reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

nie wiem jak to bedzie Gdynia Norwegia a czort go wie , oddpycham temat mam dosyc myslenia o tym ...
no moja diagnoza jest wlasnie taka , że szybko szybko , jest popedzany i skutek tego jest , że nie maluje starannie tylko kółka jak dwulatek !!!Ale to moja wina i że mieszkałam zza granicą , czujecie !!!tak własnie mi powiedziano!!!no mniejsza bo ja jak zwykle takie rzeczy przeżywam jak mrowka okres:-Dmusze wyluzować:-D.
Wyobrażam sobie jak działasz i mam usmiech na twarzy, bo pamietam siebie sprzed roku , ja normalnie nie ogarniałam , jeszcze sama, grr rrr...
super , że S Ci pomaga , tak dalej !!!nie zapomnij czasem sie wyspac , powodzonka na polu walki!

reklama
dziuba super,ze taki syzbki porod,zazdroszcze jak sobie pomysle jak se wymeczylam i jakcie zryte piguly mialam przez pierwsze 24godz. brrr:-:)no:

witamy w swiecie hardkoru, czasmi bedzie lepiej czasmi gorzej, czasmi bedziesz musiala sie zamykac w lazience i sie wykrzyczec by nie popelnic dzieciobojstwa :-D:-D:-D:-D
a czasmi bedzie pieknie jak na pocztowce:tak: ale juz za nic na swiecie nie bedziesz chciala zamienic tego stanu rzeczy;-)

ivi - wybor imienia to niezla frajda;-):-)

ana jakas dziwna ta naucycieklka:baffled:, troche szybko ocenila dziecko po 2ch tyg, adaptacja mzoe trwac do 3msc aw nowym msc, nowa pani, dzieci etc dzieciaki moga sie uwsteczniac nawet przez stres. :eek:

Dziuba jeszcze raz gratulacje :-) Taa z 2 małych dzieci całkiem hardcore... Mój P tez mi bardzo pomagał pierwszy miesiac, potem mu przeszło... Teraz wychodzi z psem i kapie dzieci wieczorem... Chociaz tyle :-). U mnie w domu syf jak nie wiem, sterty ciuchów do prasowania, a ja nie mam czasu albo siły i tak wszystko lezy... No, ale moze kiedys sie jakos zmotywuje i bede porzadną kurą domowa :-D
Co do spania tylko przy piersi, to Rafał tak robił i dostał smoczka juz po 3 dniach od urodzenia. Z małą do tej pory nie było problemów, a ostatnio zaczela namietnie dydac kciuka, az sie czerwony robił, wiec postanowiłam dac smoczka (choc sie wczesniej zarzekałam że nie dam), no ale jest beee, czasem na chwilke wezmie tylko... No ale to raczej lepsze niz kciuk... Smoczka zabierzesz z dnia na dzien i jakos to bedzie, a jak sie przyzwyczai do kciuka to jak oduczyc?? Chociaz mam nadzieje ze Roksi sie obejdzie bez tego i tego. Chociaz ona tez z reguly zasypia przy piersi...

Iza wez sie za siebie!!

Ania daj Czarkowi czas na przystosowanie... Mój Rafał w ogole rysowac nie umie, chociaz robi to czesto, ale sa to typowe gryzdoły... No coz moze nie jest utalentowany... Za to uwielbia majsterkowac... Srubki, srubokrety, młotki to coś co tygryski lubią najbardziej... Heh, moze bedzie mechanikiem jak tatus... :-)

hej
dzieki dziewczyny
yes2.gif

"....witamy w swiecie hardkoru, czasmi bedzie lepiej czasmi gorzej, czasmi bedziesz musiala sie zamykac w lazience i sie wykrzyczec by nie popelnic dzieciobojstwa
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

a czasmi bedzie pieknie jak na pocztowce
yes2.gif
ale juz za nic na swiecie nie bedziesz chciala zamienic tego stanu rzeczy
wink2.gif
...."
nic dodać nic ująć Aniu ....ja czesciej mysle o sobie czy np. nie skoczyć z balkonu
eek.gif
a jak spią to normalnie sielana
laugh2.gif
.no a co do tych pań nauczycielek ...temat rzeka ....jak mozna zapomieć dać dziecku pierwsze danie przez dwa tygodnie !!!!!!!
shocked.gif
w końcu Czarek mi powiedzial , czemu jego kolega , ktory tez wychodzi o 13 dostaje zupke a on ni ...hmmmposzlam wyjaśnilam a te , że zapomiały
shocked.gif
.

