lecz antybiotyki.Minęło prawie 8 miesięcy a ja nie mogę się wyleczyć z infekcji.Miałam ręczne wydobywanie łożyska i skutki są widoczne do dnia dzisiejszego_Obecnie łykam 5 antybiotyk.
A jeżeli chodzi o humorki naszych dzieciaczków to u nas jest podobnie.Przychodzi teściowa to Ada Ryyyczyyyy.Ada jak ktoś chce ją wziąć na ręce to od razu ma podkówkę i jest już gotowa do płaczku.A teściowej dobrze tak.Mogła częściej odwiedzać wnuczkę -przypomniała sobie za późno.
A jeżeli chodzi o spotkanko to jesteśmy bardzo chętne !!!!

INGUSIA STO LATEK Z OKAZJI UKOŃCZENIA 4 MIESIĘCY.

Magdabial-trzymam mocno kciuki abyś szybko znalazła pracę!!!
E-mamo- 'nie taki diabeł straszny'. Dasz radę.Pamiętam jakie były moje początki.Kurs praw jazdy to nic.Najgorszym przeżyciem było jak mając już prawko jechałam samochodem.Ta świadomość, że nikt Ci już nie pomaga i odpowiadasz za swoje czyny.Po dwóch tygodniach już nie pamiętałam bólu.Jestem wdzięczna siostrze, że mnie namówiła na prawko.

Agula - nic Ci sie nie popaćkało ;D - ja tylko podpięłam się z podziekowaniami za namiar, pomimo, że nie mi udzielałaś odpowiedzi :)
Ania_K - to widzę, że u Ciebie dokładnie tak samo jak u mnie z płaczem. Mam nadzieję, że ta faza u naszych dzieciaczków za długo nie potrwa ::) A tak w ogóle - to jak jest obecnie u Ady z zezowaniem? Pisałaś kiedyś, że zaczynasz zaklejanie oczka - poprawiło się? A jeśli chodzi o basen na Chełmie, to chyba wszystkie zajęcia zaczynają się w pierwszym tygodniu kwietnia, więc jeśli chcesz się zapisać, to musisz się pośpieszyć :)

reklama
Ikpi-Ada jeszcze bardzo zezuje chociaż jest poprawa.Jak ma zaklejone oczko to płacze, złości się i gniewa na nas.Godzina wydaje nam się taka dluuugaa.
A jeżeli chodzi o basen to ja się przez internet zapisałam.

Do góry