reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

NAJLEPSZE żYCZENIA DLA MATEUSZKA Z OKAZJI UKOńCZENIA 7 MIESIęCY.

keterek pisze:
Dawidowa znam dobrego dentyste, ktora wyrywa w ostatecznosci a zawsze walczy o zeba. Naprawde dobra, moge podeslac namiary na priv jesli chcesz.

Keterek, a ten dentysta, to gdzieś niedaleko nas? I drogo bierze? Jak byś mogła to podeślij mi namiary na priv.

Madzia_s, też mi się wydaje, że legitymacja ubezpieczeniowa nie jest wymagana w żadnym szpitalu. Teraz już się ich raczej nie używa. Jak chcesz być pewna na 100%, że cię nie odeślą, to możesz wziąć z druku RMUA ten dolny paseczek, on jest po to, żeby udowodnić, że jesteś ubezpieczona i nie widać twoich zarobków. No chyba, że wasza księgowa nie stawia dwóch pieczątek na każdym RMUA, tylko jedną gdzieś pośrodku. Ale wydaje mi się, że wystarczy książeczka RUM jako potwierdzenie ubezpieczenia. Poza tym teraz na stronie NFZ mozna chyba po PESEL-u sprawdzić, czy jesteś ubezpieczona.

reklama
Widzę, że temat dentysty na tapecie... Dołączam się do rozżalonego grona posiadaczy ubytków na półce :p

A Tośka, nie upadła, tylko wgryzła się za mocno w krzesełko do karmienia. I na szczęście nie widziałam tego - nie było mnie akurat w domu.. Na szczęście, bo niechybnie padłabym na twarz z wrażenia ::) Nie wiem, jak ona to zrobiła, ale straszny z niej szałaput, no i nie zawsze udaje jej się kontrolować wszystkie ruchy wykonywane na raz - zwłaszcza, że coraz więcej potrafi ich wykonywać :laugh:

Madzia S- ja rodziłam na Zaspie,tak jak pisały dziewczyny: książeczka RUMOWSKA, dowód osobisty,grupa krwi( ja miałam grupę w starym dowodzie osobistym więc wzięłam dwa ze sobą ),książeczka ciążowa,ostatnie wyniki badań(usg,morfologia,wr) woda do picia, komórka.Na porodówce cały czas mi komórka dzwoniła i położna powiedziała mi abym śmiało rozmawiała.

Mateuszku wszystkiego najlepszego!

EWKA-cieszę się ,że teścik jest ujemny.HUURAAa-problem z głowy.

Keterek- idz na USG ale nie martw się, jak karmiłaś piersią to z pewnością nic złego nie będzie.

Dawidowa- może jak znajdziesz wiekszą ilość nowych pacjentów to dostaniesz mega rabat.To ja się wtedy piszę .

Czesc dziewczyny.Zagladalam do was juz kiedys ale wtedy jeszcze bylam starajaca sie a tu wiekszosc mam widze i jakos sie nie odzywalam ::) :) Teraz juz czekam na moje malenstwo ;D
Powiedzcie mi jak to jest : jesli moj lekarz prowadzacy jest z Klinicznej to powinnam tam rodzic?Czy to moze nie ma znaczenia?Wolalabym chyba jednak inny szpital wybrac, chociaz do porodu jeszcze duuuzo czasu to sie zastanawiam ;)

AneczkaK wielkie gratulacje !!!! :D  Myślę,że nie ma to znaczenia w jakim szpitalu będziesz rodzić,przecież to Twój wolny wybór!!!Moja lekarka chyba też była z Klinicznej,ale nawet nie wiem na 100%.Odzywaj się do nas jak najczęściej bo my teraz wielki sentyment do brzuszków mamy...

Wszystkiego Najlepszego Mateuszku i już nam nie choruj!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewka,a Ty przestań się juz zamartwiać!!!@ na pewno sie spóźnia,bo się jeszcze nie uregulowała po porodzie.Przecież karmisz piersią,wyobraź sobie ile hormony mają pracy w Twoim organiźmie!!!Więc nie dziw się,że z czymś się spóźniają  :p

Didek coraz lepiej się ma i bardzo mnie to cieszy.Za to mnie coś wzięło,boli gardełko i katarek lekki.Mam nadzieję,ze przejdzie bokiem!Niestety u dentystki dziś nie byłam bo jej się sprzęt posuł.Mam nadzieję,ze jutro już pójdę,bo jeść normalnie nie mogę.O ile mnie choroba nie weźmie ,brrrrr.

Mnie nikt nie prosił o legitymację ubezpieczeniową na Zaspie,choć wzięlam na wszelki wypadek.Madzia nie masz się czym martwić!

ANECZKAK-ode mnie też przyjmij serdeczne gratulacje.Odżywiaj się zdrowo i dbaj o siebie.A jeżeli chodzi o szpital to wybierz ten, do którego madz zaufanie, a nie skąd jest Twój lekarz.Szanse natrafienia na niego wtedy kiedy Ty będziesz rodzić są małe.A i tak położna odwala "całą robotę".

Dziekujemy wszytskim za zyczenia :)

Bylam dzis w szkole i sie wnerwilam, bo ksiegowa stwierdzila, ze jesli maz ma dzialalnosc gospodarcza, to nie przysluguje mi prawo do zasilku opiekunczego z tytulu opieki nad chorym Mateuszem ??? Czyli mam usprawiedliwiona nieobecnosc w pracy, ale nieplatna (normalnie placa 80%). Pytam dlaczego? A to podobniez z tego powodu, ze maz prowadzacy dzialalnosc moze tak sobie szafowac czasem, co by sie chorym dzieckiem zajac. Slyszalyscie wieksza bzdure??? Zaproponowala, zebym wziela zwolnienie na siebie, tylko ktory lekarz wystawi mi zwolnienie wstecz??? Az mnie zoladek normalnie rozbolal! Jesli maz bylby piekarzem, to mialby piec chleb po poludni i sprzedawac go wieczorem jak wroce z pracy??? Istny paradoks!!! Za co nam kurna lwia czesc pensji zapieprzaja??? Bardziej oplacaloby mi sie wziac opiekunke na ten tydzien niz isc na bezplatne zwolnienie. Wychodzi na to, ze my jako rodzice nie mamy prawa do opieki nad dzieckiem... No, ale poszperalam w necie, weszlam na strone ZUSu i co sie dowiedzialam: "... zasilek opiekunczy przysluguje pod warunkiem, ze nie ma innych czlonkow rodziny mogagcych zapewnic opieke. W przypadku sprawowania opieki nad chotym dzieckiem w wieku do lat 2, zasilek opiekunczy przysluguje nawet wowoczas, gdy sa inni czlonkowie rodziny mogacy zapewnic opieke..."
Czyli jest ok, tyle tylko co zrobie jak mi dziecko zachoruje powyzej lat 2??? Kto sie nim bedzie opiekowal? I co to znaczy inni czlonkowie rodziny? Mama, tata, czy rodzina to ja i maz?

Wystawilam oceny, w tym 3 niedostateczne... :p A niech sie ucza!

Mati zasnal sam po kapieli i spi (odpukac) do tej pory. Wczoraj tez przespal cala noc, wiec mam nadzieje, ze wrocily stare, dobre czasy...

reklama
A macie jakies pomysly na Dzien Babci i Dziadka? Cos niewielkiego, takiego od maluszka? Hm... bombonierka, kartka z zyczeniami, kwiatek...???

Do góry