reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

hej laski:)
mam nadzieje, że rany wojenne zagojone:)
Damiano wstał przed 6 (ana chyba zgapił od Maciejki:p) zaniosłam kaszke i połozyłam sie do wyrka- zasnęłam! on tez jest 9:04 a on spi:p gdybym go nie przetrzymała pewno szedłby zaraz na drzemke..
zamówiłam prostownice, ta co ma caroline, dzieki jeszcze raz za rade:)
emka a jaka masz szczote obrotowa? zadowolona jestes? prosze o linka:) kiedys miałam loki, ale farbowanie, rozjaśnianie i wieczne prostowanie je gdzies wygnały:p teraz mam szope!!! więc taka szczotka może pomoże? i tak czesto prostownica nie bedzie musiała byc w ruchu? jak macie ochote, to możecie nas nawiedzić:) tylko nie wiem jeszcze o której.
laski dacie mi linka, do tego albumu na zamknietym? może juz mam dostep, a nie wiem? a tez jestem ciekawa jak Oliwka spi w wózku z Ikea:)
ja znowu na diecie 4ty dzień..zamieszkał z nami brat mojego Jacy, dzis sie wyprowadza, a szkoda bo wesoło było, ale odbiło sie na kg..tu piwko, tu dwa, tu chipsy, tam pizza..zaniedbałam ćwiczenia i siebie, a trzeba jakos wygladać!
my w nbiedziele mamy rocznice komunii moje siostry, może głupie pytanie, ale wystarczy bukiet kwiatków? rok temu mega sie spłukaliśmy 2 komunie, ja 2x chrzestna, plus nasz kościelny i chrzciny Damiana- wszystko w maju:p ciężko było;) ale ja nie kupowałam zabawek, tylko serduszka z białego złota z brylancikiem w aparcie. kupiłam coś co bedą mogły załoyć jak podosną.
laski żadnych pomysłów na panieński?? (Iza dzięki)
tez mam nadzieję, że żółw wydobrzeje..jest ze mna od 16 lat!!
miłego 13 w piatek:)

reklama
Magda, nie czytałam o panieńskim, ja jak organizowałam dla mojej przyjaciółki zrobiłam tak: zebrałyśmy sie wszystkie razem, ona niczego nieświadoma w domu z przyszłym mężem, my odpicowane w jakieś lateksy i z szalami boa każda pukamy do nich do drzwi (Przemo oczywiście wiedział i pilnował żeby Magda z domu nie czmychnęła w tym czasie), otwiera on, my z krzykiem, a on w gaciach i t-shircie mówi do niej zaspanym głosem: Ty, jakieś laski do Ciebie! Magda podchodzi do drzwi, dajemy jej strój w który ma się wbić (tak żeby sie dobrze z nami komponowała), zasłaniamy oczy i porywamy :) wsiadamy do samochodu (pożyczyłyśmy taki 7-osobowy od kumpla, a było nas i tak chyba z 10 czy 11), ona nie ma pojęcia gdzie jedziemy, oczywiście alkohol się leje, wysadziłyśmy ją na Monte Cassino i odjechałyśmy, dałyśmy jej kopertę z 'instrukcją'. Ona miała iść do jakiegoś tam pubu, podejść do kelnera, wypić szota ;) i zapytać co dalej ma robić, więc tak zrobiła, tam dostała karteczkę z kolejnym adresem, gdzie miała zrobić to samo, w kolejnym miejscu jeszcze jedną karteczkę i już mały prezencik żeby się nie wkurzała na nas ;) a w czwartym miejscu czekałyśmy MY :-D miałyśmy zamówiony stolik w Versalce, ładnie udekorowałyśmy to miejsce i oznajmiłyśmy że t oczywiście chodzi o panieński (jedna z nas zna właściciela knajpy wiec mogłyśmy sobie na to pozwolić), tam ubralyśmy ja oczywiście jeszcze w welon i tańcowałyśmy ostro do rana, a jak zaczęło się robić jasno, to każda dostała balona nadmuchanego helem (załatwiłyśmy też w punkcie), poszłyśmy wszystkie na molo machając ostro dupskami i boa naszymi (niestety już bez butów, bo nie dały rady wytrzymać z nami tańców wiec każda na bosaka) i puściłyśmy wszystkie balony do nieba, potem usiadłyuśmy na plaży i zjadłyśmy torta którego same przyrządziłyśmy, oczywiście w wiadomym kształcie, hihi, którego przywiózł nam jeden z facetów, potem już dojechali faceci i zabrali nas do domku :-D meeeeega udany wieczór!