Ania a twoja jedzie jeszcze cycu
biggrin.gif
?

Martyna ty sie nie zamartwiaj balaganem i praniem , masz napewno co robic przy całej trójce , ja do tej pory nie ogarniam , dobrze , że fama o mojej domniemanej depresji ucichła
laugh.gif
, no a ostatnio szybki nalot teściowej a u mnie taki sajgon wstyd Was wprowadzać w szczególy ale normalnie w 30 min zrobilam to co zwykle w cały dzieć , nawet podłogi umyte ....no po wizycie szukałam wszytkiego , w koszu z dokumentami znalazłam krople do nosa
embarrassed.gif
a w apteczce ładowarke do tel ....
Martyna ja Ci powiem , że to było moje przekleństwo , że Maciejko zasypiał przy piersi nigdzie nie mogłam wyjśc w porze spania drzemki etc/...masakra

a MY wczoraj byliśmy na zajęciach karate, instruktor zgodził się mimo , że Czarek ma 5 lat powiedział , że zobaczymy jak u niego z wykonywaniem poleceń i dyscyplina , he he juz wiedziałam , ze to nasze ostatnie zajęcia
laugh.gif
, przyszłam po niego po 50 minutach był jeden 6 latek reszta starsza ....no i pan mowi , ze nie ma zastrzeżen ..jaks takich wielkich ale dwa razy coś mu podpadło , zaprosil na następne , po rozmowie z Czarkiem wyjaśnil mi , że pan wydal jakieś polecenie ale mu strzeliła gupotka do glowy i się wygłupial , no pieknie
embarrassed.gif
zobaczymy w poniedzialek po idziemy na piłke....

Minka zalazłaś tego ortod. dla Wiktora?

Ostatnia edycja:
kurna, dziś najgorsza noc jak do tej pory. Od północy do 3 płacz, płacz, cyc, płacz, butla, płacz. Martyna przyszła spać do nas bo miała zły sen, a jak małą wzięłam do łóżka bo już nie miałam siły jej trzymać na rękach to Tysia chwyciła małą za rączkę i głaskała po główce. Medal dla dziewczyny że tak dzielnie to zniosła, bo jak by sie jeszcze ona poryczała to chyba bym spała na klatce schodowej 3piętra niżej żeby ich nie słyszeć!! ale fakt, już bym nie zamieniła się na nic innego, zawsze chciałam dwie dziewczynki :-D gdybym jeszcze mogła wyjść czasem wieczorem spotkać sie z kimś i bez obaw zostawić dzieci z tatusiem... chociaż teraz S łapie mega dobry kontakt z Tyśką i z małą też bo pomaga w opiece, czyli jest szansa że w końcu coś sie zmieni w naszej rodzinie!!

Martyna - moja też dydola nie chce, gdyby ciągnęła to by nie było aż tak problemu, a teraz cycki co se podleczę to mnie znowu pogryzie. A ja nie z takich co bede kupować smoczki wszystkich możliwych firm bo może któryś jej podpasuje.

Ana - bez kitu sie nie przejmuj tą nauczycielką!! a z tymi obiadami to wiesz co, normalnie żenada jakaś!!

Witam serdecznie

Chciałam sie przywitać. Jestem tu nowa. Mieszkam w Gdańsku, mam 29 lat.
Po wielu trudach, serii badań i niekończących się wizytach u lekarzy udało się zajść w pierwszą ciążę.:-) (6tc).
Myślałam , żę będe najszczęśliwszą osobą na świecie jak sie o tym dowiem, ale mną targały mieszane , przeplatające się uczucia.Dziwne.
Teraz muszę sobie jakoś to wszystko poukładać, wybór lekarza, szpitala, zajęcia sportowe itp.
A wiem, że to dopiero początek .

