reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dawidowa[/bdziękujemy za pochwały.A jeżeli chodzi o jajka to proponuję tylko jaja ściółkowe- na każdym jajku mają 2-pl. To oznacza, że kórki widziały kiedyś słoneczko.Z numerem 3-pl to sama chemia.Te jajka można kupić np. w Bomi.To jest bardzo ważne aby dzieciaczkom a zwłaszcza dziewczynkom dawać jajka bez hormonów.Zbyt duże magazynowanie tych hormonów w organizmie dziewczynek powoduje, że w wieku 4-5 latek rosną im piersi.Potem bardzo ciężko wyleczyć dzieciaczka .
Ale nie martw się kochana, to nie musiało być przyczyną.Ada miesiąc temu miała taką samą sytuację.Okazało się ,że tego samego dnia kilkoro dzieciaczków też wymiotowało.To był jakiś wirus w powietrzu.

reklama
O rany Ola :(:(:(:(:(:(:( przytulam Cię serdecznie ! trzymaj się cieplutko !
co z tymi łosiami się wyprawia?
wiosnę czują i głupieją?

dziewczyneczki- śliczne foteczki !!!! :laugh: :laugh: ;)

........
dobranoc

Ja próbowałam zarejestrowac się w piątek na szczepienie, ale o 7.50 nie było już miejsc (a rejestrują od 7.30). :(
Chciałam iść w piątek, bo obawiam się, że Amelka zarazi się od swojego tatusia, który coraz bardziej kaszle i szczepienia na razie nie będzie. Póki co trzymamy się. Zastanawiałam się czy w związku z tym, że Amelka ma taki kontakt z osobą chorą, podawać jej więcej Cebionu. Jak myślicie? ???

Damayanti, a ty uczysz w szkole podstawowej?

Basiu ja bym nie szalała z tym cebionem, nam pediatra kazała w ogóle odstawić, bo to uczulenie na buźce może mieć Julka po cebionie właśnie...
Ja myślę, że dawaj Amelce normalnie tyle ile do tej pory... a tatę izoluj na tyle na ile się da

Basiu-kiedyś w gazecie była dokładna informacja dotycząca jajek.Są oznaczenia 0-pl, 1-pl,2-pl i 3-pl.Te 3-pl to są najgorsze,Ja widziałam tylko z oznaczeniem 2-pl i 3-pl.Te oznaczenia to:co jedzą kury i w jakich są warunkach.
Dawidowa-trzymaj się !

Witam w niedzielny poranek.

Ania K, dzięki za wyjaśnienia. NIgdy nie zwracałam uwagi na te oznaczenia, czyli 0-pl - to najlepsze jajka, tak? Tylko czy takie można w ogóle kupić?

E_mamo, naprawdę Cebion też może uczulać? Nie miałam pojęcia. Wiedziałam tylko, że niektóre dzieci mają uczulenie na Vigantol, bo ma coś w składzie, co wywołuje alergie, dlatego poprosiłam teraz pediatrę o przepisanie zwykłej witaminki D3 - nazywa się Devikap i rzeczywiście stan buźki się wtedy poprawił.

witam z rana:):)
Bylismy wczoraj na 18-stce i czje sie dzisiaj jak bym tam wypila chyba z litr :):) to chyba po oparach meza :)

Sluchajcie mam pytanko jesli moja mala ma 37.9 st.C temp.ciala to czy ma goraczke?? Bo juz nie wiem kiedy jest goraczka szwagierka mowila mi ze jak dziecko ma powyzej 38. Mala ma ciepla glowke i troszke marudzi.

Hej hej! "Ja Wam pokaze" bez rewelacji- takie jest przynajmniej moje zdanie. Filmik z gatunku tych co sie nie pamieta tuz po wyjsciu z kina... Ale fajnie bylo sie wyrwac z domciu bez malego! Dopiero o 1 wrocilismy, maly obudzil sie o 2- zjadl i poszedl lulu. Spalismy do 9.30 (tzn. ja, bo maz od 8 z malym sie wydurnial)...

Sypie snieg, wiec chyba nici ze spacerku z malym  :( Chcielismy gdzies na starowke, albo do Sopotu pojechac  :mad:

Dawidowa uszy do gory!!!

Halcia dobre pytanie! Ale niestety nie znam na nie odpowiedzi...

reklama
keterek pisze:
Sypie snieg, wiec chyba nici ze spacerku z malym  :( Chcielismy gdzies na starowke, albo do Sopotu pojechac  :mad:

to tak jak my, Sopoćkowo było w planach, ale chyba nam śnieg plany pokrzyżował :(:(:(

Halcia a gdzie mierzyłaś temperaturkę ? bo jeśli w pupce to trzeba odjąć 5 kreseczek... wg mojej wiedzy to normalna temperatura u niemowlaka może być w granicach 37, 37,5 a wyższa to już jest coś nie tak... ale przy takiej jak piszesz jeszcze bym nie panikowała i nie podawała paracetamolu... Obserwuj i jak będzie szła w górę to do lekarza radzę...

Basiu, tak cebion też, ale bardziej cebion multi... za to nie wiedziałam, że vigantol może uczulać.... boshhhhhh co za świat !

Ola mam nadzieję, że dziś lepiej?

Miłej niedzielki kobiałki !

Do góry