reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
Hej :-)

ja odliczam dni do wyjazdu do Kraka:tak: a ten już w piątek ok. 14:00. HURRA!!!!! :-)

Iza - ze sobą? A to ma być wyjazd mam z dzieciaczkami, czy całych rodzin? :happy2:

Kasia - super wykład na temat wózków! :tak::tak::tak:
"A sugestie ogólne - jak największa gondola (szczególnie synki to duże rosną)" --- no właśnie, Maciek już wchodzi prawie na styk do naszej gondoli i widzę, że jest mu niewygodnie:szok:

Hausa - "Aha wybraliśmy kierunek wakacji - Bornholm" --- super!:tak:

Dominika - miłego plotkowania;-);-)

Cześć dziewczyny!
Caroline szczesliwej podrózy i udanego pobytu:))

Hausa pięknie:)))

My byliśmy dziś na rocznym bilansie i mam dziecko idealne ;) 77cm i 10,840kg , zdrów jak ryba i przy szczepieniu nawet łezki nie było.

Dziś przeżyłam koszmar - Tymo przewrócił się na twarz i już myślałam,że wybił sobie zęba,bo krew leciała- i leciała z dziąsła przy górnej jedynce ale ząb siedzi na szczęście i sie nie rusza - sprawdzałam na śpiku. Zaczęły się dziecięce rewelacje.

hej dziewczyny!Dziekuje bardzo za wyczerpujacy wyklad o wozkach no coz czeka nas ciezki tydz w pl:-)bieganie po sklepach i szukanie odpowiedniego:-):-)Hausa dobry wybor Bornholm jest naprawde sliczny szkoda ze nie chcecie jechac bardziej w glab danii bo jest naprawde pieknie np.skagen jest latem niesamowite zreszta jak bedziesz chciala jakies info to chetnie pomoge.emkajot pierwsza krew przelana;-);-)dobrze ze zeby cale no i gratuluje duzego zdrowego syneczka:-):-)pozdrawiam i zycze milego dzionka

Emkajot - dzięki :-) Do piątku już niewiele zostało :-) JUPIIIIII :-D
Gratuluję idealnego dziecka!!! Super! :tak:Całe szczęście, że dalej jest całe i zdrowe! :tak:
Miniu77 dobrze napisała "pierwsza krew przelana";-);-)

hej dziewczyny!Dziekuje bardzo za wyczerpujacy wyklad o wozkach no coz czeka nas ciezki tydz w pl:-)bieganie po sklepach i szukanie odpowiedniego:-):-)Hausa dobry wybor Bornholm jest naprawde sliczny szkoda ze nie chcecie jechac bardziej w glab danii bo jest naprawde pieknie np.skagen jest latem niesamowite zreszta jak bedziesz chciala jakies info to chetnie pomoge.emkajot pierwsza krew przelana;-);-)dobrze ze zeby cale no i gratuluje duzego zdrowego syneczka:-):-)pozdrawiam i zycze milego dzionka

Witam nową koleżankę:)))

napewno jest duzy wybór wózków u nas , ale mam jedno pytanko, na stale mieszkasz za granicą?ja mialalm ten sam problem z furą dla mojeg i kupilam w pl ale jak sie popsuje czy cokolwiek to kupując tam gdzie mieszkasz masz przynajmniej gwarancje albo dostaniesz nowy, oczywiście to ekstremalne przypadki, mi sie to zdarzylo.....

Cześć dziewczyny!
Caroline szczesliwej podrózy i udanego pobytu:))

Hausa pięknie:)))

My byliśmy dziś na rocznym bilansie i mam dziecko idealne ;) 77cm i 10,840kg , zdrów jak ryba i przy szczepieniu nawet łezki nie było.

Dziś przeżyłam koszmar - Tymo przewrócił się na twarz i już myślałam,że wybił sobie zęba,bo krew leciała- i leciała z dziąsła przy górnej jedynce ale ząb siedzi na szczęście i sie nie rusza - sprawdzałam na śpiku. Zaczęły się dziecięce rewelacje.
GRATKI DLA TYMCIA , :))))

