Cześć Dziewczyny,
przepraszam, że Was opuściłam, ale jakoś weny i czasu nie miałam...
Maciek niestety dalej nie śpi, a ja oczywiście z nim :/ Poszłam już nawet z nim do lekarza, bo myślałam, że może coś mu jest, ale babka powiedziała, że to niestety od zębów :/ Przepisala czopki viburcol, syrop Sonna na uspokojenie + hascosept na gardło, bo wdała się jakaś infekacja, najprawdopodobniej też od zębów. Dała też skierowanie na badanie moczu + posiew. Wyniki badań wyszły ok. Niestety syrop i czopki nie działały. Zaczęłam na własną rękę podawać paracetamol w czopkach - troszkę pomaga. Pediatra zaproponowała nurofen w czopkach + Neospazminę, a jeśli nie pomoże to dała receptę na Hydrokortyzynę. Zobaczymy.
I jeszcze do tego wysypało mu buzię, a pod oczami ma czerwone i suche. Poszłam do dermatologa i okazało się, że to najprawdopodobniej alergia na sierść psa - byliśmy w odwiedzinach u znajomych :/ Ale podaję wapno + Zyrtec + maści i już jest lepiej.
miniu77 - gratuluję Synka! I dużo zdrówka życzę!
agatulka25 - witam!
Ana - zasada jest taka: jeśli kończy Ci się obowiązkowy macierzyński to najpierw składasz wniosek o: przedłużenie macierzyńskiego o 2 tygodnie, później o urlop wypoczynkowy (zaległy i bieżący), urlop z tytułu opieki nad dzieckiem (przysługują 2 dni), a dopiero później wniosek o wychowawczy. No ale rzeczywiście kicha z tą Twoją umową
Szkoda, że już Ci się kończy... Chociaż w sumie decyzja zawsze należy do szefa...
Strasznie mi się przykro zrobiło jak przeczytałam o Twoim Maciusiu
No i Ciebie czeka też tyle wyrzeczeń. Aż mi się głupio zrobiło, bo ja kiedyś tak narzekałam, że nie mogę nic jeść, ale to trwało tylko 2 miesiące, a Ty bidulka... Ale na pewno dasz radę bo twarda z Ciebie Babka!
Ale jak to refluks? Mojemu Maćkowi też się bardzo ulewało i to przez długi czas (chyba do 7 miesiąca), ale później wszystko przeszło...
Czy ja dobrze zrozumiałam, że Ty zrobiłaś Maćkowi test uczuleniowy? Pytam, bo mój dermatolog powiedział, że trzeba poczekać aż Młody będzie miał 5 lat...
A jeśli chodzi o Twoje pytanie: no mam nadzieję, że nasze Maciuszki spotkają się jak najszybciej i podadzą grabę
Aaaaaa, jeśli chodzisz do przychodni na Porębskiego to polecam pediatrę dr Annę Sass - super babka, my do niej chodzimy.
Martyna - a Ty się oszczędzaj Kobitko i nie sprzątaj za dużo! Fajnie, że z hormonami już ok. No i super, że już czujesz Maleństwo.
Marta - i jak sprawa z autem? Wy to macie "szczęście"...
DUŻO zdrówka dla Małej!
A Rodzeństwo dla Oliwki? SUPER!
Kasia, Beata, Iza, Ana - a jak tam Wasze i Dzieciaczków zdrówko?
Jola - pozdrowionka dla Ciebie i Dzieciaków!
Kasia - ja poproszę na priv namiar na gościa który robi za pół ceny zabudowę z prefabrykatów Komandora
Jeśli którąś z Was pominęłam to przepraszam, ale to przez późną porę... a chciałam w końcu nadrobić zaległości...
Buziole dla Was