reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

dziewczyny padam z nóg... caly dzien łażenie po sklepach, z Ikei wyszłam jak św. Mikołaj na etacie, oczywiście żadnych siatek, więc patelnie na głowie, kartony między nogami, spod pachy mi wszystko wylecialo na środku ulicy, hałasu jak cholera, mała wyje wystraszona, normalnie cyrk! za to jestem bogatsza o nowe buciki, bo idziemy na komunię za 2tyg więc trzeba sie jakoś pokazać w rodzinie :-D

mloda juz ok, w h&m spotkaliśmy się z Martą, Tysia próbowała z Oliwką roznieść sklep, i pewnie gdyby nie nasza skromna interwencja pewnie by się im to udalo :eek: ogólnie ma jakiś beznadziejny okres chyba, chodzi i wyje, nie powie o co jej chodzi tylko brzeczy nie wiadomo o co i po co, najgorzej jest w nocy, normalnie rano jak mnie budzi to zazwyczaj już ma włączony telewizor, zdjętą do połowy piżamę i totalny burdel w pokoju, nic nie słyszę że wstaje, taka jestem wykończona jesli chodzi o sen...

Kasia, zdolne dziecko? brzmi straszliwie dumnie!!

Marta - skoro babcia chodzi regularnie na badania, to ma duże szanse. Chociaz na pewno strachu nie uniknie... dużo zdrówka!

Iza - kuruj się, bo ładna pogoda się robi wiec dzieci nie dadzą Ci leżeć w łóżku!!

reklama
Nie daję sobie rady sama się leczyć, idę dziś do lekarza bo prawie mówić nie mogę.

Dziuba - no bardzo samodzielne dziecko masz. :-) Moja też brzęczy ale wcale się jej nie dziwię bo w domu nudno, a mama nic tylko w wyrze zalega... Wczoraj poszłam za radą Anji i dziecku bajki włączyłam by mieć chwilę spokoju. I co? troszkę pooglądała i zasnęła haha :-D A dziś od rana pilota mi przyniosła i na tv pokazuje żeby włączyć.

I też miło mnie zaskoczyła, bo jak co rano odkurzam to w dzieci pokoju zawsze kongo, muszę najpierw zabawki pozbierać. A że dziś siły nie mam to zostawiłam, odkurzam i co widzę? Pusta podłoga, wszystkie zabawki w pudle :szok: Myślałam że na zawał padnę hłe hłe.

Dobra pomarudziłam, pochwaliłam się i uciekam się do lekarza szykować bo głowy już 3 dni nie myłam i wyglądam jak idź mi stąd :baffled:

cześć laseczki
mój globus odpuścił na jeden dzień i wczoraj znów zaatakował. ale odpuścił po porządnym nocnym śnie (kochany synek daje mamie pospać ostatnio ;) )

Iza - zdrówka!!

ooo wyjec wyje wiec spadam..

Cześć Dziefczynki ;-)

Przepraszam za moją nieobecność i już się tłumaczę.
3 maja jedziemy do Krakowa na tydzień, HURRAAAAA!!!!!! Mieliśmy w związku z tym trochę załatwiania, ale się udało i nawet nie wiecie jak się cieszę, że w końcu zobaczę się z moją rodzinką i pochodzę po moim ukochanym mieście!!! :-)
Napisałam załatwiania, bo... po długim oszczędzaniu i mocnym zaciskaniu pasa udało nam się zakupić "nowe", większe autko :happy: Nowe w " " bo samochodzik jest z 2004 roku i kupiliśmy go w Niemczech. Oprócz formalności związanych z urzędem celnym , skarbówką i UM, musieliśmy jeszcze troszkę go podreperować, aby bez problemu mógł ruszyć w tak długą trasę.
Autko było konieczne, bo nasze dotychczasowe ma już 16 lat, no i jest malutkie - w bagażniku mieszczą się z ledwością kółka od wózka, i to pionowo, po ściągnięciu półki :happy: a gdzie reszta rzeczy? Także cieszę się podwójnie :happy:
Skóra Młodego troszkę się polepszyła, od kilku dni kąpiemy go w krochmalu i smarujemy parafiną. Troszkę tzn. jest odrobinę mniej sucha i odrobinę mniej czerwona. Podczas pobytu w Krakowie, w czwartek, idziemy do dermatologa - mam już umówioną wizytę. Mam podejrzenia, że może to być AZS, bo wiele z objawów się pokrywa, ale nie chcę nic prorokować - zobaczymy, co powie lekarz.