witamy sie i my

ja mam problem z dziecmi, chorzy,, Kacper oskrzela a Maja gardlo

caroline dobrze ze sie nic nie stalo:tak:

magda ja uzywam brauna od 2 lat, godny polecenia naprawde, dostalam na urodziny od meza , kosztowala okolo 200 zl, zaraz znajde na allegro i wstawie:tak:
o mam , strasznie staniala
Prostownica BRAUN ES1 Regulacja Temperat. GWAR PL (1599622962) - Aukcje internetowe Allegro

dziuba ale macie pomysly:-D swietne panienskie:-D

robie kawka ktoras chetna???

Iza - "Podobno to żaden problem włożyć do zmywarki, potem gorzej z wyjmowaniem, kto ma to zrobić. Prawda to?" -- no niestety też prawda

Marta - zdjęcie Oliwki w wózku Ikei faktycznie powalające :) ona zasnęła i później jej podłożyliście podusię, czy jeszcze przed? :)

Magda - tak, usta Maćka wyglądają już o niebo lepiej :) A jeśli chodzi o prostownicę, nie ma sprawy :) mam nadzieję, że będziesz tak samo zadowolona jak ja :)
Czy ja dobrze rozumiem, że Twój Urwis ma jeszcze 2 drzemki w ciągu dnia?
A zdjęcie Oliwki jest na FB :)

dziuba - wow! Twoja przyjaciółka będzie ten wieczór pamiętać do końca życia! Mnie dziewczyny wzięły po prostu na imprezkę do knajpy, w której kiedyś bywałam co weekend + prezenty i tańce :) A sama nigdy nie organizowałam panieńskiego.

dziuba, dzieki, kurde co za pomysłowość:) petarda!! z tym wieczorem, my mamy chyba zbyt mało czasu na przygotowanie. poza tym Natalia nie jest z gdańska i by sie zgubiła jeszcze:p

caroline Damiano ma jedną drzemke:) zwykle koło 10 ale, że dzis wstał z nocnego snu w czasie drzemki to poszedł spać koło 14:30, to druga taka syt w jego zyciu odkąd ma jedną drzemke;) kurde chyba sie wysłowić nie umiem porzadnie;) mam nadzieję, że zrozumiałaś;)

laseczki jak cos to ja tez chętna na spotkanko:) emka może byc przyszły tydzień:)

oleńka ja chce kawke:)

Magda - tak, zrozumiałam Cię :) I tak sobie myślę, że każde dziecko jest naprawdę BARDZO indywidualne. Mój jakoś pomiędzy 10 a 11 miesiącem przestał chcieć spać przed południem, więc zaczęłam kłaść go tylko południu. Najpierw 14:00, 15:00, później musiałam coś pozmieniać, bo sam nie wiedział czego chce :) Teraz ma drzemkę między 12 a 13.
Super, że Twój wytrzymuje do wieczora z jedną drzemką przed południem! :)

magda to zapraszam.
a co do drzemki Majka jest stroszke starsza od twojego synka i spi tez raz dziennie ale kolo 14. ale juz sie buntuje , lezy w lozeczku i lezy i ostatnio zasypia po 2 godzinach. ale grzecznie siedzi nawet nie wola:tak: gdzie kacper do 2 latek spal 2 razy dziennie, a dzis juz spi raz o 12 pada ze zmeczenia.... obydwoje zasypiaja kolo 20

reklama
emka, dzieki za linka:)
ja was podziwiam..jakby mi dziecko do 22 szalało to chyba bym zwariowała..u nas w zależności jak wstanie, ale średnio po 4 godzinach aktywnych jest drzemka i tez trwa jak u ciebie emka do 3 godzin, czasem ciut dłużej. koło 19:30 kąpiel i ok 20 juz papa do łóżeczka, woda w butelce i kima:)
oleńka ja znam tez twoje okolice, ja w strone kotuszewa sie poruchałam(o fak dobrze, że spojrzałam co napisałam:p miało być oczywiście poruszałam..ale jak to mówia głodnemu:p..) czyli okolice czarnej dąbrówki:) gofry choć nie przepadam;) wygladają zajebiscie!! jak z jakiejś gazety foto;)

Do góry