reklama
Izabelinda
Mama Dominisia i Patrysi
Obejrzałam właśnie na TVN reportaż o Haiti i się popłakałam.... straszny kataklizm.
hej dziewczynki
Witaj ANIU, trzymam kciuki , ale nie przesadzaj z tym katowaniem;-)
Marta smakowity ten torcik i naprawdę wygląda bajkowo
Iza no widze , że i twoje mała daje ci popalić...:-(ja juz nawet nie marzę o takim współnym wypadzie z Wami do kina ...:-(.
Wczoraj byłam nn usg...mój robaczek nie chciał sie obnażyć...wyszło z obliczeń , że jest o tydzień i trzy dni większy, tak jakbym byla w 13 tygodniu ....nie wiem czy przypadkiem się nie walnęłam w dacie ostatniej miesiączki..albo co???
Milego dzionka
Witaj ANIU, trzymam kciuki , ale nie przesadzaj z tym katowaniem;-)
Marta smakowity ten torcik i naprawdę wygląda bajkowo
Iza no widze , że i twoje mała daje ci popalić...:-(ja juz nawet nie marzę o takim współnym wypadzie z Wami do kina ...:-(.
Wczoraj byłam nn usg...mój robaczek nie chciał sie obnażyć...wyszło z obliczeń , że jest o tydzień i trzy dni większy, tak jakbym byla w 13 tygodniu ....nie wiem czy przypadkiem się nie walnęłam w dacie ostatniej miesiączki..albo co???
Milego dzionka
Izabelinda
Mama Dominisia i Patrysi
Wczoraj czytałam do późna świetną książkę, wciągnęłam się i nie mogłam jej odłożyć a dziś rano Pati zarządziła darcie o 5;30, więc tak Aniu, troszkę daje popalić i dzisiaj wyglądam jak zombie. Aż się boję w lustro spojrzeć ;-)
Ivi - zatem buziak na miły początek dnia i poprawę nastroju:
Powodzenia na wizycie!
Carola też była na wizycie w poniedziałek... Pisała co i jak czy niedoczytałam?
Ivi - zatem buziak na miły początek dnia i poprawę nastroju:
Powodzenia na wizycie!
Carola też była na wizycie w poniedziałek... Pisała co i jak czy niedoczytałam?
Marciaag
Styczniowa mama Oliwi
Dopiero wstałam :-)
A ja dzisiaj ide do kina nie chce mi się w domu siedzieć Mała pobawi się zabawkami pobiega i wrócimy do domu :-)
ivi uśmiech proszę
iza ja kupiłam sobie książkę miesiąc temu i jestem na uwaga 21 stronie
idę sie myć później napiszę więcej\
Miłego dnia
A ja dzisiaj ide do kina nie chce mi się w domu siedzieć Mała pobawi się zabawkami pobiega i wrócimy do domu :-)
ivi uśmiech proszę
iza ja kupiłam sobie książkę miesiąc temu i jestem na uwaga 21 stronie
idę sie myć później napiszę więcej\
Miłego dnia
mama w boju
jest ich troje :-)
witajcie o poranku
iza: to bierz córę do łóżka i odsypiajcie:-)no to masz w domku już prawie dorosłego syna! czasami jak sobie myślę o burzy hormonów,która nas czeka, to mi się słabo robi, tymbardziej, że pewnie cała trójca sprzeży się w tym samym czasie
ana: no, ja teżnie dałabym już rady obejrzeć spokojnie filmuale jestem ciekawa, kto tam w środku jest:-)
ivi: miłego dnia!pomyśl jeszcze troszkę i będziesz tuliła Tymcia:-)
marciag: śliczny tort!!widzę, że z Oliwci robi się niezły rozrabiak:-)
My już od rana sami, teraz jeszcze czekają mnie 2 nocki samej i potem będe miała męzusia na 3 dni w domkunormalnie nie mogę się doczekać,dziś spróbuje coś niecoś w szafach poukładać,ale nie wiem czy dam radę
U nas też zęby rządzą, a dla urozmaicenia byłam wczoraj z Antosiem u lekarza, bo w ciągu 2 miesięcy,, mlódy ma już 4 raz kaszel oskrzelowy, okazało się (tak jak się domyślała), że ma alergie, tylko nie wiadomo jeszcze na co teraz mam go tydz inhalować, po tyg kontrola, i dostanie lekarstwo przeciw alergiczne na bazie sterydów, żeby nie iał napadów kaszlu. Cholera, nastepne na sterydachRita za to po wczorajszej kontroli, maustaloną najmniejszą dawkę a od 1 maja odstawiamymam nadzieję, że tym razem na równie długo jak ostatnio
A tak po za tym, nie wiem jak Wy ale ja już na Wiosne czekam :-)Chociaż ilość śniegu nie napawa optymizmem;-)
Uciekam zupkęnastawić, może jeszcze kawki się napiję miłego dnia wszystkim!!
