reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

hej

Martynka wspołczuje przypadlosci zebowej , ja nie znam zadnych chir.szczękowyhc...wyrywałam u mojej zwyklej dentystki i rewelacja, chyba 100 bierze , ale jak ty masz skierowanko , to rzeczywiscie do takiej co sie w tym specjalizuje.

Kasia takich sąsiadów chciałabym miec , serio :)
no ja wlasnie mam impreze u góry a w bloku jak bloku wszystko u mnie słychac jakby blo za ścianąąąąąąą, ja pierdziele , chyba zaraz stukne miotłą do góry!!!!i pewnie tak do 4 rano bedzie bo nie raz takie akcje , kładą sie o tej potem o 10 wstają ....
Beata to widze , że miałaś wesoło ja tez jednego lata chodziłam bez przodu ...a w ciazy ułamała mi sie jedynka i tak tydzien chodziłam .....:))))

reklama
Ana ja to jestem społeczna- biorę telefon i dzwonię ale po 22ej jak się nie uspokajają,bo wcześniej to nie przyjadą na interwencję ( chyba,że przyjdą wcześniej i uprzedzą,że mają imprezę to zagryzam zęby). Raz mój ślubny poszedł do budynku obok,bo na balkonie balowali i mordę darli a wieczorem to się niesie...i się uspokoili a grzecznie poprosił o ciszę,bo już po 22ej i obowiązują przepisy o nie zakłócaniu ciszy nocnej.

a z zębami to jak taka ekstrakcja to zwykli stomatolodzy się nie podejmują- stąd skierowanie, mus to mus, może nie będzie tak źle Martynko.

mozliwe Beatko , bo ta moja to chyba z lekka niezwykła , bo takie rzeczy mi robiła ...więc to wyrwanie dla niej pestka.

ja nawet nie znam tych ludzi co mieszkaja w mojej klatce, z widzenia kilku ale nie kojarze kto na jakim piętrze....najlepsze jest to , że tu wszyscy znają mojego teścia i mu sie kłaniają w pół.... a mi kuźwa każą parkowac równo z linią i sie czepiaja o to , że krzywo !!!! ...wogole dziwini ludzie ...śmieci przez okno wyrzucaja , polska kulturka ...

Martynka - no oni właśnie są też chirurgami. U nas jakieś zagłębie. Kogo z Gdańska nie spytasz to chodzi w promieniu 100 m do jakiegoś dentysty, chyba jest z 8 gabinetów. Koło mnie w blokach są 3, jeden u mnie w bloku NFZ-towy nawet też i we wszystkich jest chirurgia. Fakt, że one są wieloosobowe, nie jest to jednak jeden dentysta w pokoiku ;-)
Co do cen, to ja płaciłam za kanałówkę szóstki 300 zł. Moja koleżanka gdzie indziej w Gdańsku prywatnie 800.
Moja mama płaciła w NFZ 300 zł (gdzie generalnie część niby jest za darmo). Więc uważam, że nie są drodzy. ;-)
W AMG mojej cioci usuwali ropień z dziąsła i było ok, bez powikłań. Koleżance tamże usuwali ósemki i miała powikłań wiele, ale też było to 15 lat temu, wierzę, że technika bardzo poszła do przodu. Mi się wydaje, że warto odwiedzić kilka gabinetów na tzw. darmowy przegląd pójść i popytać o doświadczenie itd...

Ana, wow! U nas kiedyś jakiś człowiek na imprezie coś wyrzucił z okna, jakieś śmieci, chyba zresztą nie on, tylko gość jakiś jego. Taka afera się rozpętała, że przepraszał na forum osiedla za to. Odpał w stronę drugą ;-) Ja byłam na spotkaniu spółdzielni, teraz już znam wszystkich ;P ;)

no to jest myśl, chyba sie tez kiedys wybiore ...jak mały da mi życ. he he ...bo naprawde to nie mam pojęcia kto mieszka , a ostatnio to mi ktośc czarka zaczepil , jakis Bogdan co nby go zna bo razem mieszkaja w bloku:) pytam sie kto to a mały , że sąsiad i go poznal z babcia na klatce no a ja ani dzieńdoberek ani ....
swoje drogą to co to za lokator mi wyrzuca śmieci do ogródka , nawet nóż jest ....jakis debil i brudas normalnie !!!!