Fajnie, że udało Wam się spotkanko aktywnym mam:tak:

Iza - i jak tam się czujecie Kobity?
"Dziecko mi psa obszczało :o" --- haha :-D Ale się uśmiałam:-)
"I też miło mnie zaskoczyła, bo jak co rano odkurzam to w dzieci pokoju zawsze kongo, muszę najpierw zabawki pozbierać. A że dziś siły nie mam to zostawiłam, odkurzam i co widzę? Pusta podłoga, wszystkie zabawki w pudle" --- dzieciom się przykro zrobiło, że mamusia chora to posprzątały :tak:;-)

Ana, Martyna - a jak tam Wasze zdrówko?

Dziuba - tak, jak przytulałam Małego to zawsze mam pieluszkę:tak:
Rewelacja z tymi skarpetkami, kolekcjoner, hehe :-)
Dobrze, że Martynia już dobrze się czuje :tak:

aredzimska - no to świetny mieliście obiadek, nie ma co:wściekła/y:
"Na sam koniec barman rzucił w moją siostrę telefonem i ja wyzywał, że ma szczęście że jej córka 5 godzin na frytki nie czekała" --- chyba bym mu przywaliła za coś takiego :angry:

Hausa - my byliśmy sami w skansenie we Wdzydzach i powiem Ci, że dzięki temu mogliśmy sami przeznaczyć sobie tyle czasu i uwagi na zwiedzanie, ile chcieliśmy:happy:

Marta - bardzo mi przykro z powodu Babci. Wiem, jaki to ból bo sama to przeżyłam... Może operacja pomoże, życzę tego z całego serducha!

ivi - chyba powinnaś zdiagnozować przyczynę tak częstych bólów migrenowych, może od kręgosłupa?

No to spadam na razie Laseczki. Nie wiem, czy wpadnę jeszcze przed wyjazdem, bo jutro impreza rodzinna (85 urodziny babci mojego A.), a niedziela również poza domem (dzień z teściami i rodziną A.).
W poniedziałek rano startujemy. Trzymajcie kciuki, bo w końcu to pierwsza moja taka długa podróż z dzieckiem :happy:
A więc do zobaczenia, wracamy 9 maja.

Buźki dla Wszystkich

Carol - udanej wyprawy:) no i gratuluję zakupu auteczka!:))

my jesteśmy po szczepieniu.. mój synek waży już 6860g!:))

Hej laseczki.

My z Rafałem dzisiaj po lekarzu. Obydwoje troche szorstko na oskrzelach, ale tragedii nie ma. Na razie syropy, psikacze na gardlo i do noska, a jak po 2-3 dniach nie bedzie poprawy albo sie pogorszy to mamy w razie czego zapisany antybiotyk. Mam nadzieje ze sie obejdzie bez :sorry: Ogolnie maly pokasływał wczesniej czasami, jak zasypial i sie rozgrzał to sie zaczynało, dzisiaj mielismy w sumie słabo przespana noc. Kolo 4 dałam mu Ibufen i wtedy juz spał do 9 prawie... wiec nie jest zle:tak: Mam nadzieje ze sie szybko wykurujemy. A wszystko przez mojego kochanego M, ktory wczesniej był chory, potem ja sie zaraziłam i juz prawie wykurowałam, a tu mały zaczął i ja spowrotem... No a nie wiem czy pisałam ze moj M w tym tygodniu wyjatkowo robił w Gdyni, bo jakies poprawki mieli, ale i tak sie z nim prawie nie widuje... Wychodzi po 6, a wraca 21-22, bo jakas fuche z kumplem robi. Wtedy sie wykapie i idzie spac...

