reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Zdrówka, zdrówka dla Wiki! Bidulka, my to chociaż możemy powiedzeć, co boli, a taka kruszyna...

Madziu, Tobie też zdrówka dużo!

Edytko, gratulacje z okazji rocznicy! :)

A co do lenia - to też jakaś epidemia chyba ;). Miałam ambitne lany na ostatnie dni wolnego i co... możę 1/3 zrealizowałam... trochę ogarnęłam papiery, miekszanko ogólnie posprzatane, a jak mnie dziś siekło na konkretnejsze porządki, to mi dziecko nie dało, bo rapem chciała na rekach siedzieć ;) Teraz się bawi chwilę - bo jej zabawki wszystkie wymyłam hehe.

No i mąż przyszedł, będziemy obiadek jeść, zanim Kindze humor się zmieni ;)

reklama
E-mamo-wszystkiego naj naj z okazji 4 rocznicy ślubu !

Foremki-dzięki, że opisałyście mi o swoich "aniołkach".Ja juz myślałam, że to ze mną jest nie tak.

Wikusiu-zdrowiej kochanie.
A z tym leniem to zwalam na przesilenie:przesilenie jesienne, zimowe,wiosenne i letnie.Jak cos mi się nie chce to-wina pogody. A jak, przecież się nie przyzam że leń śmierdzący ze mnie.
img18813fl.jpg

A juz jestem tak rozleniwiona, ze mi sie nawet pisac cie chce... ;D ::)

Maly spal tylko pol godzinki dzisiaj no i standardowo zasnal w drodze powrotnej ze spacerku pod samym domem... teraz spi, ciekawe jak dlugo? Maz poszedl do fryca, a ja czekam na kuzynke, ktora wlasnie leci ze Szwecji ;D

Dziękujemy jeszcze raz za życzenia ;D
Majka dziś ma dobry dzień. W nocy kiepsko spała, budziła się kilka razy i jak zwykle ostatnio, wylądowała u nas w łóżku ;)
Za to w dzień cała zadowolona, po południu cały czas pięknie bawiła się na macie, przy muzycznym oceanie i w ogóle. Zasnęła po poludniu bez żadnego płaczu, a potem jak tatuś wrócił to go czarowała uśmieszkami :D Ciekawe jaką tym razem noc będziemy mieli. Oj jakbym chciała, żeby taką dobrą jak dzień. Kurcze, te nocki u nas ostatnio, to zdecydowanie gorsze niż kiedyś. Moze zrzucę to na ząbki :p ;D Chociaż moim zdaniem nic ich nie zapowiada, ale jakiś powód muszę znaleźć ::)

Mam jeszcze takie dwa głupie pytania, bo jak sądzę wszystkie znacie na nie odpowiedzi, a ja nie :p:
1) po co dziecku czerwone wstążeczki przy wózku? ???
2) jak się z dzieckiem bawić w kosi-kosi łapki? Tak dawno byłam mała i już nie pamiętam jak to było ::)
Pewnie macie ze mnie bekę, ale co mi tam ;D ;D ;D

Witam, my już po kąpieli, ale nic nie wskazuje, zeby Amelka chciała iść spać. Natomiast wyrosła z kolejnych śpioszków. Jejku, ile ja tego ostatnio poodkładałam. Dziś założyłam jej rozmiar 80, no i ten rozmiar to chyba tylko na metce, bo oczywiście za mały. Ja nie wiem, jak oni te rozmiarówki przyszywają. Przecież mojemu dziecku daleko jeszcze do takiej długości ciała.

ikpi pisze:
Mam jeszcze takie dwa głupie pytania, bo jak sądzę wszystkie znacie na nie odpowiedzi, a ja nie :p:
2) jak się z dzieckiem bawić w kosi-kosi łapki? Tak dawno byłam mała i już nie pamiętam jak to było ::)

Ikpi, odnośnie pierwszego pytania, to też się zastanawiam. Przesąd jakiś po prostu (tak jak czerwone majtki na studniówkę). Ja długo nie miałam czerwonej kokardki przy wózku, aż mi teściowa przyczepiła.

Jeśli chodzi o kosi, kosi, to my klaszczemy w ręce i śpiewamy tak:
Kosi, kosi łapci
pojedziem do babci
babcia da nam mleczka
i słodkie ciasteczka

ikpi pisze:

1) Czerwona wstążeczka to taki przesąd,żeby nikt nie "oczarował" ci dziecka- np. jakieś stare obce baby!
2) U nas podobnie jak u Basi,tylko na końcu "a dziadek ciasteczka"- co by sprawidlwie było ;D

To ja też dołączę do serii głupich pytań- co oznacza termin nudności ??? Bo tak naprwadę nie wiem o co chodzi,kojarzy mi się to z takim leniem jaki mamy,ale to przecież nie o to chodzi...

Ale szok!!!Moje dziecko właśnie zasypia na plecach- to niesłychane,spał tak chyba ostatnio jak był noworodkiem!!!Ciekawe czy zaśnie ::)

Byłam dziś u psiasiuły,tyle czasu się nie widziałyśmy!Fajnie było.Jej synek ma 4 lata,to na początku był zazdrosny o Dawida,ale potem już było lepiej,za to Dawid bardzo się do niego ciągnął!On zdecydowanie lubi dzieci takie większe ;) A jutro idę do kuzynki,co ma 1,5 rocznego Oskara :) To się człowiek trochę rozerwie!!!

E- mamo
udanej kolacyjki mmmmmmmmmmmmmmmmmmm :p I wszystkiego najlepszego!!!

Dużo zdrówka dla Wikuni,bidulka maleńka!Mam nadzieję,że szybko wyzdrwowieje i dzisiejsza noc będzie juz spokojniejsza!

O rany on naprawdę tak zasnął,wtulił się do misia,szok!

Iwonka, czerwona wstążka, to jak mówi Ola, taki talizman, żeby Ci nikt "złym okiem" dziecka nie zauroczył. Niby chron dzieci nieochrzczone, potem już nie trzeba zawiązywać ;) Szczególnym zagrożeniem, jeśli chodzi o rzucanie uroku na dzieci, są :D brunetki , hehe. Przesąd taki :)
A kosi kosi to my się bawimy w kilku wersjach: tata spiewa Kindze tak, jak Ola, czyli wersję z dziadkiem (modyfikujac nieraz "ciasteczka" na "jajeczka" albo "piweczka" ;) ), a ja spiewam jej:
Kosi kosi łapci,
pojedziem do babci
babcia da nam mączki,
upieczemy pączki!

Znam też zwrotkę
Kosi kosi łapci,
pojedziem do babci
babcia da nam soli,
bo nas główka boli!

A może któraś z was zna jeszcze jakieś inne zwrotki??

A nudności to jak kogoś mdli - zamiast powiedzieć np. "ale mi niedobrze" to się mowi"mam nudności" i to tak niby ładniej jest ;)

Basiu, ja też zastanawiam się, skąd te metki na ubrankach. Kinga też zaczyna nosić rozmiar 80, na nektórych ciuszkach pisze 6-9miesięcy, na niektórych 9-12... a same widziałyście, że wcale duża nie jest ;) - taka w sam raz, jak sądzę. To chyba podobnie jak z rozmiarami "dorosłych" ciuchów - co firma, to inaczej cm liczy ;)

Kurde, ale mnie brzuch boli od @...a niby po ciązy to mniej bolesne mają być... heh

reklama
Damayanti, fajne te zwrotki, nie znałam tych wersji. Słuchajcie dziewczyny może któraś jeszcze inne zwrotki zna.

Do góry