Ostatnia edycja:
Martyna Olka miała usuwaną ósemkę jakoś pod koniec września.Jeżeli masz skierowanie to albo w tej przychodni koło pogotowia albo na wrocławskiej.Ja osobiście polecam Wrocławską,bo...Moja siostra po usunięciu zęba przeżywała horror Lekarka jej powiedziała,że są pacjenci którzy przechodzą usuniecie bez problemu ale są tacy co cierpią.Generalnie lekarka była nieprzyjemna i niedelikatna.Oli rozcięła dziąsło usunęła tą 8 bardzo ją bolało mimo,że miała znieczulenie wyczyściła kazała waciki później w zmienić i jak się bedzie coś dziać to do dentysty.W sobote już była spuchnięta,ale non stop na lekach przeciwbólowych jeść nie mogła piła też sporadycznie.W niedziele to już była masakra wyglądała jakby ją ktoś pobił Spać nie mogła jeść też nie pić tez ledwo Zadzwoniła do mnie,bo już nie wiedziała co robić bo była na pogotowiu lekarz dał antybiotyk i kazał w razie co w poniedziałek do stomatologa.Kazałam jej pojechać do Wejherowa na te pogotowiebo była niedziela tam wyczyścili jej tą rane znowu dali jakiś lek ale już w dziąsło jej coś wstrzyknęli Kazali zmieniać opatrunki.Było o niebo lepiej,ale nadal bolało antybiotyk taki doustny brała,ale znowu zaczęła jej się ropa zbierać poszła do swojej dentystki ta znowu wyczyściła rane i kazała nic tam nie przykładać,bo tylko bakterie się mnożą.Później poszła tylko jeszcze raz żeby rane wyczyscić i było po wszystkim,ale ile się leków na brała i nacierpiała to jej.
Idź zarejestruj się na tej wrocławskiej albo skonsultuj się jeszcze z jakimś stomatologiem,bo różnie po usunięciu tego zęba może być.Moja siostra ma dentystkę w przychodni na wejherowskiej bardzo sympatyczna miła Pani za zrobienie zęba borowanie itp chyba 60zł płaci

Ana nas sąsiad wyrzuca notorycznie puszki przez balkon,bo lubi sobie wypić.Na szczęście u nas imprez nie ma jedyna akcja jaką mieliśmy to sąsiad który uzbierał śmieci w mieszkaniu aż po sufit :)))) Za to jak mieszkałam z rodzicami to notorycznie wzywałam policje,bo imprezowali studenci pod nami żeby jeszcze się tak nie darli to było by ok,ale krzyki były na porządku dziennym więc dzwoniłam policja przyjeżdżała spisywali i cisza :)

Ostatnia edycja:
dobry wieczór :))
maluchy w łózkach Maks śpi Zuza coś sie jeszcze kręci
zmywarka się pierze a ja na bułeczki drozdzowe szykuje wsio znajoma poleciła nowy przepis z budyniem i sa rewelacyjne i rodzice się zapowiedzieli po wyborach i mszy wiec trza zrobić :))
co do dentysty to ja i moje kochane zęby mozemy polecić Wejherowo chyba to Pucka jest jak się nei mylę to pogotowie całodobowe ale to było 3 lata temu zrypali mi trucie a byłam w końcówce ciązy z Maksem i przy zatruwaniu zemdlałam i denstystka nei chciała juz mi go ruszac a strasznie bolał wiec pojechałam na pogotowie zatruła porządnie i po 10 min zero bólu potem mi zapląbowała już w przychodni na NFZ wiec za fryy
zas w Krakowie mi wyrywali 6 czy 7 i zas zemdlałam wiec ja do dentysty teraz się bardzoo boję chodzić ale tez mi sie paprało chwilkę i był tak zwany suchy ząb ale dał lekarstwo i było już oki

co do sąsiadów teraz chyba bedzie spokój bo to jest szeregowiec parterowy ale starsi ludzie mieszkają wrrr i tak lekko sztywno jest ale sa mili wiec nie narzekam :pP
ale mieszkając w bloku w kilku miejscach tez trafiło nam sie sporo genialnych sąsiadów
w Krakowie nad nami były same kawalerki i tam sami studenci kilka interwencji było raz była taka poważna impreza i mąz mówi ze tam około 20 osób sie ewakuowało z tej kawalerki

o rany jakie przygody z tymi zebolami , ja nie przecze tez miałam pare akcji i trauma została , ale zęby trzba leczyc ....
Martyna nie do pomyslenia !!!szok!!!

Agatulka to Zuzk buszuje jeszcze he he :) ja mam cisze..Macius tylko jakos tak oddycha jakby mial sie obudzic ...
co do imprezek to rozumiem , sama mieszkałam sama w czasach studenckich szlałam , ale jak sie mieszka pod kims nad kims szacuneczek ...a nie hamstwo!!!

Kasiu a jak ty sie czujesz??????????

Źle napisałam, nie mam skierowania na NFZ, tylko musze prywatnie isc do chirurga, chyba ze podejde do przychodni tutaj po skierowanie. A ta moja dentystka to prywatna, ale super robi. Kasia ja za kanalowe tylnich zebow placilam 150zł (3 kanaly) plus wczesniej podajze 50zł za czyszczenie i przygotowanie kanalow, wiec w sumie 200zł. Za kanalowe trojki podajze 90 zł placilam. Teraz za usuniecie tej szostki tez 90zł. No teraz niech sie to najpierw goi, a potem bede szukac...

A ja mam zly humor, z moim poklocona, wiec zaraz mykam spac, bo nie mam sily normalnie...

reklama
Martynka, to rzeczywiście super ceny masz :tak:
Jak tam dziś? Już pogodzeni?

Ana, Ibuprom i ACCMax trzyma mnie w formie ;-) Serio to dalej 39C i kaszel gruźliczy. To samo co Piotrek miał. Pewnie jeszcze dwa dni i przejdzie. Daję radę :happy2: Dzięki za troskę. :-)

Co do imprez to ja nie powiem, zdarzyło mi się tu dwa razy zrobić karaoke party do 4 rano... ale nie przyszła policja :-p;-):-)

Do góry