reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Cześć Dziewczyny

Beata przykre są takie sytuacje współczuję

iza będzie dobrze :)

Byłyśmy dzisiaj u lekarza i od dzisiaj ostawiam małą od cycka na amen.Młoda od 5 miesięcy nic nie przybrała na wadze.Normalne jedzenie chce jeść tak średnio i lekarka powiedziała mi,że muszę ją odstawić,bo ona wie,że cyca dostanie i dlatego nie chce jeść.Na razie jest ok.Przy śniadaniu się darła niewiele zjadła.Później poszła z Grześkiem na plac zabaw wyszalała się,wrócili pokazuje na moje piersi i mówi to.Powiedziałam jej,że mleczka już nie ma podgrzałam zupkę i zupkę zjadła nie całą porcję,ale więcej niż zwykle.Przed chwilą padła na pierwszą drzemkę.
Zobaczymy czy zacznie chociaż trochę przybierać na wadze.
Powoli szykujemy się do poniedziałkowego wyjazdu do Krakowa udało nam się kupić bilety za 50zł na EIC w dwie strony.Ja już mogłabym jechać.Ciekawe jak Oliwka będzie się zachowywać w pociągu :)
Idę dom ogarnąć od jutra Grzesiek wraca do pracy chociaż dobrze,że już dobrze się czuje,bo miałam dwójkę dzieci w domu...

Pozdrawiamy

CRIS gdzie jesteś????

reklama
witajcie :)

Emkajot straszna tragedia ...aż się mi smutno zrobilo ,
Iz mam nadzieję , że poszlo mu dobrze , Iza w następnym tygodniu jak mąż poleci w pn napieraj na mnie :)
Marta jak mala znosi odstawienie???
zmykam, pa:)

Witajcie .... dosc dlugo tu mnie niebylo- powod ...remoncik w domu ale na szczecie juz po , powoli robie sie ociezala i craz bardziej zmeczona niewiem moze to ta pogoda ale juz niewiem otatnio mam rowniez zwiekszony apetyt... masakra az strach wejsc na wage...

pozdrawiam was wszytk i zycze milego popoludnia

Bogusia nie martw sie ja też sie obżeram .... i nie ograniczam (oprócz cukrów oczywiście), ja tez bym spala , nogi spuchniete z lekka , prawa ręka zdętwiala, nie ma czucia, ogólnie wesoło:-D no jeszcze troszkę:tak:, a gdzie rodzisz?:happy:

Hello. U nas tez nic ciekawego. Pogoda do d..., az nic sie nie chce, Rafał troche marudny, bo ile mozna w domu siedziec, a tu leje i leje . Ogolnie mały juz zdrowy, tylko czasem jak spi ma takie napady kaszlu nieciekawe, ale kaszel sie moze dlugo utrzymywac nie??
Dzisiaj moj P przyjechał, bo jutro robi cos tu w Gdyni. Jak ktoras ma ochote to jutro od 10-22 w Fashion House są mega promocje, nawet do 90% niby. Ja bym chciała jechac, ale rano nie mam jak, a po poludniu jak Patryk wroci z pracy to juz nie bedzie po co tam jechac... Tak sobie mysle...
http://wyjdznamiasto.pl/index.php/2010/05/dzien-za-bezcen-w-fashion-house/
No i pod wieczór jedziemy do tesciow, bo Patryka siostra ma jutro bierzmowanie.
A ja sobie wlasnie popijam biale wino ze spritem i potem do lozeczka :-)
Buzka ciotki klotki

Ostatnia edycja:
Ja wpadam się pożegnać kobity, znikam na 4 dni :-)

Ana - ja też w przyszłym tygodniu mam czas, będę napierać na bank :-D

Martyna - dzięki wielkie za cynk, szkoda że nie mogę tam dziś zajechać...

Marta - powodzenia w odstawianiu!

Bogusia - udało Ci się przetrwać remont :shocked2::-) Mnie też korci, już niedługo, byle do lata i będą zmiany :tak:

Dziubuś - wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek!!!

2964_Bukiet%20kwiat%C3%B3w.jpg

No to znikam, buziaki, paaaa :-D

P.S. Hihi Pati mi do walizki pakuje swoje ubranka ;)

Ostatnia edycja:
planuje urodzc w szpitalu wojewodzkim ... ale syszalam rozne opinie i juz niewiem ale raczej chyba tam....

tak wogole witam wszytkie panie dzis znow mialam nie przespana noc krece sie ciagle w nocy a jak nie to to moj kot mnie budzi kolo 5 rano bo jest lobuz glody a wtedy ze zlosci gdy mu niedaje to skurczybyk z biorka wyciaga mi wszytkie papiery niezly agent co

pozdrawiam zycze mileo dnia dzis ide zrobic sie na bostwo ide do fryzjerki :)

Witam dziewczynki!!!
Jakoś nie mogę ostatnio się zebrać żeby usiąść i coś naskrobać. staram się czytać co u was?
Amelka ząbkuje - czwórki idą i pierwszy raz wiemy że coś nie tak :-) marudzi i nie je - co mnie bardzo dziwi bo zazwyczaj to jej sie buzia nie zamykała ;-). No ale jej się to przyda bo trochę jest pulchniutka

Marta powodzenia w odstawianiu małej od cyca

moje drogie ciężarówki jedzcie do woli póki możecie ;-), oczywiście nie za dwoje :eek:

Martynka ja też miałam się wybrać na szadółki rano ale jakoś nie mogę się zebrać. może po południu - zazwyczaj już nie ma sensu wtedy no ale..... może coś uda się kupić :-D

Bogusia ja rodziłam w Wojewódzkim - i ogólnie nie mogę narzekać, porodówka ok, większość personelu także. patologia też całkiem w porządku - leżałam dobę. Gorzej z położnictwem- tylko kilka fajnych położnych reszta bardzo rutynowo podchodzi do swojej pracy. Jak potrzebujesz więcej info ... to pytaj

Iza miłęgo pracującego urlopiku ;-)

A teraz idę zrobić kawkę i chwilkę odpocząć bo Amelka śpi :-)

Pozdrawiam babeczki!!!

