reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

minka widze, że mamy podobne zdanie na temat butów, oprócz punktu o bacie, bo nie korzystałam:) to sie nie wypowiadam:)
melodie moim zdaniem nie warto jeszcze krepować stópki małemu skoro jeszcze nie chodzi, ja też zoopatrzyłabym sie w jakieś grube skarpety i tyle.
a te elefanteny naprawde dla mnie ekstra kosztują 99zeta skórka, zginaja sie tam gdzie powinny petarda:) ja za zimówki w bartku płaciłam 198..i nie jestem zadowolona, no ale cóż człowiek uczy się całe życie:)

martynka masz jeszcze gdzieś te fotki z sesji brzuszkowej? nie mam dostepu do zamknietego, a jestem ciekawa:)

no i witam nową mamę:) jest strach przed porodem? :)

reklama
My kupowaliśmy do tej pory Bartki i ja jestem zadowolona.Może też dlatego,że od samego początku tj odkąd Oliwka skończyła 9 miesięcy chodzimy do jednej i tej samej Pani i dobieramy odpowiednie buciki.Teraz na wiosnę ma jedne z Bartka i dwie pary takich tenisówek trampek kupiłam jej z Next-a i też są ok, zginają się tam gdzie trzeba usztywione też są...Może na lato jakieś sandałki kupimy innej firmy,ale nawet jeszcze za takimi się nie rozglądałam.No i muszę jeszcze kupić jej takie sandałki do wody...

Ja oczywiście od południa mam humor do d... Ostatnio nic tylko narzekam :( Chyba sobie dzisiaj znowu winko na wieczór wypije,bo chociaż lepiej mi się śpi...

Miłej nocki

Witam nową forumowiczkę:)
Ja z butkami dla Tymka też miałam na początku problem,bo miał grubszą stopkę z wysokim podbiciem i kupowałam buciki na rzepy . Elefanten ma tą zaletę,że ma różne tęgości tego samego modelu więc można dobrać.
Polecam , sprawdzone- lekkie i elastyczne, skóra naturalna w środku i na zew.
Mieliśmy też klasyczne timberlandy - również polecam, adidaski i pumy- wybieram pumy szczególne drift cat . Mamy też geox na lato - oddychają , ecco też ma serię oddychających. Generalnie ok. Miałam też w zeszłym roku sandałki gufo i były świetne a niewiele kosztowały ( elastyczna podeszwa, sztywna kostka i lekkie).

Hej z rana... Dzisiaj zaspaliśmy, bo Pati miała ciężką noc i spać nie mogła. A ja dziś teorię zdaję, proszę o 15:00 trzymać mocno kciuki :)

Młoda jeszcze śpi to uciekam troszku domek ogarnąć i siebie.

Miłego dnia !

Ania ja mam taki w przepisach od tego wypiekacza,ale w przepisie jest ser który można pominąć.Chociaż mi się jakiś skomplikowany wydaje :-)

Wybierz wagę chleba i zapoznaj się z tabelą.
Do formy dodaj wszystkie składniki we wskazanej kolejności.
Umieść formę w urządzeniu. Wybierz program 13, wagę chleba oraz kolor
skórki, jaki chcesz uzyskać.
Włącz przycisk « włącz-wyłącz ».
Pod koniec cyklu pieczenia wyłącz urządzenie, wyjmij formę, a następnie
wyjmj chleb z formy.

Woda 425ml
Jaja 3
Olej roślinny 3Ł
Cukier kryształ 2Ł
Sól 1ł
Mąka ryowa z ryu białego 280g
Mąka ryowa z ryu brązowego 140g
Odtłuszczone mleko w proszku 3 ½ Ł
Guma ksantanowa 3 ½ ł
Posiekana osuszona cebula 1Ł
Mak 1ł
Ziarna selera 1 ½ ł
Suszony koperek 1 ½ ł
Starty ser cheddar 170g
Drode suszone Babuni 1Ł

My już obiadek mamy prawie gotowy.Zakupy zrobione.Teraz czekam na telefon żeby odebrać auto bo wymieniają olej i wszystkie filtry :-) Oliwkę chyba podrzucę sąsiadce na chwilkę...
Rano myślałam,że nie wstanę taką miałam ciężką głowę ;-)

Idę do mojej kucharki,bo od rana siedzie i gotuje do zupy chciała sałatę wrzucać :)

EDIT ZNALAZŁAM BEZ SERA
Do formy wypiekacza włó składniki w następującej kolejności:
mleko, oliwa/olej, jaja sól i cukier.
Dodaj mąkę i drode.
Formę umieść w wypiekaczu. Wybierz program 13, wagę chleba i
preferowany poziom zarumienienia skórki. Naciśnij
włącznik/wyłącznik.
Po zakończeniu pieczenia wyłącz wypiekacz, wyjmij formę, a z
niej wyjmij upieczony chleb.

Woda (30°C) > 490ml
Guma guar > 5g
Sól > 1½ł
Mąka gryczana > 220g
Mąka ryowa > 150g
Drode Babuni suszone > 2ł

Marcia to przesilenie wiosenne wszystkiemu winne, wczoraj rozmawiałam z babeczkami z zajęć i one wszystkie też jak zombi chodzą , później jedna z nich - lekarka- powiedziała,że takie są objawy przesilenia i najlepiej w tym czasie wziąć urlop, odpoczywać i grzać się np. na saunie ( jeżeli nie ma przeciwskazań ) oraz zażywać jakiś witaminowy suplement diety....i tyle...:(

reklama
Do góry