reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

cześć laseczki
po wizycie jestem lekko rozbita.. bo niby wszystko idzie do przodu ale nie udało mi się zadać tych wszystkich pytań jakie miałam do lekarki (miała dziś niesamowite kongo i wizyta była wyjątkowo krótka).
Generalnie mały zdrowy, ktg bardzo prawidłowe, szyjka miękka i krótka (ale nie wiem czy jest krótsza niż ostatnio czy nie... ) Ale rozwarcie większe, bo już na "luźny palec".. czyli moje twardnienia brzusia coś dają ;) No zobaczymy ile jeszcze się pokulam.. ale raczej faktycznie to kwestia max 2 tygodni.. (oby! ;) )

A tak w ogóle zobaczcie jaki mam super avatarek :-):-) Izuś - dziękuję!!!!:-):-)

reklama
ivi piękny avatarek :-)
No a ja się zabieram za papierzyska...
Dziewczyny znacie jakiś przepis na dobre gołąbki?

Miłej nocki

Marciaag - menu spróbuję przejrzeć jutro z samego rana, dziś już po prostu nie dam rady..
A w gołąbkach wg mnie najważniejsze jest dobre przesmażenie kapusty przed gotowaniem :) Znaczy robisz mięsko (jak na mielone, tylko zamiast rozmoczonej bułki - ugotowany ryż), nakładasz na sparzone liście kapusty i formujesz. Takie "surowe" gołąbki smażysz na patelni tak żeby kapusta brązowa się zrobiła.. Jak będzie ok, wrzucasz do garnka, zalewasz (ja zalewam przecierem pomidorowym) i gotujesz aż kapusta będzie mięciutka:). To przesmażenie kapusty jest ważne dla późniejszego smaku zarówno gołąbków, jak i sosiku :)

Jeśli będziesz chciała dokładniejszy przepis to daj znać, jutro rozpiszę :)

Cześć Babeczki :happy2:

już piszę... w poniedziałek byłam na wizycie kontrolnej... Nie wiem, co się dzieje z tą moją gin, ale ona w ogóle nic nie mówi :-(
Gdybym ja sama nie zadała kilku pytań to dosłownie NIC bym się nie dowiedziała, ehhh...
Sama poprosiłam ją o pobranie wymazu na paciorkowce, ponieważ wyczytałam o tym, a ona nic nawet nie wspomniała - wynik będę miała w piątek.
Nie dała mi również skierowania na morfologię i mocz, bo powiedziała, że nie ma potrzeby. Wydaje mi się, że chociaż mocz powinnam zbadać, aby sprawdzić, czy nie ma w nim białka... ale ok, to ona jest lekarzem, zobaczymy.
USG, które mi zrobiła, trwało chyba z 30 sekund (jak nie krócej) - oczywiście zero komentarza z jej strony, więc zapytałam, a ona: "wszystko jest w porządku"
Przez to wszystko zapomniałam się zapytać, jak tam szyjka, więc wróciłam się jeszcze do niej, a ona: "wszystko jest w porządku"
Nie podała mi nawet wagi Małego itp. informacji :-( i kazała przyjść za 2 tygodnie :szok:
Pojechałam więc dzisiaj (środa) do evi-Medu (który mam bezpłatnie w ramach pakietu medycznego z pracy), aby zrobić USG i dowiedzieć się czegoś więcej.
Pan doktor zrobił mi bardzo dokładne badanie i pomiary. Stan łożyska dobry, nie ma żadnych zwapnień. Ilość wód płodowych - ok. Generalnie ocena łożyska oraz wód wskazuje na to, że jeszcze poczekam chwilę do "godziny zero" :-) Mały waży 3100 g (+/- 400g). Położenie: podłużne główkowe. Z serduszkiem wszystko ok.
Powiedział, że na tym etapie on zleca swoim pacjentkom cotygodniowe KTG, więc podjadę do evi-Medu za tydzień i zrobię, aby być spokojniejsza.

Muszę Wam powiedzieć, że wkurzyła mnie ta cała sytuacja maksymalnie, wrr.... :wściekła/y: Gdyby chodziło tylko o mnie to pewnie olałabym sprawę, bo nie przepadam za "lataniem po lekarzach", ale tutaj chodzi przecież o zdrowie i bezpieczeństwo takiego Maluszka, ehh.... Oczywiście to wszystko odbiło się na moim ciśnieniu, które po zmierzeniu okazało się być na poziomie 152/76 :szok::happy2:

A teraz spróbuję odnieść się chociaż troszkę do Waszych wypowiedzi :happy2:

Dla Wszystkich chorych Mamuś i Dzieciaczków - DUUUUUŻO zdrówka!!!

