reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Cześć dziewczyny może macie jakieś "złote rady" jak sobie radzić: krótki opis sytuacji
Mój syn chodzi do żłobka państwowego non stop choruje zaraża się od dzieciaków którym rodzice załatwili zaświadczenia o alergii całorocznej chociaż zielone gluty,mokry kaszel i mętne oczy to nie oznaki alergii !!! Brakuje mi już powoli sił może macie jakieś pomysły gdzie to zgłosić dodam że dyrekcja jest bezsilna bo dzieciaki mają zaświadczenia.

Pozdrawiam i czkam na rady :-)

Hej laski. Gdzie sie podziewacie??
U nas w miare ok. P w domu, ale wraca pozno wieczorem, finansowo troche kiepsko, ale da sie przezyc... A ja z dzieciakami, cały dzien zlatuje na karmieniu, przewijaniu, poswiecaniu czasu Rafałowi, w miedzy czasie jakies gotowanie, pranie (boze skad tyle tych ciuchów??) itd.
Mała rosnie jak na drozdzach, w piątek wazyła juz 8.200. No i mamy już 2 ząbki :-) W czwartek wyszedł pierwszy, w poniedziałek drugi :-) Rafał ma fazy buntu, jest nieznosny momentami, ale tragedii nie ma. Ja przytloczona monotonią, czasem mam ochote trzasnac drzwiami i uciec, ale ktora z nas tego nie ma... heh. 15tego idziemy na wesele, chociaz wcale mi sie nie chce, jakos sobie nie wyobrazam wesela z dwójką dzieci... No i w sukience ktorą chce założyc nie dam rady wyciagnac piersi, wiec nie wiem jak to zorganizowac...
No nic dzieciaki spia, P juz tez zasypia, wiec chyba czas do lozka...
Buzka

U nas ciągiem chorowanie, trzy dni Pat pochodziła do przedszkola, znów słyszałam na korytarzu jakiś gruźliczy kaszel u dzieciaków i co? Znów chora, katar, kaszel na razie bez gorączki ale znów w domu uziemieni.

DD zapisał się na lekcje gitary, muszę mu gitarę kupić :)

Martynka no to chyba trzeba będzie inną sukienkę ubrać, z lepszym dostępem :) Nie wiem czy się z dwójką maluszków wybawisz, ale na pewno dobrze Ci zrobi jak troszkę do ludzi wyjdziesz i z dorosłymi pogadasz.

No właśnie dziewczyny co u Was? Pisać pisać, nie każcie mi się imiennie wywoływać do odpowiedzi ;P

melduje
podczytuje ale mało piszę ;)
marta - nei mam pojęcia co można zrobić z takim zachowaniem w przedszkolu... Wasze opowieści o ciągle chorych dzieciach mnie trochę przerażają, nie mam pojecia co będzie jak młody pójdzie do przedszkola a ja bym miała wrócić do pracy.. rany....

iza - u nas w miarę. przeszlismy chorowanie (ja + Tymek) a teraz choruje mój mąż ;) ja nadal staram się pracować z domu ile daje rade (teraz mlody buszuje w kojcu). Za tydzień mam kontrolę u gin i zastanawiam się czy siusiak wyrósł czy nie ;)

Martynka - no wesele dobra sprawa, ale jeśli przy dzieciakach ktoś Ci pomoże.. bo inaczej to będzie męka a nie zabawa.... :/

hej to i ja sie melduje ;0)
U MNIE Czarusiek na cały wrzesień opuścil 3 dni, jestem happy , ale Maciek non stp kolor choruje , nie mogę juz w domu dostaje świra....

Martynka ja byłam z całą ferajna rok temu na weselu , Maćko miał nie całe 4 miesiące, niestety jak to z dziećmi zmylismy sie wcześnie, a z karmieniem no niestety musi byc kieca z dostepem do jadła:-D, bo jak inaczej , moze tez bedzie jakis pokoje tam w zaciszu będziesz karmić , ale odradzam zdejmowanie sukienki przy ażdym karmieniu, bo sie wykończysz:tak:, ja tez mialam problem z kreacja bo wszystko za małe po porodzie i jeszcze nie dało sie wyciągnąc piersi , w h&m kupilam naprawde tanio.
Minka fajnie , że mała zdrowa , :tak:
Iza zdrówka !!!też uziemiona nudy na pudy a tu tylko zapowiedzi :-D po jednej focie ....
Ivi no no czekam z niecierpliwościa na relacje z wizyty , trzymaj sie :)
Martaa nie ma rady na bezczelnośc nie ma lekarstwa!!!u mnie to samo ...

Ja mam stresa, bo 22.10 lecę z R do UK na 6 dni i pierwszy raz bez młodej :) Moja mama przyjeżdża na dyżur do dzieciaków...

Ehh nie no chyba nie bedzie tak zle, tesciowie jadą i tesciowa sama powiedziała "przeciez my tam bedziemy, wiec czym sie martwisz..." Jakby oni nie jechali to na 100% my tez nie ;-) Z tą sukienka to mam problem, w 2 cycka wyjac nie moge, w 1 zle sie czuje, a na zakupy nawet nie mam kiedy pojechac, bo P pozno wraca i nie mam z kim młodych zostawic...
Dominika Julka juz duza, wiec sie nie martw :-)
Iza masz jakies zdjecia Roksany?? Na Twojej stronie tylko zapowiedz a dalej cisza???

reklama
Dominika fajnie , że jedzies z, nie stresuj sie mała jest bezproblemowa :) bedzie dobrze:)

Martynka a nie możesz z nimi jechać , wiem , ze to trudne , bo ciągle się ztym zmagam , ale jak nie my to kto daje radę , albo Rafcie na dobrową a ty z Roksi.Mówie CI Musisz mieć cycki w pogotowiu:-D.

IZUnia ja wiem , że ty zawalona ....ale tez nie mogę się doczekac jak Martynka:tak:

Do góry