Dobrze, że Oliwce się poprawiło
Ja z innej beczki:
Może ktoś ma ochotę. 27-28 listopada w Alternatywnym Centrum Kultury Zebra w Tczewie pod szyldem Stop Przemocy Wobec Kobiet odbędzie się wydarzenie związane z tematyką kobiecą.
Alternatywne Centrum Kultury "Zebra" w Tczewie - Aktualności
Wystawa "Dziewczyny też rysują komiksy" zawiera m. in. moją pracę (ale nie wiem, czy warto ją oglądać). Natomiast są też bezpłatne porady prawne, może komuś się to przyda?
[FONT=Times New Roman, serif]
Piątek 26.11 [/FONT]
18.00 prelekcja: Katarzyna Streńczak (WIK PCPR Tczew), Psychologiczne aspekty przemocy
19.00 - otwarcie wystawy "Dziewczyny też rysują komiksy!" Stowarzyszenie „Arteria” poprzedzone wystąpieniem Katarzyny Gumowskiej – koordynatorki projektu oraz wystawa komiksów Agnieszki Szczepaniak "Gruba kreską"
20.00 prelekcja: Anna Miler (Stowarzyszenie „Arteria”) - Sytuacja kobiet w świecie sztuki
21.00 – 23.00 Afterparty poprowadzi DJ Suaf
Sobota 27.11[/FONT]
11.00 – 15.00 bezpłatne porady prawne z zakresu prawa rodzinnego
12.00 – 16.00 Moduły dyskusyjne
Moduł I - Prof. UG, dr hab. Ewa Graczyk (Uniwersytet Gdański) – Po co potrzebny jest nam feminizm?
Moduł II - Katarzyna Dułak (Poradnia Zdrowia Psychoseksualnego „BezTabu”) - Przemoc seksualna wobec kobiet
Moduł III -Dyskusja na temat praw kobiet w Polsce i na świece na podstawie projekcji filmów dokumentalnych z kampanii Amnesty International „Stop przemocy wobec kobiet”
W trakcie imprezy - wystawa plakatów z całego świata dotyczących praw kobiet!
GDZIE: Alternatywne Centrum Kultury „Zebra”[/FONT][FONT=Times New Roman, serif]
, [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]
ul. Kościelna 6/7[/FONT][FONT=Times New Roman, serif]
, [/FONT][FONT=Times New Roman, serif]
Tczew[/FONT]
KONTAKT: [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif]aitczew@gmail.com[/FONT]
Tel. 058 530 24 81[/FONT]