reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

cześć laseczki
ja melduję że żyjemy, ale co to za życie.. Mam dziś mega doła- wycieli wszystkie sosenki które rosły przed naszym płotem :((((

Iza - drzewka owocowe mam, ale jezcze nie kwitną;) znaczy - za małe są. Także niestety nie pomogę :(

reklama
Izus ja mam w ogródku tylko 2 drzewka... roczniece mamy 17 ale chyba bedzie obchodzona 23maja. juz w sobote wylatujemy ;-) wracamy 15 a nie tak jak było zalożone 11 ;-)
Dziś zdałam teorie na prawko jupiii jazde mam 21.05 o godz. 20 ;-)

Wooow, tydzień urlopu :D Bombowo! Gratuluję zdanej teorii, oby tak samo wyszło na jeździe.

Mnie mini urlopik czeka od 14, doczekać się nie mogę...

cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę, bo mała straaaaasznie marudzi bo S pojechał do pracy na 24h a oni ostatnio za sobą przepadają i mała nie chce w ogóle mnie tylko z nim ciągle... jak dla mnie bomba, mam troche czasu dla siebie. Pochwalę się Wam też, ze moje dziecko potrafi powiedziec wiecej Lokomotywy niż ja (ja tylko wiem że stoi na stacji Lokomotywa!!), a ta normalnie pół prawie wiersza potrafi!! wrzucę Wam potem filmik, tylko coś po przeprowadze nie mogę znaleźć kabla do tel, ale obiecuję że znajdę i pokażę :)
dziewczyny ja wpadłam właściwie żaeby zapytać się Was o coś... bo w sobotę idziemy na komunię do córki mojej kuzynki, to taka bliska rodzina, widzimy się czesto, no i wiem że Julia zbiera pieniążki bo chcą jechać rodzinnie w ramach prezentu z okazji I Komunii do Disneylandu, więc chciałam się zapytać tych, które mają to już za sobą albo po prostu wiedzą... ile dać kasy? ja myślałam jakieś 200zł, ale nie wiem, mama powiedziała że da 300 to tata ją wysmiał i mówi że 500, ale 500 to myśmy dostawali na ślub od jakiejś tam rodziny... co sądzicie? bo ja już sama nie wiem...

Myślę, że 200 zł będzie si.

A z tym wierszem to mnie zabiłaś!!! Ależ zdolniacha z Martynki!

Dziś była u nas Milenka... a w sumie to jakby jej nie było, bo poszła na drzemkę o 11 a wstała o 15 (tzn ja ją obudziłam sprawdzając po raz enty czy oddycha).

Natalia ja tez mysle ze 200zl jest wystarczające. My na slub dostawalismy od 200zł w góre.
Iza co do drzewek to tak sobie pomyslałam, ze mozesz sie przejsc gdzies na ogródki działkowe i na pewno znajdziesz jakies fajne miejsce :-)

Mały dalej troche kaszle, ja z reszta tez. Moj M do niedzieli w Gdyni, wiec jakos nie mam czasu i weny na pisanie :-(
buzka ciotki klotki :-)

Milenka ma niecały roczek, to majowa dziewczyna. Normalnie sypia ok 1,5-2 h, nie wiem co ją wczoraj tak trafiło. Dla odmiany Petunia nie spała wcale i potem wieczorem miała spory problem z zaśnięciem.

Dziewczyny a może w Parku Oliwskim już coś zakwitło? Była któraś na spacerku?

Ivi - te sosny co rosły naprzeciwko po drugiej stronie ulicy? Pewnie ktoś się będzie budował.... Ale szkoda, faktycznie...

hejka:)
dziś mam chwilę na oddech :) mały zaczyna znów zajmować się sobą - chyba skok mija.
Iza - tak, te naprzeciwko. I tak, będzie się ktoś budował... ale ja nie chcę :(wolałam te pyszne maślaczki i cudny sosnowy zagajnik... :((

reklama
dziuba co do komuni to ja mam w niedzielę komunię mojej chrześnicy i dostaje od nas prezent wartość ok 250 zł i uważam że ok.
A tak ogólnie to myślę że ludzie ostatnio wariują. Ja przesadnie nie jestem kościelna, ale uważam że komunia to przeżycie duchowe dla dziecka ma być a nie czekanie i chwalenie się prezentami. A jak tak się patrzy na niektórych... laptopy, kłady w prezencie masakra jak dla mnie. rower to rozumiem zegarek ok ;-)
Ja dziś w domku, pogoda do bani!!! No nic zmykam!
PAPA

Do góry