reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witam :)
Tak jeszcze czasem wpadam na wasz wątek co by sobie poczytać...
Zaczęłyście temat "kosi kosi łapci" to i ja przytoczę swój z dzieciństwa bo Kasia jeszcze nie reaguje (choć przy jedzie pan- keterek) śmiała się do rozpuku  ;D Niedługo i jej będzie trzeba rozszerzyć repertuar ::)

Kosi kosi łapci
pojedziem do babci
babcia da pierożków
i po pupci troszku
(i klepie się po tyłeczku)

To chyba wersja dla dzieci które mają babcie "czarownice" aby zniechęcić do wyjazdów ;)

reklama
Emih pisze:
Kosi kosi łapci
pojedziem do babci
babcia da pierożków
i po pupci troszku
(i klepie się po tyłeczku)

To chyba wersja dla dzieci które mają babcie "czarownice" aby  zniechęcić do wyjazdów ;)

joł hahhahahahhahahha >:D >:D >:D >:D :p :p :p :p :p :p

Witam!! Jak zwykle dopiero teraz, wykonczona po calym dniu :(:(

Faktycznie repertuar zabaw jest duzy - jest z czego wybierac :) Zuzia jeszcze za bardzo to nie potrafi klaskac ale cos tam po woli jej wychodzi :) miejmy nadzieje ze niedlugo zobacze jak sie bawi.

Milej nocki zycze. Jutro jedziemy na 18-stke ale mi sie nie chce :( pewno tam na noc zostaniemy

To do uslyszenia

Ale mamy wersji kosi kosi ! Może opublikuję książeczkę dla dzieci- jeszcze się na tym wzboooobaaacęęę !!!

Repertuar powalający,nie miałam pojęcia,że jest tyle wersjii!!! Jest jeszcze jedna,której chyba nikt nie wspomniał:
Kosi kosi łapki
jedziemy do babki,
babka da nam ciastek
a dziadek okrastek

Dawid dziś piewszy raz zrobił papa,ale jak słodko kręcił rączką!!!I to sam do siebie- do swojego odbicia w lustrze ;)
Ciągle chce stać w łózeczku,a ja się boję,że sobie głowę rozwali,bo niestety zawsze na nią leci.Sam się nauczył juz wstawać w łóżeczku,aż strach go zostawiać...Ale dziś w kojcu u mojej kuzynki walnął się parę razy i nic nie zapłakał- twardziel jest z niego!!!!

Dziewczyny to co z naszym spotkaniem ?????????????? Ucichło wszystko...

Ciekawe kiedy będą grać dla nas "Ja wam pokażę",na pewno jeszcze nie w przyszłym tyg. bo sprawdzałam...Ewka zdaj relacje,bo miałaś iść chyba dzisiaj!!! Dawno mnie tak nie ciągnęło na żaden film :p Mam nadzieję,że i nasze grono będzie liczne,no i że Dawid da obejrzeć spokojnie ;)

A my idziemy na "Ja Wam pokaze" jutro ze znajomkami, bo niestety ferie sie skonczyly i chyba juz nigdy sie do Babykina n ie wybiore.... Szkoda, bo nigdy nie bylam... I tak mati jest chyba juz za duzy, wiec moze przy nastepnym dzieciaczku odrobie ;) Hmmmm... tylko ciekawe co wtedy z takim duzym Mateuszem zrobie???

Tak sobie mysle i mysle o tych wierszykach i mam taka refleksje: jak ja dziecku opowiem np. bajke o Czerwonym Kapturku czy Spiacej Krolewnie? Przeciez nic nie pamietam, niby wiem o co chodzi, ale tak nie do konca fakty kojarze... No nie mowiac juz o takich bajkach jak Kot w Butach czy Calineczka, Krolewna na ziarnku grochu... Jeszcze troche czasu na bajeczki, ale...? Chyba bede uprawiala radosna tworczosc ;D ;D ;D

Wiecie co? U nas na czerwcowkach pojawila sie babeczka, ktora swoje dziecie, karmi mlekiem z kartonika 3,2... Szok to chyba malo powiedziane!!!!

Lenia troche przegonilam, ale jeszcze mnie trzyma...

Damayanti jak tam ostatni weekend przed praca? Stresik jest????

Aaaaaaa jeszcze jedno! czy ktoras z Was zna tekst kolysanki "Kotki dwa"? Bo mam maly z nia problem od momentu "... jesli gwiazdke z nieba chcesz- dostaniesz...." i tu zaczynaja sie schody!

reklama
keterek, specjalnie dla Ciebie :)

Śpij kochanie

W górze tyle gwiazd,
w dole tyle miast,
gwiazdy miastu dają znać,
że dzieci muszą spać

Ach śpij kochanie,
Jeśli gwiazdkę z nieba chcesz - dostaniesz,
czego pragniesz, daj mi znać,
ja ci wszystko mogę dać,
więc dlaczego nie chcesz spać?