CO do wypadków to witaj w klubie!!!wczoraj pojechalam ze szweagrem do sklepu po baterie umywalkowe i taki8e tam i zaczą sie wyglupać z Czarkiem i wielkie buuuuum na wózku , krew sie polała na początku nie wiemdziallam skąd ..patze powieka rozcieta , myślalam że urodzę , pól obsługi sie zebrało jakieś protokoły chcieli spisywać , i dzieciak ryczy szwagier przerażony, nie wspone siebie :)))w końcu jk sie uspokoił maly zobaczylam , że to nic takiego groźneg , ale pojechalam do przechodni , żeby go obejrzalal ta mnie zlała i odesłała do okulisty , która akurat miała urlop wczoraj , jeszcze bardzierj sie wkurzylam i zawinęłam sie do swissmedu , tam przynajmnie mnie z miejca przyjecli i obejrzeli oko od wewnątrz i uspokoili, dostal tylko krople , ale wiem , że nic wewnętrie nie ma, grrrrr!!!!!dzisiaj oczko jest napuchnięte i kolorowe:)))

u mnie dalszy ciąg zmagań z remontem, wstawie wm taka prowizorkę mojej lazienki:)troche nie do końca tak wygląda ale koncepcja podstawowa coś tym stylu
2dagfgz.jpg

Ostatnia edycja:
Ana - piękny projekt!!! :tak: Co do kolorowych ocząt, to Pat latała z lwem z plastiku (masywnym) po domu, potknęła się o jakąś zabawkę i upadła oczkiem na tego lwa. U nas bez krwi się obyło ale oczko podbite elegancko. Martyna chyba widziała. Teraz już zżółkło. Mam nadzieję że i u Was sie szybko zagoi, dobrze że to nic groźnego.

Caroline - a pewnie że z mężami, co oni gorsi? Zresztą ktoś musi dzieci pilnować jak mamusie będą przy grilu piwkować. Tak patrzyłam na moje wolne terminy i pierwszy pasujący mi to 26-27 czerwca (ale Kasi nie pasuje o ile dobrze pamiętam) a następny wolny to 17-18 lipca albo 24-25 lipca. A jak z tym u Was? który wybieramy termin?
Bo myślę, że miejsce się znajdzie, duuużo tego jest w necie jeśli chodzi o noclegi, gorzej aby się z terminami zgrać aby nas jak najwięcej mogło pojechać babeczki...

Powiedzcie, czy Wasze bachorki też ostatnio tak dużo śpią?
Pat ostatnio nie wytrzymuje do 13 zasypia w wózku albo idzie do pokoju, zamyka drzwi, zasłania rolety, kładzie się, przykrywa kołderką i nie mam dziecka. Za to marudna jak się obudzi że ojej :szok:.

Kupiłam sobie nareszcie klapki na lato bo polowałam ale nic mi się nie podobało:

klapanki.jpg

Moje pierwsze w życiu japonki, normalnie czuję się po raz enty rozdziewiczona :-D
Upolowałam też na hali śliczną bluzkę na chłodniejsze lato i okulary przeciwsłoneczne z deka szokujące ale co tam :-p

No to już wiem co z Pati że dużo śpi i marudna :(( Obudziła się z drzemki rozpalona, 39.3 C, gardło czerwone, jutro idę z nią do lekarza rano... Nie wiem co ona ostatnio tak łapie te infekcje gardła za infekcją :((

Ostatnia edycja:
Udało mi się dziś wbić do lekarza, ale nie jestem zadowolona. Pęczkowa powiedziała, że nie mam się denerwować, że dzieci chorują i to normalnie że trzeci raz Pat pod rząd ma problemy z gardłem, że pewnie DD przynosi ze szkoły (on jest zdrów). I że mam wyjątkowo zdrowe dzieci. Też mi pociecha ghrrr.

Pati dostała antybiotyk tym razem...

reklama
O kurcze zdrówka dla Patuni!!!!
klapki :) nice :) lato wołają !!!!

Ana projekt bomba, moja łazienka już w 99% skończona, jeszcze trzeba raz na kolor sufit maznąć i jeszcze ogarnąć chemie,bo stoi wszystko bez ładu i składu. chciałam fote wrzucic ale męzaty zabrał dzis aparat,bo po wykładach jedzie na drugą robote. wiec jak cos to dzień później jezeli chcesz zerknąć :) tez mam dosyc mała łazienkę i zrezygnowałam z półokrągłej wanny na rzecz 5-kątnej - jest weższa jezeli chodzi o wymiary zew. ale wew ma podobną pojemność co półokrągla.

Poszukiwania auta nadal trwaja, była jedna octavia w 3miescie ale bita ;/ na szczescie mamy znajomego mechanika,bo tak zrobione,ze nie widac....co oko fachowaca moze dojrzeć!

Do góry