Ostatnia edycja:
Hej, hej

melduję się, trochę po czasie - wybaczcie.

Nowe autko sprawdziło się w trasie, Maciek również:tak: Spał cały czas, a na jedzonko obudził się tylko jeden raz (zarówno w tamtą stronę, jak i z powrotem) - złote dziecko!:tak:

W Krakowie czas minął bardzo szybko, za szybko :-( Mieliśmy tyle spraw do załatwienia, że nawet czasu nie starczyło na zwyczajny spacer... No cóż, mam nadzieję, że następnym razem będzie luźniej... Oczywiście nie odmówiłam sobie wizyty u mojej kochanej fryzjerki Justyny:-) i w efekcie pozbyłam się chyba ponad 30 cm włosów oraz stałam się prawie szatynką. Wiem, wiem, zawsze mówiłam, że nie zetnę aż tak radykalnie włosów, ale okazało się, że były mega zniszczone, no i niestety zaczęły mi strasznie wypadać.

Po powrocie do Gdyni strasznie się zdziwiłam, bo... w Krakowie jest mnóstwo zieleni, a tutaj jeszcze nie wszystkie drzewa i krzewy "obrodziły"... czyżby to wina zimniejszego klimatu i groźniejszej zimy??:confused:

Pani dermatolog powiedziała, że nie można postawić Maćkowi jednoznacznej diagnozy - albo łojotokowe zapalenie skóry albo AZS, chociaż bardziej wygląda jej to na łojotokowe.
Powiedziała, aby kąpać Małego nie częściej niż co 2 dni (w Oilatum), smarować go tą emulsją Iwostin, którą mam, a jak się skończy to Cetaphil DA Ultra. No i zapisała maść robioną z małą dawką sterydu, którą mamy używać przez 10 dni, a później do kontroli. Muszę Wam powiedzieć, że jak na razie widzę znaczną poprawę, przede wszystkim te suche miejsca na rączkach i nóżkach nie są już tak czerwone i zaognione... Zobaczymy...

Zaległe życzenia urodzinowe dla: Amandy, Dominiki i Natalii - wszystkiego naj, naj Babeczki!

Martynka - dzięki za linka, jeszcze się wstrzymam z tym filtrem. A jak tam Twoje zdrówko?
Gratulacje dla Rafała i jego pełnej buzi:tak::tak:
Kurde, szkoda, że dopiero teraz przeczytałam, bo byśmy się razem przed południem wybrały autem do Fashion Hause :dry:

Iza - jak tam zdrówko? Mam nadzieję, że jesteś już zdrowa jak ryba?
A gdzie się na ten urlopik wybieracie? Pewnie już nie odpiszesz, więc póki co życzę mega odpoczynku i super spędzonego czasu! Oby pogoda dopisała!
Jak to blond??? Przecież miał być czerwony?!? :-p
A jak test Dominika?

Hausa - nie przejmuj się, trzeba myśleć pozytywnie. Ja też czasami mam takiego dołka jak Ty, ale wtedy mówię sobie, że przed Maćkiem wyszalałam się naprawdę ogromniaście, teraz czas na zmiany:-) A poza tym to przecież czas szaleństw jeszcze przed nami... jak już odchowamy dzieciaczki;-);-)
Filmik z kotami rewelacja!

Natalia - no widzisz jaką masz już dużą i zdolną córę! Super!

aredzimska - gratuluję ślicznej i dużej córuni:tak:

emkajot - jak remont? Mam nadzieję, że wielkimi krokami zmierza ku końcowi?
Jeśli chodzi o nianię to dostaliśmy dwie od siostry A. (Maxi-Phone Plus i Canpol Babies), bo u niej nie działały (mieszkają w 2 piętrowym bliźniaku i sygnał nie przechodził przez ściany, robiły się również sprzężenia), ale okazało się, że u nas również lipa, pomimo że mamy malutkie lokum.
Przykro mi z powodu Twojego kolegi...

WildWind - dużo zdrówka dla Ciebie i Antosia. A Jaśminkę widziałam na NK, śliczna dziewczynka!

Kasia - super, że wyjazd się udał! Twoje chłopaki to super dzieciaki:tak::tak:
I jak po wernisażu? Zadowolona?

Dominika - gratulacje! Teraz tylko praktyka i będziesz śmigać po ulicach:tak::-)

Marta - Trzymam kciuki za Oliwkę. Jeśli będziesz konsekwentna to na pewno szybko się oduczy i przybierze pięknie na wadze!:tak:

Ana i Anja - powodzenia w remontach!

Bogusia - dużo zdrówka życzę.

I na koniec mój szkrab kochany i jedna z jego wczorajszych minek :-)

Buziole dla Was, Kochane.

reklama
Do góry