reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Ana jaka niespodzianka:) super,że przyleciał! teraz taka pogoda,że większość podziębiona, trzeba przeżyć... Zdrówka dla Maciejka! :* od cioci !

Miniu gratulacje i niech się zdrowo chowa!!

reklama
hej
dziewczyny jak to jest z urlopem wychowawczym, ja mam umowe do 31 grudnia niedlugo kończy sie macierzyński to mam wykorzystac swój u.wypoczynkowy czy napisac wniosek i wychowawczy, moga odmówic czy to bez sensu jak umowa mi wygasa z końcem roku?

Hello. Kto wpadnie do mnie posprzątac, bo sie zbieram od 2 godzin i nie mam weny i siły?? A syf jak nie wiem :-D
Musze pozmywac, wstawic ze 2 prania, odkurzyc, umyc podłogi i poscierac kurze, no i zmienic posciel, szafy tez błagają o poukładanie ciuchów, a jutro i w niedziele szkoła... Ehhh

Hallo laski gdzie Wy??????????????

No i troche dzisiaj porobiłam, a teraz cos mnie brzuch boli, chyba no-spe zapodam, Z reszta wg mojego gina miałam brac 3 razy dziennie, ale ostatnio jakos mniej boli, wiec biore tylko doraznie w razie czego. A moj M przed chwilą zawiozł Rafała do tesciow, bo on rano na 7 do pracy (odrabiają 12tego), a ja na 8 do szkoły... Ehhh... No i troche zła jestem, bo myslałam że kurier przyjedzie, bo juz o 8rano paczka była w Gdansku i pisze "w doręczeniu", a tu ani kuriera ani nawet telefonu :-( Buuu a sie nastawiłam, że dzisiaj bedzie :-)

Ehh ide sobie jakas herbatke zrobic i pozbierac Rafała zabawki, bo pewnie dopiero w niedziele wroci do domku.

Martyna to ty masz raj .....cisza spokój .....he he u mnie teraz kocioł na maksa trzecie dziecko mi przybylo i cieżko mi to okiełzna bo normalnie chłop sie na maksa doklada do bałaganu i syf nie z tej ziemi , padam na mordke , jeszcze mam pobódki o 4-5 rano ze strony Macka , zapchany nosek i taki przez te przeziębienie niespokojny , przed snem zrobilam mu inhalacje , moze cos mu ulzyłam ....

a tak na marginesie to sie nie forsuj kobieto bo zejde tam do ciebie z pasem :)ja taka glupia bylam , że 18 czerwca sie pakowalam do pudel i sprzatalm a 19 co ??????
nie wiem czy wam pisalam o jego zielonych kupkach i bolach brzucha , po zrobieniu wszystkich mozliwych badań wykluczono infekcje i inne zostala alergia pokarmowa , tyle ,żeby to stwierdziic ja pojechalam na testy , o matko nie maial pojecia , że jestem na tyle rzeczy uczulona , oczywięcie przekazałam małemu to juz w plodzie , stwierdzial , że to alergia krzyzowa i opracował menu , jeśli chce karmic piersią , praktycznie nie moge jeśc kurczaka ani nic od kury, wolowiny wieprzowiny cieleciny , nabialu , nic od krowyGRRRRR:(, orzechów , czekolady , owocow cytrusowych, soczewicy , selera , natki pietruszki , w sumie to juz nie pamietam , bo jeśc mogę: indyka krolika gęś a no i perliczke i bażanta, he he kto ma na obiad to z checią sie do was wbijam:)i pije mleko kozie , blee i sojowe dodaje do kawy , powiem wam , że duze wyrzeczenie , zęby mi pojda w mig ....jak przestane karmic to maly ma dostawac nutramigen, ciekawe jak to przyjmie , ?:(no i jadę na indyku codziennie....mam dosyc....

Ana ty się ciesz,że teraz stwierdzono to uczulenie a nie za rok- moja koleżanka miała podobny problem z córeczką- mała co jakiś czas takie kupki zielone, temp, itp- pediatra oczywiście,że to grypa jelitowa, że to ząbki...po kilku miesiącach jej córeczka nabawiła się szczeliny odbytu i ma bardzo silną alergię na mleko krowie ... córeczka nie ma jeszcze 1,5 roku a już jest obciążona do końca życia chorobą,bo podobno tą szczelinę można zaleczyć ale nie wyleczyć.. Powiedz kochana czego się dla dobra dziecka nie zrobi?? trzymam więc kciuki za Was kochani a Ty jak skończysz cycuś to się "naprawisz"! zapytaj tego pediatrę jaki supement diety możesz przyjmować żeby się nie posypać. No i nie przejmuj się bałaganem, każda z nas go ma :)
I nie wiem jak z tym urlopem, najlepiej to chyba księgowa będzie się znała ... ja nie pomogę niestety:(

Martynko oszczędzaj się!!!!

dzieki Beata
11goaxg.jpg
za mile slowa , jesli chodzi o mleko to moge pic to kozie i sojowe....jakos sie przyzwyczjam powoli , ale kawa jest okropna , he he:)

dzisiaj kobieta z kadr mi zadzwonila i , że ma w pn przyjsc do pracy ja napisalam podanie( i cztery zdjecia:)) o przedlużenie o 2 tyg u.macierzyńskiego, bo jest nowe prawo od tegoroku , zgodzili sie a potem mam wziaśc urlop wypoczynkowy caly miesiąc i juz koniec naszej wspólpracy bo umowa wygasa , tylko ja sie zastanawiam , czy po tym macierzyńskim nie mogliby mi dac wychowawczego chociaż miesiąc do końca tej umowy , ale wtedy jeszcze mi urlop zostanie i musieliby dac mi kasę , w sumie taka trzynastka ...ale to juz bylo by przegięcie , co?

reklama
Do góry