iza: to bierz córę do łóżka i odsypiajcie:-)no to masz w domku już prawie dorosłego syna! czasami jak sobie myślę o burzy hormonów,która nas czeka, to mi się słabo robi, tymbardziej, że pewnie cała trójca sprzeży się w tym samym czasie
ana: no, ja teżnie dałabym już rady obejrzeć spokojnie filmuale jestem ciekawa, kto tam w środku jest:-)
ivi: miłego dnia!pomyśl jeszcze troszkę i będziesz tuliła Tymcia:-)
marciag: śliczny tort!!widzę, że z Oliwci robi się niezły rozrabiak:-)
My już od rana sami, teraz jeszcze czekają mnie 2 nocki samej i potem będe miała męzusia na 3 dni w domkunormalnie nie mogę się doczekać,dziś spróbuje coś niecoś w szafach poukładać,ale nie wiem czy dam radę
U nas też zęby rządzą, a dla urozmaicenia byłam wczoraj z Antosiem u lekarza, bo w ciągu 2 miesięcy,, mlódy ma już 4 raz kaszel oskrzelowy, okazało się (tak jak się domyślała), że ma alergie, tylko nie wiadomo jeszcze na co teraz mam go tydz inhalować, po tyg kontrola, i dostanie lekarstwo przeciw alergiczne na bazie sterydów, żeby nie iał napadów kaszlu. Cholera, nastepne na sterydachRita za to po wczorajszej kontroli, maustaloną najmniejszą dawkę a od 1 maja odstawiamymam nadzieję, że tym razem na równie długo jak ostatnio
A tak po za tym, nie wiem jak Wy ale ja już na Wiosne czekam :-)Chociaż ilość śniegu nie napawa optymizmem;-)
Uciekam zupkęnastawić, może jeszcze kawki się napiję miłego dnia wszystkim!!
Izabelinda
Mama Dominisia i Patrysi
Cris kochana, to nie wypali, gdyż młoda skacze po tatusiu zmiast spać a tatuś potem niewyspany wyżywa się na mamusi ;-)
Marta to może tak:
1. z mięs:
* pieczeń z indyka z borówką lub żurawiną
* roladki z serem i porem
* żeberka z jabłkami
* zrazy wołowe (uwielbiam mniam mniam!)
2. zakąski:
* szparagi w szynce
* śliwka owijana boczkiem
* jajka faszerowane owijane szynką
* klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym
* łosoś wędzony
* eskalopki w zalewie winnej
* koreczki różne (zawsze się sprawdzają)
* i sałatki na lepsze trawienie :-)
To oczywiście tylko propozycje, bo wiadomo że Ty lepiej znasz swoich gości, i ich preferencje smakowe. Na pewno młodzież zje więcej nowinek niż starsi, którzy wolą znane smakołyki.
Co czytasz ciekawego?
Marta to może tak:
1. z mięs:
* pieczeń z indyka z borówką lub żurawiną
* roladki z serem i porem
* żeberka z jabłkami
* zrazy wołowe (uwielbiam mniam mniam!)
2. zakąski:
* szparagi w szynce
* śliwka owijana boczkiem
* jajka faszerowane owijane szynką
* klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym
* łosoś wędzony
* eskalopki w zalewie winnej
* koreczki różne (zawsze się sprawdzają)
* i sałatki na lepsze trawienie :-)
To oczywiście tylko propozycje, bo wiadomo że Ty lepiej znasz swoich gości, i ich preferencje smakowe. Na pewno młodzież zje więcej nowinek niż starsi, którzy wolą znane smakołyki.
Co czytasz ciekawego?
reklama
Anja78
matka superstar
Marta,moge ci jedynie powiedzicjak zrobilam u mnie;-)
z mies to ja ci za bardzo nie pomoge,bo ja jesm tylko drob i ryby.. moze ta kaczka w jabkach fajnie co?
ja zrezygnowalam u siebie na W ze sledzi i jajek, bo to niezbyt eleganckie dania, dobre na jakas domowa impreze, ale to w koncu WESELE, wiec powinno byc troszke bardziej wykwintniej niz jajka i sledzie za 2 zetatak uwazam, ale to twoi goscie wiec nie wiem.
ale powiemci,ze chyba te jaja i sledzie to jakies komunistyczne zamierzchle czasy, gdzie niczego bardziej WOW nikt sie nie spodziewal, zjedli jaja i sledzie , zapili czysta i bylo git
mysle,ze ludzie chodza czesciej do knajp,jezdza po swiecie i maja troche bardziej wyostrzoony gust na to co biora do ust, czy pija;-)
na weselu u naszego kuzyna bylo 150 osob, wieszosc mlodzi jappis i nkt tych sledzi i jajek nawet nei tknal,staly smutnie do samego rana:-)
aha jeszcze jedno
zamowilismy mega specjalne wino z limitowanej seri, bo wiedzilam,zemoja rodzina popija tylko dobre wino... i co o 9 taxi musiala przywiesc skrzynke wódy
wino pilismy jeszcze w domu przez 3 msc
zycze dobrych decyzji w sprawie menu.. mi to zajelo 2 tyg.
z mies to ja ci za bardzo nie pomoge,bo ja jesm tylko drob i ryby.. moze ta kaczka w jabkach fajnie co?
ja zrezygnowalam u siebie na W ze sledzi i jajek, bo to niezbyt eleganckie dania, dobre na jakas domowa impreze, ale to w koncu WESELE, wiec powinno byc troszke bardziej wykwintniej niz jajka i sledzie za 2 zetatak uwazam, ale to twoi goscie wiec nie wiem.
ale powiemci,ze chyba te jaja i sledzie to jakies komunistyczne zamierzchle czasy, gdzie niczego bardziej WOW nikt sie nie spodziewal, zjedli jaja i sledzie , zapili czysta i bylo git
mysle,ze ludzie chodza czesciej do knajp,jezdza po swiecie i maja troche bardziej wyostrzoony gust na to co biora do ust, czy pija;-)
na weselu u naszego kuzyna bylo 150 osob, wieszosc mlodzi jappis i nkt tych sledzi i jajek nawet nei tknal,staly smutnie do samego rana:-)
aha jeszcze jedno
zamowilismy mega specjalne wino z limitowanej seri, bo wiedzilam,zemoja rodzina popija tylko dobre wino... i co o 9 taxi musiala przywiesc skrzynke wódy
wino pilismy jeszcze w domu przez 3 msc
zycze dobrych decyzji w sprawie menu.. mi to zajelo 2 tyg.
Ostatnia edycja:
Podziel się: