reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

::) Aż się zarumieniłam,fan- club Dawidka ma się otwierać... Kurcze,nie sądziłam,że mój syn ma takie powodzenie!Zdjęcia postaram się dziś powysyłać.Bo w dzień to jakoś czasu brakuje.Mam nadzieje,że Dawid juz się nie obudzi!Niech sobie śni słodko o Waszych córeczkach  :laugh:

Moje dziecię też za dużo nie pije.Dotąd herbatek,ani wody nie lubił.Ale dziś kupiłam mu dziką rózę z maliną i wypił 100ml.A tak to mu dawałam soczek przecierowy ok. 100ml dziennie.Dziś zjadł sporo zupki na obiadek.A że zasypia przy cycu,to trochę się opił,bo cyc był pełny.Po przebudzeniu haftał mi resztę dnia,ech...

Zdrówka dla Wiktorii i Mikołajka!!!

Ja też poproszę zdjęcia,gdzie jestem z Dawidkiem.Najlepsze są te gdzie mam Didka i Kubulka na kolankach!Jakbym bliźniaki miała- takie dwujajowe :p Mail bananowa2@o2.pl

A gdzie się podziała mamusia naszych bliźniaczek Wikiwerka ???

reklama
Witajcie! Dopiero mam czas a wlasciwie nie mam, bo czekamy na znajomych i mlody nie spi... Wrocilam z pracy po 16, tesciowa mowi, ze malo jej spal, wiec nakarmilam go i chcialam ulozyc so spanka. A ten maly skubaniec NIE! I tak sie meczylismy z mezem do 17.30, bo nawet na chwile nie dalo sie Mateigo odlozyc do fotelika ani na mate, tylko na raczkach... Obiad jedlismy na zmiane, jak za "starych" czasow (mam na mysli pierwsze 2 miesiace, kiedy Mateusz byl po prostu nieznosny!!!) No i chceilismy go przechytrzyc, wykapalismy i polozylismy spac. Spal do 20 i teraz szaleje... Moze to zeby, bo odkrylam dzis przy kapieli, ze wychodzi mu piaty zabek  :o :o :o Kurde ma takie tempo, ze hej! Kumpeli 9 miesieczny nie ma ani jednego...

Z tego powodu musze przelozyc zgrywanie zdjatek na jutro...  :mad: Przepraszam, poprawie sie!!!
Ponawiam probe odlozenia go do wyrka....

Mateusz tez malo pije ;D Ale bardzo mu sluzy malinowa z dzika roza (jak Dawidkowi), wypija jej jednak dziennie ok. 130 i to maxymalnie. A sokow w ogole nie pije, bo nie lubi.

Witam w ten mroźny dzień.
Amelka też dzisiaj dostała jakichś czerwonych plam na buzi i nie wiem od czego to. Posmarowałam jej Alantanem, może zejdzie. Mam nadzieję, że to nie jest żadna alergia. Dostaje marchewkę, ale już od niedzieli. Czy reakcja alergiczna może wystapić po 6 dniach, czy powinna od razu na drugi dzień? Chyba że sobie obtarła te poliki pieluchą, bo coś ostatnio bardziej się do niej przytula. A jak jej nie dam pieluchy do spania, to wkłada rękę pod poduszkę, miętoli ile się da i też przytula ją do policzka. Nałóg jakiś ta pielucha czy co?

Co do picia, to młoda wypija mi (poza mlekiem) 2 razy po 100 ml - daję jej herbatkę (najczęściej ułatwiającą trawienie Hippa, bo lubi), albo soczek jabłkowy pół na pół z wodą.

Keterek, ja jeszcze wrócę do tych twoich zupek. Jak dajesz kleik, to czy jest to kleik kukurydziany? Bo u mnie w sklepie innego nie było - był kleik kukurydziany i kaszka ryżowa bez dodatków. Też jestem jeszcze zielona w tych sprawach.

dzieki Ola- doszly !!!:):)
i od Ani P tez doszly:):)

ja Tobie zaraz wysle :)

HALOOO- a ode mnie doszly??? napiszcie plisss, bo wyslalam wszystkim:)

_Basia pisze:
Keterek, ja jeszcze wrócę do tych twoich zupek. Jak dajesz kleik, to czy jest to kleik kukurydziany? Bo u mnie w sklepie innego nie było - był kleik kukurydziany i kaszka ryżowa bez dodatków. Też jestem jeszcze zielona w tych sprawach.

ja dziś zrobilam tak, wzięłam pol sloiczka marchewki gerbera zmieszalam z 1/3 sloiczka jablek i do tego wsypałam plaską lyzeczke kleiku ryzowego- zobaczymy czy Julcia dluzej pospi.

Ja mam kleik ryzowy, bezsmakowy bobovity chyba.

Zdrówka dla chorusków !!!!!!

Basiu- Julce chyba tez po kapieli zrobily się czerwone poliki, nie wiem czy to jakaś alergia czy była rozgrzana :( Zawsze miała jeden czerwony, ten na którym leżała podczas karmienia. A dziś oba. :mad:
Zobaczymy jutro, ja też obawiam się alergii na marchew.

hmm .. o alergie na marchew to chyba trudno, także spokojnie dziewczyny.. Może to poprostu ostra reakcja i może nie na marchew ;)

Czy Wikiwerka nas czytuje? Hallooo???

Agula, ale mi lekarka mówiła, że mozna mieć alergię na wszystko, nawet na te produkty uważane za najbezpieczniejsze, także sama już nie wiem. Pewnie trochę panikuję, ale dopiero niedawno pozbyłam się wysypki, którą miała na całym ciele. Teraz, jak zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy, znów się zaczęło? Mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności.

Dzięki Edyta, poszukam kleiku ryżowego w innym sklepie. Tylko teraz nie wiem, czy wstrzymać się z podawaniem marchewki, czy nie. A miałam już zacząć dodawać ziemniaczka.

reklama
no to dobrze, że nie tylko my tyle pijemy ;D

podaję mu różne soczki mieszane z wodą, wodę, herbatę miętową też rozcieńczoną wodą, i ostatnio sama mu robię soczek marchewka - jabłko, który bardzo mu przypadł do gustu ;D

u nas też zęby idą, ale już długo.... nie wiem już czy trójki czy czwórki... spać nie daje, budzi się co chwilę.....

Do góry