Martynka - zgadzam się z Izą, na katar baaardzo dobre są krople Xylometazolin 0,1. Moja mama używa ich niezmiennie od nastu lat i jest zachwycona :happy2: Ja również :happy2:

Anja - a jak powiesz, że jesteś w ciąży to też nie znajdą dla Ciebie terminu u Wydry?
Nie mogę, sny masz REWELACYJNE!!! :-D:-D A swoją drogą, chciałabym taki ślub jak z tego Twojego snu :tak:;-)

Marta - "Ostatnio zaczęły mi na poczcie ginąc przesyłki,ale tylko z bielizną i jakieś to podejrzane jest nie bardzo wiem co z tym zrobić Reklamacje oczywiście składam,ale dziwne jest to,że tylko bielizna wsiąka" -- kurcze, wiesz co, ale jaja! 4 stycznia odesłałam do gościa z Allegro stanik do karmienia, bo za duży był. Dzisiaj do niego pisałam, kiedy dostanę zwrot kasy, a on mi napisał, że nie otrzymał jeszcze przesyłki. Cholera jasna! Co jest??!! Złożyć już reklamację na poczcie, czy jeszcze się wstrzymać??
Co do wesela... nie martw się, i tak nigdy wszystkim nie dogodzisz. Grunt, aby było tak jak Wy chcecie i abyście mieli pamiątkę!
Torcik suuuuuper!
Jeśli chodzi o menu... nie wiem, jak to się kształtuje cenowo oraz ile chcecie przeznaczyć, ale ja wybrałabym następująco - aby każdy cosik dla siebie znalazł:
zupa: krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
mięsa (napisałaś, że do wyboru 4 rodzaje): pieczeń z indyka z borówką lub żurawiną, kotlet po włosku z warzywami zapiekany z serem, wołowina z duszonymi grzybami, pstrąg smażony
zakąski (napisałaś, że do wyboru 8): schab ze śliwką lub morelą, rolada z indyka z migdałami, polędwica faszerowana, łosoś wędzony, paluszki krabowe w sosach ziołowych, sałatki różne, półmiski serowe, klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Aaaaaa, no i przestań, proszę Cię - Ty nie jesteś fotogeniczna? :-p

WildWind - super, że Jaśminka przybiera! No to trzymam dalej kciukasy, za Małą i Ciebie :tak::happy2:

Iza - wytrwałości w ząbkowaniu Patusi! No i powodzenia w przygotowaniach do urodzin DD :happy2: Twój sen też był niezły :-D

Ana - "Wczoraj byłam nn usg...mój robaczek nie chciał sie obnażyć" -- bo to pewnie dziewczynka i dlatego się wstydziła :tak:;-)

ivi - no to mamy podobne klimaty z lekarzem ;-) Jak przeczytałam to, co napisałaś to doszłam do wniosku, że chyba jednak Ty będziesz pierwsza :tak:;-) Śliczny avatarek!

No nic, zmykam do spania. Wczoraj o tej godzinie już dawno byłam w łóżku, ale dzisiejszy dzień dostarczył mi chyba za dużo sensacji :happy2:
papa

hej Ivi naprawde przeuroczy avatarek .;-)
Karolina , ale Cie potraktowała pani doktor , dobrze , że inny cie uspokoił:tak:.
trzymajcie sie cieplutko przyszłe mamusie dzielnie do rozwiazania.

ja jakos nastroju nie mam do pisania wybazcie , poczytam co tam u Was....śluby ahh ja czuje w kościach , ze mnie to też czeka jak sie urodzi moja pszczołka:sorry2:.

Witam
Caroline- czytam i nie wierzę! co to za ginekolog??????? masakra! Dobrze,ze pojechałas na dodatkowe badania. Ja full wypas podczas ciazy i po mam własnie u dr Stencel w Invicta w gdansku, mozna na nfz i prywatnie, chodziłam do niego jak sie udało to na fundusz i zawsze bylam kompleksowo obsłużona( informowal o dodatkowych badaniach,zlecał niezbedne oraz nie traktowal ciazy standardowo lecz indywidualnie) Wiem,ze tak zachwalam ale sama jestem kobieta i wiem jakie wazne dla nas miec bardzo dobrego tego własnie lekarza. Teraz otwiera prywatny gabinet w Osowie ale nadal bedzie pracował w klinice.
Caroline cisnienie rewelka:szok: ale to dolne wazne,zeby nie bylo za wysokie(nie moze przekroczyc 80) gorne zwykle podczas ciazy jest wyzsze niz normalnie. Meliske proponuje na ukojenie!

Wstałam...
Oliwia postanowiła obudzić się dzisiaj po 8 i jakaś nieprzytomna jestem.Siedziałam do 1 nad tymi papierami,ale wydaje mi się,że niewiele zrobiłam,a czas mam do jutra do 10 :baffled:

Wszystko mnie boli.Temperatura za oknem mało zachęcająca do spacerów -11
Chyba kawę wypiję i odezwę się później...

reklama
Cześć

Ivi śliczny.

My dzisiaj też niewyspani. Pobudka 4.30 i na razie szaleństwo. Dobrze, że chociaż słońce świeci.
Wybieramy się z mężem do Niemiec do jego siostry (bez małego) na pożegnanie karnawału i sprawdzałam ceny (chcieliśmy pociągiem jechać z Poznania ) i wyszło nam w obie strony 2000 zł:szok:, a dzisiaj znalazłam w internecie połączenie lotnicze z Wrocławia dla nas w obie strony za 200 zł i zastanawiam się czy to możliwe?
Są to tanie linie(wizz air), ale czy tak tanie?
Wczoraj ksiądz przyszedł po kolędzie i nawet 10 min nie był,bo mały biegał po całym pokoju i chyba się wystraszył;-)

Oj, fajne macie sny. Mi się ostatnio dzieciństwo śni (szkoła podstawowa).
Minka wybrałaś już hotel?
Pozdrawiam

Do góry