ana swietne przedszkolanki , nie ma so, pierwsza liga!..zapomnialy obiadu dzicku dac a maja jakies uwagi na temat jego rysowania:no:
mojej znajomej kuzyna pracuje w prywatnym zlobko-przedszkolu, wlascicielka robi dziciom rosolki instant z biedrony i kupuje pierogii przecenione, fajnie co..:szok::szok:rodzice sie nie intersuja skad 'katerig; pochodzi:baffled:

nadal cycolimy, wieczorami probuje jej dac butle cobym mogla odpoczac, troche piwa sie napic, poza tym juz nie mam tyle mleka, a ona moze sobie siedzic z cyckiem z buzi i pol nocy:-pale nie chce butli, prezy sie krzyczy, porazka!:confused2:
zasypia tylko i wylacznie rzy cycu na spacerachjak ma zasnac w wozku to jest walka o ogien:sorry:

nadie karmilam tak krotko,ze mialam wyrzuty sumeinia, walczylam wiec tyle o pokarm to teraz pokarmie jeszcze zanim do szkoly pojdzie:szok::-p, poza tym @ niet wiec gitara, a moze to juz klimakerium:-D:-D:-D

dziuba
swietnie,ze tak siostry sie kochaja, maz pomaga. bajaka. spac z 2ka dzieci to niezly surrvival co:rofl2: kto przezyje bez podbitego oka noga ten gora!:laugh2:

porozwalane lachy, obrzygana podloga, zapackane slina lustra:confused2: to stan permamenty mojego domu, przestalam walczyc bo z zywiolem sie nie wygra, trzeba sie mu poddac:-p.taka natura!:-D

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie

Chciałam sie przywitać. Jestem tu nowa. Mieszkam w Gdańsku, mam 29 lat.
Po wielu trudach, serii badań i niekończących się wizytach u lekarzy udało się zajść w pierwszą ciążę.:-) (6tc).
Myślałam , żę będe najszczęśliwszą osobą na świecie jak sie o tym dowiem, ale mną targały mieszane , przeplatające się uczucia.Dziwne.
Teraz muszę sobie jakoś to wszystko poukładać, wybór lekarza, szpitala, zajęcia sportowe itp.
A wiem, że to dopiero początek .

Witaj:-)

Dziuba fajnie , że siostrzyczka taka troskliwa, u mnie jest walka ....poracha na całego !!
Gratki dla Martynki :)
Ja tez śpie w trojke:rofl2:, Maciek zasypia w swoim łóżeczku , potem go przenosze do nas i leże jak krolowa w srodeczku , padam ostatnio bo Maciek walczy chyba z trójkami czy co no i włączam mu powoli produkty mleczne i takie jazdy i rzucanki w nocy , że nie mam siły biegac w nocy do pokoju...troche mi ciasno bo jak Ania pisze nie raz mialam Czarusiowego łokcia w oku i tyłek Maćka na twarzy :laugh2:.ale milo budzić się koło nich ..gorzej jak afery sie zaczynaja z rana o 5:eek:
Ania u mnie tez nie przeciętny porządeczek:laugh2:a te łachy, buty w zmywarce, czy piekne obrzygane podłogi to nic w porównaniu jak w Macka wchodzi jakis człowiek - demolka ....komoda zdewastowana ...rolety pourywane kwiaty pourywane, wazony pobite, wieczna bieganina , kto pierwszy ten lepszy !!!dobrze , ze juz papieru nie wcina ....

a co do tego przedszkola ..to szkoda na otwartym strzępić jęzora:-p, no moja papsióła tez w gdyn. w prywatnym to masakra z żarciem , wlos na glowie mi sie jeżył jak słyszałam o starych kiełbasach czy przeterminowanych jogurtach , jak tak mozna , sumienia nia mają..i kto to kotroluje , !!!!

reklama
powiem Wam, że z tym jedzeniem w szkołach i przedszkolach to właśnie jest tak różnie... u mnie w szkole jak widziałam co dają moim pierwszakom... nieraz sama to jadłam bo to ktoś nie chciał nie lubił, więc oddawał albo zamianki robiliśmy. Pizza jakaś mrożona z Lidla, wszystko mega ostre (dla 6-latków????), pełno grzybów (a wiadomo jak to dzieci z grzybami), no i wiecie co, jeszcze te zestawy typu mięso+ziemniaki+surówki to jako tako, ale te wszystkie mączne sprawy... naleśniki z serem np., to to nadzienie jakieś różowawe i z pewnością jest tam dużo rzeczy ale najmniej sera :szok: także trzeba kontrolować co dzieci jedzą na maxa!! a jak my zgłaszałyśmy to dyrekcji to babka mówiła że sama to je i jej smakuje (jasne, umowa podpisana, tanie to pewnie jak nic a porcja obiadu 8,50 :szok:). Nie chce straszyć bo na pewno nie wszedzie tak jest, ale zwracajcie na to uwage!!

Do góry