reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dawidowa, no to buuu... Nie wiem, jak Ci pomóc... ani pocieszyć.. Może tylko tym, ze pani na SR mówiła, ze to normalne i dzidzia się rozpycha, ale nie wypadnie.. Jakies tablety pewnie na to są, ale nie wiem... Pojedz czekoladki - może polepszy Ci się troszkę nastrój... Polez na boku, napij się herbatki, poleż w wannie lub postój pod prysznicem...  Będzie dobrze.. musi...:-*
W SR nie byłam wcale, bo nie udało mi się wydostać z wioski. Jest remont głównej ulicy i ruch odbywa się wahadłowo, a że łączy się ona z obwodnicą, to jak można się domyśleć - nateżenie aut jest na niej niemałe. No i w efekcie autobus pojawia się jeden na godzinę, a dojazd do Oliwy skąd mam szerszą perspektywę komunikacyjną zajumje jakieś 40-50 min. Zrezygnowałam po 40-minutwoym oczekiwaniu na autobus, który i tak nie nadjechał. Jak sobie pomyślałam, że będę musiała jeszcze wrócić dusznym i zapchanym autobusem - podziękowałam... Potem popłakałam się ze złości, bo nie lubię bezsilności i mam naprawdę dość rozklekotanych autobusów, które jeżdżą jak chcą i absorbują połowę mojego dnia. W efekcie dziś odwiedziliśmy komis samochodowy i okazało się, ze można łatwo dostać kredyt na jakieś tanie auto i juz nawet sobie coś upatrzyliśmy i kurde, ja chce samochód! Zobaczymy, jak dłużnicy się wyrobią w przyszłym tygodniu i moze coś wciągniemy, bo jeszcze parę tygodni takich remontów ulic i szlag jasny mnie trafi hej.  :p
A jak wszem wiadomo - nie należy się denerwować brzuchatkom, czego i Wam moje drogie życzę.
\

reklama
Do Ewki.Dzięki za pocieszenie ale chyba już wszystko O.K.Byłam u doktora Karasia i powiedział mi że ta torbiel to ciałko żółte i że wszystko jest w normie.Ale o informacje o dr.Flotmanie i tak bardzo proszę.Gdzie przyjmuje,czy ma w gabinecie USG,i ile kasuje za wizytę?Dziękuję!

Monika 23, Foltman w Wejherowie przyjmuje na ul. Puckiej (chyba 3), tam są gabinety lekarskie i salon fryzjerski Kadusa. Przyjmuje w środy i czwartki po obiedzie, a wpiątki rano. telefon do rejestracji 672 38 41 i tma u babki umawiasz się na wizytę. KOszt wizyty z USG 70 zł, ze zdjęciem 100 zł.,jeżeli dochodzi cytologia (na początku ciąży) +20 zł.
Ja jestem bardzo zadowolona z niego. W razie jakichś problemów spotykał się ze mną w każej chwili w szpitalu i tam nieodplątnie, bez kolejki robił mi wszystkie badania.
POzdrawiam serdecznie i trzymam za Ciebie kciuki.

No, Ola.. Taka cisza.. już się wystraszyłam, że coś niedobrego się stało... Ale na szczęście uff uff  :)
Moje skurczyki powoli zaczynają dawać o sobie znać, czyli nieomylny znak, ze coś się szykuje niebawem  ;) W przyszłym tyogodniu robi się cieplej - ponawiamy próbę spotkania?

Szpinak rządzi  :laugh:

Ja już zdrowiutka jestem, więc dawajcie termin i miejsce i postaram się być!!!!
U mie też co jakiś czas jakieś małe skurczyki się pojawiają i za każdym razem wyobrażam sobie, że to się już zaczyna ( a boli jak cho.lera).
Dawidowa ja staniki kupiłam Naturany- bardzo fajne, z dobrej bawełny, około 40 zł za sztukę i są czarne i białe. Ja kupowałam w Gdyni, ale myślę, że niebędziesz miała kłopotu ze znalezieniem w Gdańsku.

Czekam na termin spotkania.
Pozdrawiam serdecznie!!!!

hej trójmiasto

ja niestety na spotkanko jeszcze nie przybędę bo dopiero od jutra zaczynamy werandowanie a dotarcie do Sopotu byłoby za dużą wyprawą. czekam jednak z na opis spotkania i na następne na pewno się zjawimy
teraz uciekam bo mały kwęka i chce cyca

Dawidowa, u mnie akurat w te wolne dni nie mogę, bo mężluek ma wolne i chcemy spędzić ten czas razem. Ja proponuję czwartek. Wolałabym równiez jakąś wcześniejszą godzinę, koło połoudnia 12, 13.
Pozdrawiam

reklama
Jestem za czwartkiem południowym.. Warunek konieczny - słońce :)
W kioskach jest specjalne wydanie Shape Mama z płytą opisującą pare porodów i ostatnie miesiące ciąży.. W gazetce parę ćwiczeń na teraz i po. Niezłe.. Choć, jak wszędzie dużo kryptorekalm.. Aaa i trochę o zywieniu podczas karmienia piersią. 11.90 Mój mężczyzna wzruszył się bardzo podczas krtókeigo testu płytki i już zapowiada, że istnienieje wysokie prawdopodobieństwo, że popłacze rzewnie podczas porodu ::)
Ech...

Pozdrawiam,

Do góry