reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Magdabial pisze:
keterek, sporo moich karmiących koleżanek ma takie "cosie" w piersiach, więc możliwe że to coś od karmienia... ale żadna jeszcze nie poszła do lekarza, więc nie powiem co to jest
moja rada: idź do lekarza, sprawdź, z takimi rzeczami nie ma żartów
dobrze Madzia pisze, najlepiej do lekarza, albo sobie USG zrobić dla pewności. Po ciąży i karmieniu mogły się porobić jakieś zwłóknienia wyczuwalne pod palcami. Nie ma co dywagować tylko jak najszybciej do lekarza trzeba pobiec.

Aniu to nie wiem jak Ci inaczej pomóc :( może w Waszym przypadku to po prostu musi samo minąć? Może to przez leki, które brałaś?

reklama
e_mama pisze:
Basiu[/b] moja tesciowa po obejrzeniu fotek ze spotkania powiedziała, że zna Cię z widzenia ::) :p

Edyta, bardzo mozliwe, bo ja często się szwendam po osiedlu, a kobiety z wózkami, to jakoś tak bardziej rzucają sie w oczy.

najlepiej na usg, tylko, że to badanie robi się w określonym czasie w cyklu, już nie pamiętam zaraz po okresie chyba ?

no ale mleko miałaś po porodzie...

tak jak pisz e mama,
e_mama pisze:
Po ciąży i karmieniu mogły się porobić jakieś zwłóknienia wyczuwalne pod palcami. Nie ma co dywagować tylko jak najszybciej do lekarza trzeba pobiec.
mogło coś tam się porobić

idź do lekarza....

Hmm tak szczerze mówiąc to nie wiem czemu przepisał Dawodowi Fenistil...Przepisał i już!

Keterek ja też mam taką dentystkę ;) Rwanie to ostateczność.Jutro do niej idę. + jest to,że ma gabinet na osiedłu,dosłownie 2 min. od domku.I nie bierze drogo- 50 pln. za dobrej jakości wypełnienie.Jedyne co wkurzjące,to czasem ciężko się z nią skontaktować...Dziś np. cały dzień dzwoniłam a dopiero o 22 ją złapałam.No to dziewczyny biegiem do dentysty!!!U mnie po ciązy 7 ubytków wynalazła...Zęby mam słabiutkie jak nic,pewnie dlatego,że w dzieciństwie faszerowali mnie penicyliną :mad: Jak to moja mama mówi: "Żeby nie te zęby to by była d.pa z gęby " ;D Dobranoc!

Jeszcze jedno malutkie pytanie do kobiałek, które rodziły w szpitalu na Zaspie, najlepiej niedawno. Czy jako dokument potwierdzający, że jest się ubezpieczoną wystarczy tam książeczka RUM? Ja nie jestem w posiadaniu legitymacji ubezpieczeniowej, zresztą u mnie w pracy nikt jej nie ma, a od księgowej dostajemy po prostu co miesiąc druczki ZUS RMUA. Nieszczegolnie chciałabym je pokazywąć w szpitalu, bo jest tam wpisane wynagrodzenie, a w sumie co to kogo obchodzi, ile zarabiam.

Ksiazeczka ubezpieczeniowa chyba nie jest wymagana w zadnym szpitalu. Na bank musisz wziac rumowska + ostanie badanie USG, WR, grupe krwi, karte przebiegu ciazy.

Ech, cos mi sie pomieszalo i nie pamietam kiedy ostatnia miesiaczke mialam... Moze to tak przed @??? Wlasciwie jestem z grupy niskiego ryzyka, ale nigdy nie wiadomo. A poza tym to w moim wieku ;) wypadaloby zrobic usg piersi albo mamografie, nie? Tak dla swietego spokoju, profilaktycznie... Tak jak rzeklam, zrobie! Tylko nie wiem kiedy i gdzie? Chyba najpierw do gina trza pobiec, nie?

reklama
Hej !
Zrobiłam dzis rano drugi test ciązowy. Ostatni zrobiłam w poniedziałek w południe i był negatywny. Więc odczekałam 2 dni i zrobiłam test rannym moczem. I też negatywny. To gdzie jest moja @??? Może rzeczywiście za dużo się stresuję???

Keterek musisz zrobić USG piersi, bo na mamografie za młoda jeszcze jesteś ;D. Ja czesto przed ciąż miałam takie wyczuwalne guzki, ale okazało się, że to gruczoły powiększone, tym bardziej, przed spodziewaną @.

Co do dentysty, to ja już byłam po porodzie. I na juto znów mam wizytę. Cały czas mi plomby wypadają, chyba mam za mało wapnia przez karmienie. Mi znalazł 5 ubytków, takich o których nawet nie wiem, ale najbardziej wkurzają mnie te wypadające plomby- dobrze, że  całe zęby nie lecą ;D

Damayanti powiem szczerze, że nawet troszkę Ci zazdroszczę, że odstawienie od piersi poszło Wam tak bezboleśnie i że mała sama zrezygnowała. Ponoć u dziewczynek to tak łatwo przychodzi, gorzej u chłopców, którzy są pieszczochami i sami nie zrezygnują z piersi. A Kingusię i tak długo karmiłaś i na pewno to będzie dla Was obojga pożytek. Ja też czasami już chciałaby odstawić małego, ale coś kiepsko to widzę ;D

Agula ta Twoja maleńka to naprawdę niezły rozrobiak. Dobrze, że nic poważniejszego się nie stało.

Ja dzisiaj na pewno jadę do kina, więc jak co to może którąś z Was spotkam.
Madzia jak co to napisz mi sms-ka to wezmę Ciebie i Mikołajka po drodze.

U nas noc w miare spokojna. Ale ostatnio moja podświadomość pracuje na bardzo wysokich obrotach. Co ja mam za sny ;) dzisiaj jak szłam test ciążowy rano robić to robiłam to z jakimś spokojem, bo w nocy mi ktoś powiedział, że będzie negatywny ;D wiem, że to śmiesznie brzmi. Ale sama nie wiem co się dzieje. Mężuilek wczoraj zakupił książke "Potęga podświadomości" MUrphy'ego więc muszękoniecznie lprzeczytać.

Oczywiście jak najwięcej zdrówka dla Dawidka, Majusi i wszystkich maluszków, których katar nie chce opuścić
Do usłyszonka

Do góry