Nie wiem czy wczesniej dziekowałam za sobotnie zyczenia :tak: Jesli nie to teraz dziekuje:tak::tak::tak: Bylismy w sobote na imprezie, najpierw znajomi u nas, a pozniej w centrum w Warce. Ogolnie super było tylko stracilismy aparat :-( W sumie nie mam pewnosci czy go zgubiłam czy ktos go ukradł. W kazdym badz razie ktos sobie na pewno przywlaszczyl, bo kelnerki w klubie nie znalazły (a tam mam 2 kumpele, wiec by oddały) i koles z ktorym wracalismy tez w aucie nie miał :-( Ehh teraz czekam na zwrot podatku zeby kupic nowy :-(
Mam nadzieje ze bedzie niedługo bo 3 czerwca jedziemy na zlot BB pazdziernikówek :tak: Wiec musze miec kase i aparat :tak:
No a my mielismy wczesniej Kodak C913. Nie narzekałam na niego, chociaz troche slabo radzil sobie w słabym swietle. Teraz szukam takich do 400zł gora, zastanawiam sie nad Sony Cyber Shot DSC S930, Kodak C1013 lub Kodak C190, ale nie znam sie w sumie na tym. Juz sie w sumie napaliłam na tego Sony.
Ktora moze cos powiedziec o takich cyfrowkach za okolo 300-400 zł?? Iza a Ty chociaz tak patrzac na parametry mozesz cos napisac :-D??

Marta trzymam kciuki za babcie !! my w tym tygodnu tez mielismy miec dopiero to ostatnie szczepienie, ale teraz nam sie przesunie znowu :-(
Karola a jak z Twoja dieta?? Zaczynasz wszystko jesc z powrotem?? Teraz moja tesciowa (piguła dziecieca) byla na szkoleniu dotyczacym uczulen i i najnowsze rozne badania mowia ze dieta matki w bardzo mały sposob wplywa na dziecko, a u takiego malucha to juz w ogole nie mozna stwierdzic uczuelnia na dany pokarm i powoli beda odchodzic od tych wszystkich diet elimacyjnych matki!! Z reszta teraz pojdziesz z wysypka dziecka do lekarza to od razu powie ze skaza albo AZS. Co do Maciusia to mi sie jednak wydaje ze ma uczulenie na jakis kosmetyk, proszek albo wode (chlor)! A moze sprobuj ta wkladke jakas do wody przeciw chlorowa (jest podajze cos takiego) albo kilka dni go wykapac w przegotowanej wodzie?? Na parafine uwazaj bo u niektorych dzieci jeszcze szkodzi bardziej, bo pory zatyka. Do kapieli polecam emulsje Oilatum, a na bardzo suche miejsca krem oilatum albo emolium krem specjalny:tak: No i udanego wyjazdu :-D
My 3 czerwca jedziemy do Ślesina (kolo Konina) pod domek z laskami z BB, X 2008

Dobra koniec, bo jakis elaborat mi wyszedł. Maly spi, pranie sie pierze, ja dopiłam kawke i mam ochote na papieroska, tylko ze go nie mam :-p hehe

Ps. Sorki za bledy, ale juz nie poprawiam, bo za duzo tego :laugh2:

Ostatnia edycja:
wpadłam jeszcze na chwileczkę.... ;-)

ivi - dzięki i gratuluję pięknej wagi :tak:

Martynka - no to życzę duuużo zdróweczka i trzymam kciuki, abyście jak najszybciej wrócili do formy!
Szkoda, że imprezka zakończyła się tak negatywnie... W takim razie teraz trzeba wierzyć, że US szybko się upora ze zwrotem ;-)
Ja Ci nie doradzę z aparatem, ale właśnie, może Iza?
Na razie dalej jestem na diecie, bo pani alergolog powiedziała, abym najpierw doprowadziła skórę Małego do lepszego stanu. To, co napisałaś zgadza się z tym, co powiedziała mi alergolog - że u takiego małego dziecka nie można jeszcze stwierdzić alergii.
"Z reszta teraz pojdziesz z wysypka dziecka do lekarza to od razu powie ze skaza albo AZS" --- myślisz, że może tak powiedzieć, ponieważ nie będzie już innej opcji??
Dzięki za rady:tak: Poczekam do czwartku, kiedy to idziemy do dermatologa, zobaczymy co powie...
"i mam ochote na papieroska, tylko ze go nie mam" --- to właśnie przez nie tak utyłam w ciąży...:-p zaraz jak się dowiedziałam, że w brzuszku jest Maleństwo to rzuciłam, no i zaczęłam więcej jeść, a teraz nie mogę dojść do swojej wagi :wściekła/y::angry::-p:-)
Dzięki, ja Ci jeszcze nie życzę udanego wyjazdu - napiszę przed :tak:

Karola, cudownego wyjazdu!

Martyna, to ten Ślesin koło Lichenia? byłam wielokrotnie, nawet miałam baaaaardzo nietypową przygodę która mi sie kojarzy z tym miejscem, miałam dojechać z przyjaciółką na pielgrzymkę pieszą do Częstochowy właśnie do ŚLESIna, no i wsiadłyśmy do pociągu, wysiadamy, idziemy pod kościół żeby się spotkać z grupą, a tu nie ma nikogo, idziemy pod drugi kościół, ale pamiętałyśmy jak wyglądał nasz docelowy i to nie byl ten, w końcu pytamy jakiegoś pana gdzie jesteśmy, a on ze w Ślesinie, to sie pytamy o piegrzymkę, czy jhuż poszli do Lichenia, a ten pan mówi - ale panie dojechaly do tego Ślesina obok Piły a nie obok Lichenia!!! :szok::-D:szok::-D więc uważaj jak bilet będziesz kupować!!!!

Iza, jak zdrówko?

dziewczyny znowu się ulatniam, S jutro wraca, zamierzamy spędzić aktywnie majówkę, a od p-rzyszłego tyg. wracam do pracy :angry: życzę Wam też udanego weekendu!

Tak tak Natalia to ten Ślesin koło Lichenia :-) Hehe, co do dojazdu to mysle, ze się nie pomylimy, bo pojedziemy raczej samochodem :-) A z tego co wiem to tam nie dojezdza pociag, trzeba do konina i tam przesiadka na jakas podmiejska komunikacje :-D

Karola strasznie duzo lekarzy na wysypke mowi ze to nabial i inne pokarmy, tak sie jakos utarło. Tesciowa tez sie smiala, ze tak ich stara szkoła uczyła. Jak do szpitala przychodzą matki z dzieckiem z wysypką, to tez od razu mowią "boze co pani zjadla" hehe. Ja jakos u was obstawiam jakies kosmetyki jednak, proszek albo faktycznie cos w wodzie. Moze sprawdziloby sie cos takiego?? Filtr do usuwania z wody chloru - kula kąpielowa Aquafilter :: Odwrócona osmoza - Filtry do wody - WODA - www.woda.com.pl

Sama jestem ciekawa co u was stwierdzi dermatolog. Rafał ma od malutkiego sucha skore na policzkach i takie lekkie wysypki non stop. Sama nie wiem od czego. Po prostu taka sucha skora, jak natłuszczam ją oilatumem albo zwykla nivea kilka razy dziennie, to jest ok.

reklama
Dzień dobry w majowy poranek.
Ja się dzisiaj coś kiepsko czuję, a na dodatek sama z małym. Mąż w pracy.
Martynka fajne spotkanie Wam się szykuje, bo jedziecie chyba w 3?
Wiecie co, wczoraj wracałam wieczorem do domu i mijałam młodzież, która szła na imprezy i strasznie im zazdrościłam, bo ja kurczę muszę iść do domu, a tu życie się toczy. Poczułam się jakoś staro.
Karolino i Tobie udanego wyjazdu, uważajcie na trasie bo ludziska będą zjeżdżać z długiego weekendu. Rodzina pewnie się nie może doczekać Maciusia:-)
Pozdrawiam Was
P.S. WildWind się nie odzywa, nie wiecie co u Niej:nerd:

Do góry