reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

wiecie, co, wstyd się przyznać, ale ja nie wiem gdzie jest madison ::) ::) ::) ::)
gdańszczanka ze mnie jak ne wiem co.....
niecierpię zakupów, poza tym mam obok siebie parę centrum więc do gdańska się nie zapuszczam....

byłam i u Doeringa i u Olszewskiego i Preis robił mi usg przed samym porodem....

każdy ma wady i zalety... w sumie byłam zadowolona z każdego , ale też mogłabym się doczepić do każdego

Ewka, a co Ci zrobił Olszewski? ja miło wspominam wizyte we Wrzeszczu, za to ze szpitala to wyszłam o zupełnie innym zdaniu o nim ....

reklama
Oj Ewka Ewka ::) ;D Dobrze rozumiesz, ze kleik prosto z paczki, wsypuje po troszeczku i mieszam, by nie zrobila sie "mamalyga" ;D, no ale jak sie troche wsypie za duzo, to zawsze mozna dodac troche wody. Potem jeszcze raz to miksuje na gladka mase. A Ty tez sama zupki gotujesz? Wiesz co? mam nadzieje, ze bedziemy mialy okazje porozmawiac jutro!!! Pozdrawiam!

Wracam z pracy o 11, wlacze kompa- dajcie znac czy ewentualnie sie cos zmienilo!!! Pa!

Witajcie DZIEWCZYNY !
CZeść Chełmianki ! Hej KETEREK< IKIPI< DAWIDOWA<E_MAMO>
Ja tomam przechlapane z tym moim internetem, ciągle mi pada.
Bardzo Wam dziękuję za zaproszenie, napewno bym przyszła ale jutro idę do budy.
Mam pytanko: czy jest wśród Was jakaś studiująca mama( chciałam trochę pomarudzić). Ja jestem na roku dyplomowym i sama w to nie wierzę abym z małym bąbelkiem dała radę w terminie ukończyć budę.
A ! moja Ada urodziła się 4 sierpnia .Ma 5 miechów. Jeszcze nie ząbkuję ale nie martwcie się ,tak samo marudzi ( ha ha !)
Prawie od dwóch miesięcy dokarmiam ją zupkami mojej roboty. Najpierw marchewka z ziemniakiem, potem marchewka z pietruszką - wcina aż jej się uszy trzęsą. No i oczywiście jabłko tarte.

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za Wasze opinie dotyczące tych dwóch lekarzy od usg. Jest to dla mnie bardzo ważne, bo niedawno przeprowadziłam się z warszawy do Gdyni i zupełnie nie znam tutejszych lekarzy.
Pierwszy kontakt miałam z doktorem Olszewskim z Wrzeszcz i również uważam, że to oszust. Po wizycie od niego wyszłam z płaczem.
Poszłam do niego zaraz po przeprowadzce (znalazłam jego stronę w internecie), kiedy planowałam ciążę. Chciałam zapytać jaki wpływ na ciążę mają leki, które muszę przyjmować. Niestety choc leki bardzo popularne dr Olszewski szukał informacji o nich w komputerze. Wizyta trwała ok 7 minut, nie było żadnego badania, usg, nic - tylko rozmowa.
Na koniec zapytałam ile płacę, a on odpowiadział, że 100zł. Zdziwiłam się, że tyle, bo nawet w Warszawie sama konsultacja tyle nie kosztuje. Zapytałam więc dlaczego tyle mam zapłacić, a on odpowiedział: "A co za dużo? To niech będzie 70." W końcu wziął 60zł. Wyszłam od niego wściekła, że dałam się oszukać, bo na poczekalni wisiał cennik i konsultacja kosztowała 20zł  :(
Dla mnie taki ktoś jest skreślony na zawsze.
Na szczęście w Gdyni znalazłam lekarza, który super się mną zajął, a teraz prowadzi moją ciążę. Za wizytę, która czasem trwa ok. godziny, z badaniem ginekologicznym i usg płacę 80zł.
A teraz chcę się wybrać na USG 3D i dlatego pytałam Was o opinie.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedzi!
Pozdrawiam!
-Ewelina
P.S. Może mnie kiedyś zabierzecie na wasze spotkanie?  ;)

dziewczyny - dziękuję za zaproszenie na spotkanie ,ale niestety nie mogę skorzystać Mikołaj ma dopiero 2 miesiące i to troszkę za mało - moim zdaniem - na wędrówki w świat wielkich skupisk ludzkich, ale kto wie może następnym razem. Czekam n arelację z waszego spotkania i na zdjęcia miłych mam z BB, które przybędą na spotanie, tu na Babyboom w wątku dzieci pażdziernikowe 2005 jest wątek dot. spotań mam pażdziernikowych.

reklama
NAJLEPSZE żYCZENIA DLA MIKOłAJA Z OKAZJI 8 MIESIęCY I DLA ADY Z OKAZJI 5 MIESIęCY.

Co do Doeringa, to może on i jest uznanym specjalistą, tego nie kwestionuję, ale potrafi być bardzo niemiły, wręcz obraźliwy dla pacjentki.

Do góry